Прокуратурата: Не е ясна причината за смъртта на таксиметровия шофьор

Има разнопосочни свидетелски показания, съобщиха от обвинението
10 окт 2022 13:30, Красимир Ангелов
36
Прокуратурата: Не е ясна причината за смъртта на таксиметровия шофьор

Все още не е готова съдебномедицинската експертиза на починалия в събота вечер в София таксиметров шофьор, която следва да даде предварително заключение относно причината за смъртта му, съобщиха от  Софийската градска прокуратура.

Показанията на свидетелите не са еднопосочни по отношение на размяната на удари и по отношение на това кой от двамата - починалият или обвиняемият, първи нанася удар на другия, допълват от държавното обвинение.

Във връзка с инцидента от 8 октомври в София, при който почина таксиметров шофьор след сбиване, от Софийската градска прокуратура съобщиха, че са разпитани 17 свидетели и се търсят записи от камери в района.  По случая има повдигнато обвинение срещу участник в сбиването.

Още по темата
Обвиняемият е бил освидетелстван, при което са документирани нараняванията по тялото му. На него също е назначена съдебномедицинска експертиза.

Случаят доведе до протести на близки и колеги на загиналия в събота и неделя вечерта. Днес таксиметровият бранш проведе среща с ръководството на прокуратурата по темата.

От държавното обвинение представят следните факти за това какво се е случило на 8 октомври вечерта в хронологичен ред.

Около 18:30 часа лек таксиметров автомобил, управляван от починалия, се движи в посока обратна на посоката за движение по ул. „Рибен буквар“ в столичния ж. к. „Разсадника-Коньовица“. По ул. „Хъшове“, перпендикулярна на ул. „Рибен буквар“, се движи автомобил, управляван от приятелката на обвиняемия, в който на пасажерското място пътува обвиняемият.

Двата автомобила се засичат и спират. Починалият и обвиняемият слизат от автомобилите и между тях възниква спор по повод правилата за движението по пътищата. Спречкването прераства във физическа агресия, като показанията на свидетелите не са еднопосочни по отношение на размяната на удари и по отношение на това кой от двамата първи нанася удар на другия.

Физическата саморазправа е преустановена, като има показания, че това е станало, тъй като приятелката на обвиняемия е извикала полиция. Обвиняемият и починалият шофьор на такси се върнали по колите си, но след малко сбиването е било възобновено. Част от свидетелите заявяват, че са видели как водачът на таксито набира някого по телефона и след малко пристигат трима мъже, които заедно с таксиметровия шофьор започват да бият обвиняемия.

Други свидетели, напротив, твърдят, че обвиняемият е нанесъл побой на таксиметровия шофьор. Биещите се били разтървани от граждани и след намесата на полиция. След преустановяване на боя 34-годишният таксиметров шофьор е паднал на земята. Пристигналият на място медицински екип само констатирал смъртта му.

Днес е направено предложение от наблюдаващия прокурор делото да бъде взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – София и от Върховна касационна прокуратура.

Предстои да бъде взето решение относно мярката за неотклонение на обвиняемия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 година
ДО 12 КИРО -напълно съм съгласен с теб!
12
1
 
10
 
! Отговори
проКурор преди 1 година
И закво са им тия записи, нали нищо не значели и в съда нямат тежест. Какво стана със записите от камерите на Черни връх дето убиха 2 жени. Там има сигурно 30 камери. Нали нямало тежест. Смешници
11
3
 
10
 
! Отговори
киро преди 1 година
Прокуратурата охохохо смееех. Връзкари и мал*умници. Отишли и ги питали и едните казали едно, другите друго ми мноо ясно убиваш човек тук и викаш, че не си ти. Може и *****умната прокуратура да не повдигне обвинение. Иначе получават по 5 хилки. Отделно после отиваме на втори левъл подкупния съдия дето взима без подкупите 10 хил. Така стават нещата в блатото. Молете се да имате късмет и да сте здрави, щото нито здравна нито съдебна система работят. Пом**ри м**ни
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яловата държавица 2 дни не може да установи причините за смъртта на таксиджията.------При положение, че имаш 17 свидетели, които разправят противоположни истории, ти как ще процедираш, диванен гению?
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 8, а защо вменяваш, че има убоийство? Знаеш нещо повече от съдебна медицина ли?
8
2
 
5
 
! Отговори
Край преди 1 година
Яловата държавица 2 дни не може да установи причините за смъртта на таксиджията. Много трудно а? Сега каквото и да кажат - никой няма да им вярва. А то истината е че властва повсеместна некадърност и мърлящина.
7
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай Дрън Уважаеми Байо, уверявам Ви, че подобно нарушение няма как да оправдае убийството на нарушителя от когото и да е....Не убийството е начинът да бъдат ограничени подобни нарушения!
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно таксиметровата общност как ще коментират ситуацията? Първата им реакция беше в защита на колегата, а той май не е света вода ненапита ... пропускаме удобно, че той е провокирал инцидента изначало
5
1
 
27
 
! Отговори
Ако версията.... преди 1 година
...че първо е имало спречкване между нарушителя и приятеля на водачката, след това успокояване на страстите, а после таксиметровият шофьор е повикал "подкрепления" и възобновява агресията, вече в *** формат 4:1 / това са представите на един популярен етнос за честна битка/ .....боя се, че тезата за убийство в ситуация на неизбежна отбрана е 100% обоснована и момчето ще бъде оневинено в съдебна зала!А съучастницте на починалия бабаит ще бъдат обвинени и осъдени за нанесените щети.
4
3
 
23
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Е кой да е виновен. Много ясно тоя, който е влязал в еднопосочната улица. Нека е поука за тия, дето отсега нататък мислят да секат напряко по еднопосочни. Време бе някой да пострада...
3
2
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 година
По скоро не е ясна РАБОТАТА на Прокуратурата- какви са нейните функции---да прикрива или да разкрива? да бъде в полза на гражданите -или да бъде в полза на богати престъпници или хора с влияние? КОГА ПРОКУРАТУРАТА ЩЕ ПОЧНЕ ДА РАБОТИ- ОСТАВЯМЕ НАСТРАНА РАЗНИ КРАДЦИ НА КОКОШКИ КОИТО ВЕЛИКАТА ПРОКУРАТУРА Е ВКАРАЛА В ЗАТВОРА!
2
0
 
27
 
! Отговори
Зевс преди 1 година
Всички знаем от кой етнос е бакшиша и колко може да им се вярва.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя на два шамара живот тръгнал да се бие.