Гешев: Убитият таксиметров шофьор - жертва на агресията и институционалната апатия

Хората ни плащат заплатите, длъжници сме им, заяви главният прокурор
9 окт 2022 12:19, Елка Василева
169
Гешев: Убитият таксиметров шофьор - жертва на агресията и институционалната апатия
Снимка: архив, БГНЕС

Убитият таксиметров шофьор е поредната жертва на агресията и институционалната апатия. Това каза в коментар пред БТА главният прокурор Иван Гешев.

Още по темата
Според него поредните три случая за последните 24 часа, сред които служител на ГДБОП, хванат да шофира с наркотици на магистрала "Тракия" до с. Лозен и патрулна кола, която се опитва 300 километра от Ямбол до София да спре автомобил превозващ мигранти, са в резултат на войната на някои политици срещу прокуратурата.

Гешев посочи, че има бум на телефонните измами, които бяха сведени до минимум само за една година. Отново има бити и убити възрастни хора, наркотици се продават по улиците и около училища.

"Преди време казах, че съм бесен. Сега не знам какво да кажа. Колебая се между гняв и безсилие. Сякаш съм в някакво “дежа вю” от 90-те. Времена на властваща престъпност, които смятах за отминали. Хората не заслужават да им стоварим и този проблем, защото той не е резултат от войната в Украйна или инфлационните процеси в ЕС. Не са виновни и моите колеги от МВР, съда и прокуратурата. Резултат е от войната на някои политици срещу прокуратурата. Последствие е от съсипването на взаимодействието между институциите, от кадровите чистки, от безумните законодателни промени в интерес най-вероятно на престъпността и олигарсите, от демонизирането на съдебната власт", каза главният прокурор.

Това е само началото, за съжаление, на последствията на това, което някои наричат съдебна реформа, смята той.

"Вероятно утре ще кажат, че виновна е отново прокуратурата, всесилният главен прокурор и съдебната власт. Но истината е, че ние, българите, трябва да си задаваме вече въпросите кой е отговорен. Защото от повече от година прокуратурата заявява, че това ще са само малка част от последствията за българските граждани", допълни Гешев.

Той посочи, че прокуратурата ще продължи да работи само в интерес на хората в България, но е време "да се опитаме да възстановим правоохранителните институции, взаимодействието между тях и да се направи правна реформа в съответствие с добрите европейски примери, а не в интерес на организираната престъпност, олигарсите и егото на някои, имащи се за политици".

"Хората ни плащат заплатите, но не могат да направят това, което не прави държавата. Длъжници сме им. Времето ни изтича като пясъчен часовник и утре ще е късно", посочи Гешев.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев, ти в момента сам си направи оценка на работата си ! Ти какъв си , кой ти пречи на теб и на помазаните ти магистрати , да си вършите работата?
95
0
 
0
 
! Отговори
Ник преди 1 година
Гешев да квалифицира смъртта от инфаркт на таксиджията като убийство е изключителна некомпетентност и наглост! Смъртта от инфаркт е естествена смърт, не младежът му е уголемил огромното ромско сърце и не той му е предизвикал инфаркт. Така че убийство не е и е грехота да е задържан младият бял мъж. Освен всичко друго таксиджията е и в нарушение, пък и родата извикал за саморазправа! Смъртта му е логично ВЪЗМЕЗДИЕ, той си знае още за какво! А Гешев да спре да се произнася по случая, смешен е!
94
0
 
0
 
! Отговори
Каннддат преди 1 година
Ако тая улица не беше еднопосочна по хрумването на някой си от общината този проблем нямаше да съществува. Нека общинарите да кажат защо точно тези улици в квартала ги направиха еднопосочни. Противни са на най елементарната логика на движението в тези отсечки.
93
0
 
5
 
! Отговори
НИК преди 1 година
А теб ГЕШЕФТ няма ли кой да те подпука по ЗАКОН за даване на наклон на следствието. От къде на къде ти ще казваш че агресията е убила бакшиша. Ако същия този бакшиш РОМ се беше върнал назад в ЗАБРАНЕНАТА улица или след, като са се сдърпали с момчето си беше продължил по пъта, а не както си знаят *** да викат катуна за саморазправа, същия сега щеше да е жив или можеше да е убил момчето заедно с брат си и останалите двама, които го смляха от бой на земята. И май нямаше да ходиш във ФАКУЛТЕТА.
92
2
 
4
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
Какъв бой? Бакшиша се е кютнал от инфаркт.
91
0
 
8
 
! Отговори
Смирен преди 1 година
Гешев погледни статистиката в северозападна София, за 10-15 години назад и ще разбереш колко и ти и твоите служители сте замесени в схемите. Неработеща полиция, прокуратура и съд. Престъпници работещи с полиция, прокуратура и съд! Как ще има резултати?
90
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На българите ни писна от този цирк! Колко жалко и тъжно е ,че не се дава път на знаещи и можещи хора, а на такива който обслужват определени интереси! Това се случва във всяка една сфера на държавата - прокуратура, МВР , спорт, култура, ...каквото се сетите! Тежка съдба- интелигентни и осъзнати индивиди да се управляват от амеби!
89
1
 
6
 
! Отговори
Гешев слуга Боко преди 1 година
Гешев ти си корумпиран 27059слуга на Боко!
88
1
 
3
 
! Отговори
Геши се е активирал преди 1 година
Циркове , само с глупости се занимава тва момче само и само да не работи
87
2
 
8
 
! Отговори
ГжегошБженчешчикевич преди 1 година
Търсил си го е! Защото когато си виновен, се извиняваш, а не скачаш на бой! Разбра ли бе, ,,Никой"!
86
0
 
8
 
! Отговори
Иван радоев преди 1 година
Това е резултата от 30 години без образование, култура и толериране на простотията
85
0
 
7
 
! Отговори
Спиро преди 1 година
Хора мой познат в Америка ,за една бира го осъдиха на 6 месеца лишаване и му взеха книжката.Глобата е трицифрена.Подгониха го в службата и си загуби работата.Там подкупите не вървят.
84
0
 
10
 
! Отговори
Загроб преди 1 година
Като няма читава полиция има саморазправа.Всеки ден карам.Стремя се да не нарушавам Правилника.Няма ден и час без да ме засичат,изпреварват неправилно,да минават на червено,не спазват предимство.Не знаят правилника,нито им пука,че ще убият или искат човек.
83
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато вкарате най големият престъпник , откраднал 3 милиарда народно пари, тогава войната срещу прокуратурата ще спре.
82
6
 
1
 
! Отговори
Шофьор преди 1 година
Ли е. Особено таксиметров.Работата е ясна.Пък и другите в миналото , а и сега шофьори няма нужда от коментар.*** и подобно нея управляват държавата.
81
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев, що не казваш, че убитият е криминално проявен с 4-5регистрации за грабеж, побой, наркотици.
80
0
 
12
 
! Отговори
Менчо преди 1 година
Към всяка цивилна оперативна група на МВР да има КАТ и следовател и експерти.Още по добре да има журналист с камера и веднага престъплението да се предава на живо,където трябва.Нека после полицаи да експлоатират ,а съда да ги помилва.
79
0
 
11
 
! Отговори
Калош преди 1 година
От няколко години предлагам цивилни полицаи с цивилни коли и камери дори на реверите си да карат сред шофьорите.Нека записват,спират и проверяват 24часа навсякъде,дори по селските пътища.Ще видите какво ще стане?Жътва и леш.Ще има осъдени и вкарани в затворите.
78
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виновни сте защото тези пияни и наркомани ги спирате и нищо - едно браво и ги пускате !!!Затова се имат за недосегаеми ,виновни сте си вие!
77
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малее ,къв цирк е таз държава, избори печелипрестъпната организация Герб и вожда и ББ,главен прокурор издигнат от същата групировка и избран в надпревара сам със себе си,един кандидат , Демокрация е това ,Но българска !И докога ще така .....