Хванаха 13 дрогирани зад волана за денонощие

Отделно 12 водачи са се качили в колите си след употреба на алкохол
Обновена: 28 фев 2023 20:33 | 28 фев 2023 20:23, Йоана Цонева
14
Хванаха 13 дрогирани зад волана за денонощие
Снимка: БГНЕС

Екипите на пътна полиция установиха 12 пияни и 13 дрогирани водачи за ден, в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщава МВР.

Проверени са 10 135 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 12 790 водачи и пътници. За установените административни нарушения са съставени 2925 фиша и 603 акта.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Още по темата
През изминалото денонощие са установени общо 12 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол -трима от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, девет души - с над 1,2 на 1000, а трима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 13 души, а шестима са отказали да бъдат тествани.

По метода "линеен контрол" са проверени 2944 МПС и 3313 водачи и пътници. За установени нарушения са съставени 902 фиша и 124 АУАН. Установен e един водач, който е шофирал след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а двама - над 1.2 %. Двама са седнали зад волана под въздействието на наркотични вещества или техни аналози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като чета такива новини, имам усещането че всички са наркомани...
10
0
 
2
 
! Отговори
Пешеходец преди 1 година
Тези новини ме карат да настръхвам - излизам на улицата и започвам да се оглеждам ,откъде ще ме налази някой надрусан шофьор ! Оглеждам се и всички ми се струват надрусани! А иначе - няма наркомани в България ! всички надрусани са с партиен билет и искат да управляват държавата! Кой на пици с кристали , кой на хапчета , кой по парапети , кой с меки китки...... то няма отърване от дрогирани "политици" !
9
0
 
1
 
! Отговори
Друг помияр преди 1 година
А конфискувани ли са автомобилите им ? И ако не, защо ? Чакаме да убият някой невинен и съзнателен българин ли ?????
8
0
 
2
 
! Отговори
Ямболски помияр преди 1 година
За какво ги хванаха ?
7
0
 
8
 
! Отговори
По новините преди 1 година
Показаха човек,загубил работа си заради тези фалшиви тестове! Кръвната проба излязла след 6 месеца, отрицателна, и пак не му връщат шофьорска та книжка, спазвали срокове и процедури!
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава от наркомани, какво друго да се лови по пътищата. Ако човек не се надруса, ще се самоубие от депресия.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закона оправете и спрете да наричате дрогирани водачи хора ,които някога са взимали дрога ,защото това е двадесети първи век и девет от десет взимат по нещо от време на време и това не е в България а в цял свят!
4
4
 
7
 
! Отговори
А-я преди 1 година
Хубаво ги хващат, ама пишете какви са наказанията, иначе какъв е смисълът на хващането! Статистика?!!!
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тия никнат като гъби след дъжд. Всеки ден ги хващат а те не свършват. Имам чувството че 90 % от навалицата карат надрусани и алкохолизирани. Еах тая сеяния!!!
2
0
 
13
 
! Отговори
I’m преди 1 година
Това с дрогираните все повече започва да ми прилича на някакъв балон
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та то толкова дрогирани има само в едно рушветчийно докато са на работа. Тестовете го доказаха,ама ушев вика, дефектни са.