Демерджиев: Трябвало ли е да бъде отнето оръжието на бившия полицай?

Ще бъдат предприети мерки спрямо хората, които не са свършили работата си
Обновена: 10 фев 2023 18:47 | 10 фев 2023 17:52, Йоана Цонева
27
Демерджиев: Трябвало ли е да бъде отнето оръжието на бившия полицай?
Снимка: БГНЕС

Въпросът, който поставяме е, трябвало ли е да бъде отнето оръжието на Румен Тонев, с което е застрелян психологът Иван Владимиров-Нав. Ще има отговор на този въпрос, както и мерки и действия спрямо хората, които не са си свършили работата, ако се установи подобно нещо. Това заяви по време на визита в Пловдив министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, пише "24 часа".

По думите му всички факти и обстоятелства около убийството на психолога са установени. Демерджиев посочи, че жалбите, подавани от Нав, не са били свързани със заплахи, насилие, саморазправа или закана за убийство. Според министърът е невъзможно жалбите да са били манипулирани от служители на полицията, тъй като Румен Тонев не бил в системата на МВР повече от 20 години.

Още по темата
Демерджиев изтъкна, че реакцията на полицията в случая не е била адекватна. По думите му е имало какво да се прави в тази посока. Не може да се очаква за шест месеца да решат всички проблеми в МВР, натрупани назад във времето, допълни министърът.

"Дали сме указания и главният секретар е обърнал внимание на всеки ръководител, че лично ще носи отговорност, ако не бъдат проверявани своевременно жалбите на хората, които могат да доведат до ескалация", каза още Демерджиев.

Припомняме, че психологът Иван Владимиров бе убит на 9 февруари в София, при съседска свада.

Още за убийството вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
ХанкоБрат преди 1 година
Придобиването на оръжие трябва да е още по либерално.....преценката на кой да се дава е трудно нещо!
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде спа Демерджиев, къде спа Бойко Рашков и неговото МВР? От *** толкова!
18
0
 
4
 
! Отговори
Попокатепетъл преди 1 година
До ШЕФ НА РПУДа осведомя хората . това е отговора на въпроса - защо мъже от джепчийски кланове в бг имат разрешителни за оръжие , около 100 подобни индивида са в бг .
17
1
 
6
 
! Отговори
Мишока преди 1 година
Живея до човек бивш пазач, сега част от охранителна полиция. Майка му редовно ползва услугите на частни психиатри. Не ходи при държавни, защото ще се разбере,че е ***, а синът и ( полицая) също. Този човек също има оръжие. Според мен в полицията вече голяма част от служителите не са за там. Не само, че е можеш да разчиташ на тях, но са и опасни!
16
1
 
4
 
! Отговори
И още преди 1 година
НЕ Е ВИНОВЕН ДЕМЕРДЖИЕВ, А ШЕФЪТ НА ПЕТО РАЙОННО МВР И. СЪОТВЕТНО КВАРТАЛНИЯТ ПОЛИЦАЙ!!!
15
3
 
8
 
! Отговори
Цъ преди 1 година
Как е възможно да се оставя оръжие у човек, който е бил в МВР САМО 4 ГОДИНИ ПРЕДИ 23 ГОДИНИ?!?!ПРИ ТОВА Е БИЛ И ОСЪЖДАН!!!!
14
1
 
4
 
! Отговори
истина преди 1 година
Огнестрелно оръжие може да бъде отнето само съгласно обстоятелствата които са залегнали в ЗОБВВПИ, това не е концерт по желание.
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 13 Е то сигналите са били, че бабата си държи кашони на стълбището и такива неща. Освен да отидат да й вземат кашоните? Не е имало сигнали за заплаха.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При 12 сигнала срещу него- задължително. При втори сигнал е трябвало да му го вземат, а не при 12 нищо, и то от различни хора.
11
0
 
6
 
! Отговори
Хехе преди 1 година
Помня изявите на Демерджиев,преди да влезе в служебното правителство ! Сега излиза с оправдания,типични за министър като отговорен фактор. А сега си представете същия човек като адвокат на семейството на убития психолог и какви щеше да ги говори! Но тяхната адвокатска гилдия е такава - Когато мине на държавна хранилка,става мнооого принципна и съблюдаваща законите..
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но за 6 месеца могат да загинат още хора от неотнето служебно оръжие, не само този млад човек.
9
1
 
2
 
! Отговори
ШЕФ НА РПУ преди 1 година
До Попокатепетъл МИ КАК ДА ВИ КАЖА , ТЕ НИЩО ЛОШО НЕ СА НАПРАВИЛИ , ВСЕ ПАК КРАДАТ В ЧУЖБИНА И ТРЯБВА ДА СИ ПАЗЯТ ПАРИТЕ И ЗЛАТНИТЕ МОНЕТИ ФРАНЦ ЙОСИФ ПО 32 ГР....И ПЛЮС ТОВА СА МНОГО ДОБРИ ДОНОСНИЦИ . ШПИОНИРАТ СЕ ПОМЕЖДУ СИ , КОЕТО Е ПОЛЕЗНО ЗА НАС . ТОВА Е .
8
2
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
И убиецът, и брат му са от един дол дренки. Нав никога не би ритал вратата на тези от.реп.ки, това не е неговото ниво. Сега ще правят всичко възможно, за да оневинят убиеца и да изкарат Нав виновен за този конфликт. НАШАТА ПОЛИЦИЯ НЕ СПИ.
7
1
 
16
 
! Отговори
fbj преди 1 година
Жалбите са отивали в кръглата папка, защото полицаите нямат желание за тая работа. Редовно виждам патрулки подминаващи нарушители, то е същото.
6
2
 
11
 
! Отговори
Уууубряя преди 1 година
Кви шест месеца ве!От началото на "демокрацията"МВР постоянно се "реформира"!Реформите в башибозука са постоянното вдигане на заплатите им..назначаването на все по неграмотни бандити и мутри хванати от пътя и борбата с престъпността е единствено с кибиченето из храстите край пътищата и криенето зад контейнерите за всевъзможни глоби!
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление срещу психопат почти няма какво да се направи, докато не стане голямата беля! Той се настървява все повече и отмъщава за всяко противодействие, дори защото си го погледал лошо, а деянията му обикновено се квалифицират като хулиганство. Докато не убие някого.
4
3
 
18
 
! Отговори
Подигравка с народа преди 1 година
В полицията и мвр "наказват"като ти дадът 20 заплати,рано пенсиониране и голяма пенсия за която и лев данък не си платил.
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако искаш да убиеш има много други средства, дори и добрият стар тупаник ще свърши работа, не е нужно непременно да имаш оръжие.
2
7
 
14
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Пак философстват за глупости , не е толкова трудно да се сдобиеш с незаконно огнестрелно оръжие, който иска да извърши убийство ще си го извърши.
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не. Трябва всички да имат оръжия, защото така ще са мили и любезни едни към други и ще цари мир и разбирателство между хората, защото няма да знаят кой ще се ядоса и ще ги гръмне. А сега всеки се държи невъзпитано и лекомислено към околните, като предполага, че нямат оръжие и нищо няма да му направят.