Прокуратурата повтаря действия от ареста на Борисов, които били "опорочени"

Следовател ще разпитва пак свидетели, на иззетите вещи ще бъде направен оглед
53
Прокуратурата повтаря действия от ареста на Борисов, които били "опорочени"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прокуратурата смята да повтори всички "опорочени" действия по разследването, свързано с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиара Севделина Арнаудова.

Още по темата
На следователи от следствения отдел при Софийската градска прокуратура е указано „всички опорочени действия по разследването, които е обективно възможно да бъдат преповторени, да се проведат отново“, по предвидения в закона ред. „Само тогава събраните чрез тях доказателства могат да бъдат ползвани в наказателното производство“, допълват от прокуратурата.

Оттам отбелязват, че „във връзка с порочно извършените на 17.03.2022 г. претърсвания и изземвания, които не могат да бъдат повторени, ще бъдат разпитани от следовател присъствалите на тях поемни лица, а на иззетите предмети и вещи ще бъде извършен оглед“.

От прокуратурата посочват още, че ще бъдат разпитани от следовател повторно свидетелите, чиито разпити са проведени от некомпетентен орган - разследващ полицай към МВР. Разпитани ще бъдат и всички други лица, чиито показания могат да допринесат за изясняване на обстоятелствата по случая. Ще бъдат назначени съответните експертизи, както и ще бъдат извършени и всички други необходими процесуални действия.

На 17 март за 24 часа в ареста бяха задържани Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, а на следващия ден бяха освободени, без да им бъдат повдигани обвинения. Те бяха задържани по повод образувано полицейско досъдебно производство за изнудване.

Прокуратурата заяви, че действията по разследването са опорочени и не са извършени от компетентен орган, трябвало е да се извършат от следовател, тъй като става дума за две лица - членове на Министерски съвет към момента на извършване на евентуални престъпления. Според наблюдаващите прокурори доказателствата по образуваното досъдебно производство към този момент не са достатъчни, за да се изведе обосновано предположение, че който и да е от тримата арестувани е извършил престъпление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
ЛостОтПървиЗвод преди 2 години
жалко че Борето не има капацитета да е министър председател в условията на украинската метелица. Когато хокаш неграмитен, невъзпитан, неинтелигентен - това някак със сигурност никого необижда. Обратното, когато такъв човек изобщо не го хокаш, обаче много обижда.
38
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плешив ,няма да си вечен ! Доброволец в Украйна !
37
5
 
4
 
! Отговори
Постоянно преди 2 години
Внушават, че МВР е некомпетентен орган.
36
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
borisov dadohte li bg orajiata na ukraina? ili bg korumpiranoto pravitelstvo na offshornia spekulant vasil bojkov oste se kolebae dali da prati bg orajia zaedno s orajeinite proizvoditeli, targovci, spyoni, agenti i hazartni firmadjii na casino royal i onazi "ukrainska" li "ru.ka" li ruletka?!
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
v petak prez nostta ste ima neotlojen obisk i arest na spekulantite sergei stanishev i elena ioncheva ot belgiiskata policia
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А има ли някой който може да сметне заемите, които изтегли Станишев, Нинова, Орешарски, прпуснатуте ползи от уптавлението на Радев, 30% инфлация, която предизвикахте, 9-тте милиарда, които взе Петков декември месец, 3,8 млрд лв, които взе служебното правитеслтво на Радев ноември месец, новият заем от половин милиард, който Асен Василев обяви този понеделник? Да ти изброявам ли още, понеже мога?
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
bborisov i gerb da organizirat obstonarodna bezsrochna bg stachka za izravniavane na bg zaplati s germanskite, frenskite, belgiiskite zaplati ili bulgaria out eu! bg parlament e korumpiran spekulant i darji iznasilstveno s bg spekulativni zakoni bg zaplati nai-niski i udobni za chujdite spekulanti kolonialni offshorni investitori.
32
5
 
5
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 години
До Анонимния 34... Има ли някой, който може да сметне колко пари е изтегли, усвоил и откраднал Баце за 12 години? Да не си въобразяваш, че не плащаме за кражбите му ?
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка на правителството на Петков!
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Mopcku_А предпочиташ ли да платиш тези 9 млрд, които Петков изхарчи от твоя име само за един месец?
29
7
 
7
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 години
Баце трябва да е напълно на ясно, че Петков ще сбърка веднъж, дваж, три пъти, но законите в един момент вече няма да са угодни за добре познатите вратички и съвсем законни лостове за хващане на престъпниците като баце. В един момент, ако още не е избягал като други.. баце ще иде в затвора, както му се полага. Аз все пак предпочитам да плащам за грешките на Кирил Петков, отколкото откровено да бъда краден от ГЕРБ, ДПС и останалите
28
4
 
9
 
! Отговори
Хито преди 2 години
Кирил Петков е по-скоро некомпетентен, отколкото злонамерен. Не го оправдавам, съжалявам го. Трябва да си намери по-добри съветници.
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Непорочната прокуратура е осъдена за клевета :)
26
4
 
9
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 години
Гешефтурата какво щяла да прави???
25
6
 
3
 
! Отговори
коала преди 2 години
На тази снимка е като *** и клошар.
24
8
 
17
 
! Отговори
Дани преди 2 години
Абе никой не може да ме убеди да вярвам на мошеници като Киро лъжеца,който 6 месеца лъже ,че няма канадско гражданство,който източва язовири,който си е назначил приятели и родата да управляват....Не мога да вярвам на Рашков с 22 имота и дружка с бандити,назначил шеф на кабинета си женица от партия на бандита избягал в Дубай и я съкратил един ден преди да излезе списъка Магнитни.Аз не съм и...д.и о..т, че да вярвам на такива безкруполни мошеници.Я стига бе бандюги не..ща..с..т.ни
23
7
 
13
 
! Отговори
кутев преди 2 години
Мисля, че сега Гешев трябва да арестува за 72 часа простокиро, рашков и василев за лъжесвидетелстване и набеждаване, пък после да им търси доказателства(не че няма де).
22
5
 
11
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
САМО ЧЕ ГИ РАСКАРВАТ ДО ТАМ.-АКО ИМАХА ДОКАЗАТЕЛСТВА ОЩЕ ОТ ПЪРВИЯ ПЪТ ЩЕХА ДА ИМ ПОВДИГНАТ ОБВИНЕНИЯ.-АМА НЕКОЙ БИЛ КАЗАЛ?!?!?!-ТОВА НЕ Е ДОКАЗАТЕЛСТВО БЕ-АЗ АКО КАЖА НЕЩО НЕВЕРНО ЗА НЯКОЙ БЕЗ ДА ГО ДОКАЖА СЕ ПРЕВРЪЩАМ АВТОМАТИЧНО КАТО ОБВИНЯЕМ.ТАКА ЛИ Е?
21
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Примката около Бойко Кюлчето и шайката му се затяга
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8 Шефът на ТАД Груп Иван Тодоров се върна доброволно в България и лежа 7 месеца в ареста. Обвинение така и не му беше повдигнато нито тогава, нито по-късно, така и до днес. И каква му беше ползата, че се върна, понеже беше невинен? А ако бяха го убили в ареста? Щяха да му се извинят ли?