До 3 години затвор грози мъжа, брутално изтезавал куче

Софийската прокуратура заведе дело срещу Захари Шулев
18 ное 2022 15:00, Анисия Иванова
145
До 3 години затвор грози мъжа, брутално изтезавал куче
Снимка: Bulgaria ON AIR

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 37-годишния Захари Шулев, проявил особена жестокост към куче.

"За времето от 23:45 часа на 23.10.2022 г. до 02,42 часа на 24.10.2022 г. в кв. "Карпузица" в обвиняемият З.Ш. е проявил жестокост към гръбначно животно, като му е причинил тежко или трайно увреждане. Деянието е извършено по особено мъчителен начин за животното и с особена жестокост", съобщават от прокуратурата.

Още по темата
Образувано е досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда затвор от 1 до 3 години и глоба от 2000 до 5000 лева.

С постановление на наблюдаващ прокурор мъжът е задържан за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
0
 
! Отговори
Колев преди 1 година
През войната при обсадата на Сталинград не е имало кучета и плъховите изчезнали и ако Руската военна операция наближи нашите граници- кучетата ще са на привършване. През социализма едно бау бау се разменяше за електронен часовник от Виетнамците и те ги милваха. В Китай е деликатес кафяво куче. Първо го бият с пръчки да се надуе и омекне месото и след това на шиш. Ама заради куче да лежиш в затвора си е подигравка с личността на човека. Не забравяйте, че човека е на върхът на хранителната верига.
121
0
 
3
 
! Отговори
Знаещ преди 1 година
За незнаещите: в САЩ, Канада, Австралия и почти цяла Европа уличните кучета се прибират и ако до месец не се потърсят се умъртвяват. Факт описан дори в уикипедия. Там е абсурд да се гледат кучета с парите на данъкоплатците. Има само частни приюти. У нас кога? Време е за протести.
120
0
 
0
 
! Отговори
за преди 1 година
такива и,,,ти няма ли ,,ЦЯР,, А БЕ ЗАЩО НЕ ГИ ОСТАВИТЕ НА НАС ДА ГИ ,,ПОСЪВЕТВАМЕ,, по същият начин-гламурник
119
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 114 "Абе много приказвате, защото нито вие, нито децата ви са били нападани от куче! Нека ви пооръфа някой помiяр, друга песен ще запеете"- Е добре бе. Да речем,че си прв/а. Ама така ли се прави. Хващаш животното и почваш да го режеш бавно и да му чупиш краката. Ако ще го убиваш поне го направи бързо да не сърада и толкова. А не да го мъчиш с часове. Това си е чисто извръщение. Пък даже не е искал и да го убие. Явно е искал само да го мъчи. Ти искаш ли такъв човек да ти е съсед примерно.
118
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На доста голяма часто от коментиращите трбва да им се счупят и пръстите на ръцете, с които пишат подобни извращения
117
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да му натрошат и на него краката и ръцете
116
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да му вкарат и 10 камшика в гърбината, да разбере какво е причинил на горкото животно!
115
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-малко 3г. да му дадат и в затвора дано всичко, което е сторил, да му се върне
114
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук темата е една, а се вмъкват всякакви евентуални случки, изникнали в нечие въображение. Естествено, че когато едно куче е агресивно, то се прибира и евтаназира. В случая кучето е приятелски настроено за разлика от човека-садист. Така че, излишно е да се вкарват евентуално нахапани деца, евентуално получили диабет и всякакви такива. В конкретния случай човекът е за осъждане, не животното.
113
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 114 - E, в случая не помиярът е сръфал някого, а насилникът него е осакатил. Така че, виновният да си понесе наказанието.
112
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе много приказвате, защото нито вие, нито децата ви са били нападани от куче! Нека ви пооръфа някой помiяр, друга песен ще запеете!
111
7
 
10
 
! Отговори
Психиатър преди 1 година
Кучеманията е болест! Поставянето на интересите на животно пред интересите на който и да е човек, представлява висша форма на мизантропия!
110
1
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Да го направят и на него същото.Днес ще изтезава куче, утре ще изтезава човек. Това е садисъм на комплексар.
109
1
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
този младеж е за клиника тои е болен личи му отдалече съчувствам на съседите
108
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А княжевци да си трайкат
107
8
 
9
 
! Отговори
детето преди 1 година
ако почне да заеква или отключи диабет след среща с някое недотам мило кученце, аз какво казвате да му направя на животното , да го взема под ръчичка и да го водя в някой център да го обезпаразитят ли?
106
0
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
Защо не ми побликувате коментара Искам отговор! Кое не ви изнася съдизма ли?
105
7
 
7
 
! Отговори
А с нахапаните преди 1 година
деца какво правим..?Кучето ли ще вкараме в затвора, ако е бездомно..Или то като безсловесно е освободено от наказателна отговорност?
104
1
 
14
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
Някой трябва да позаблява и с него Откачен изверг. Освен това е извършвал и сексуални действия. Ня *** по-жестоко животно от "човека". А 101 е същия катотози ***. Не може чак до такъв садизъм!
103
11
 
3
 
! Отговори
Кво разправяш преди 1 година
Нормално е ко си млатя коня или вола с гьостерицата, без да му счупя крака е приемливо, но ако направя същото с куче е престъплениеи и вече съм наказателно отговорен..