Шофьорът, заради когото загинаха четирима в каруца, е карал с изключително висока скорост

Трима от тях починали на място
6 май 2023 22:38, Йоана Цонева
133

Шофьорът на джипа, който връхлетя каруца край сливенско село, е арестуван. Четирима мъже загинаха при катастрофата, която стана през изминалата нощ след кръговото кръстовище в района на село Тополчане. Каруцата е била без светлинна сигнализация. Трима от пътуващите в нея са загинали на място, четвъртият е починал в болницата в Сливен. Те са на възраст между 31-на и 37 години.
Още по темата
"Считаме, че произшествието е възникнало в резултат на несъобразяване скоростта на движение. Водачът е карал с изключително висока скорост. В резултата на това е причинил смъртта на хората в каруцата и на животното, което я е теглило", уточни окръжният прокурор на Сливен - Веселин Гангалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
25
 
! Отговори
Изключителна тъпня преди 1 година
Може пък водачът на каруцата рязко да е набил спирачки и шофьорът на джипа да не е успял да реагира, защото коня е нямал светлини. След няколко подобни официални изявления, прокурорите би трябвало да си подават оставките, ако трябва и насила.
38
26
 
3
 
! Отговори
Американ преди 1 година
В Америка такъв съдят за умишлено убийство, но Бг не е Америка..
37
2
 
56
 
! Отговори
Милен Цветков преди 1 година
Значи, тука ни дума за тая "изключително висока скорост", обаче убиеца на Милен Цветков със 100км/ч го изкараха че не бил карал бързо, налЕ? И какво прави каруца без светлоотразители на пътя през нощта? Кой може да я види?! Но нали става дума за шведи, всичко може. Аман!
36
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"изключително висока скорост" , явно е изречено от същия поет който каза "адски взрив и 3 метров кратер" за "атентата" на Гешефта
35
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не е карал с превишена скорост няма за какво да го закачат. Каруца след полунощ без сигнализация като се движи значи пътниците и водача им сами са си виновни. Движението на пътя има правила и никой не може да пази тези които сами не се пазят.
34
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де, като няма експерт от Израел поне някой от МВР да излезе да каже какво е изключителна скорост.
33
3
 
39
 
! Отговори
аз преди 1 година
а каруцата какво прави на път ? Този вряг няма ли да го спрат най накрая , още ли щя я караме като в дивия запад ?
32
2
 
66
 
! Отговори
Абсолютно некоректно преди 1 година
заглавие. Четиримата не са загинали "заради него", напротив - той е катастрофирал заради тях. Те просто са били самоубийци. Това е един от малкото случаи, в които смятам шофьора за невинен и му съчувствам.
31
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каруцата на практика е невидима през нощта, както от близко, така и от далечно разстояние за всеки шофьор. Докога ще се допуска да участва в движението по пътищата?
30
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАРУЦАТА НЕ Е ИМАЛА КЬОРАВА ЛАМПА ИЛИ СВЕТЛООТРАЗИТЕЛ ЗАЩОТО КРАДЦИТЕ НЕ СА И СЛОЖОЛИ. КЪДЕ СА БИЛИ В 2 СУТРИНТА И КАКВО СА КРАЛИ? ПУСНЕТЕ ЧОВЕКА НА СВОБОДА!
29
2
 
33
 
! Отговори
Шофьорът е връхлетял преди 1 година
върху каруцата, защото е била на пътя, но не се е виждало, че е там. При разликата в скростта на движение на кола и каруца, последната все едно е спряла и е препречвала пътя. Защо шофьорът да носи отговорност? Може да бъде глобен за превишена скорост, но не и за причиняване на смърт на "водача" и пътниците в каруцата. Само дето изключително ми е жал за кончето. Но пак шофьорът на колата не е виновен.
28
2
 
23
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 1 година
Каруците не са им проблем на нашите убавци!! Важното е да въведем ограничение 20 км в кварталите (което само по себе си поражда смях) единствено Данчето им сви сърмите на глупавите каруцари ! Лошо няма да се използва такъв транспорт но на село и на нивата така и каруцата цяла и кончета здрави!!!
27
1
 
36
 
! Отговори
Скорост преди 1 година
Като се натресеш с 30 км/ч в дупка полицията ти пише отгоре на всичко акт че си карал с висока скорост. Следвайки тази логика "изключително висока скорост" е някъде около 50....
26
0
 
31
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 1 година
Добре описано!! Изключително висока скорост!!!!!!!!! Браво , браво, сега обаче чакаме експерти и експертиза щото тва ми звучи малко като втора светлинна скорост!! А въпросното средство за предвижване с животинска тяга има ли застраховка, преглед ??? Ще кажете ми те колоездачите и те нямат застраховка и преглед? Е да ама аз четирима на едно колело рядко виждам в два през нощта!!!!!! римска работа братче кво да ги правиш
25
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той човека може да си плати глоба за превишена скорост, ако се докаже. Но какво прави каруца на пътя ? Това е забранено и незаконно. Дори можеше той да съди тях...
24
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Късно през нощта, в тъмното, без обозначения, на извънградски път. Само шофьорът ли е виновен в случая?
23
1
 
27
 
! Отговори
Пеко преди 1 година
В два през нощта с каруца без светлини и табели от вечерно училище ли са се връщале?Жалко за братята роми ,но тая работа не изглежда добре!
22
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега кой ще краде в района, а? Не бива така да се загробват. Ще им е скучно на пенсионерите, че няма кой да ги пребива и убива за последните стотинки от пенсията.
21
1
 
26
 
! Отговори
Ytt преди 1 година
Как да ви кажа, с тези безумни 30 км/ч с които е карал водача на МПС и хоп - каруца в тъмното. Всъщност с колко точно е карал?
20
2
 
31
 
! Отговори
Що преди 1 година
Що? Каруцата няма светлини нищо, а вероятно е имала радар?