Бившата жена на Петьо Еврото съзря негов почерк в писмото до Гешев

Сарафов често идвал в "Осемте джуджета", Гешев никога
31 май 2023 14:37, Стела Стоянова
28
Бившата жена на Петьо Еврото съзря негов почерк в писмото до Гешев
Снимка БГНЕС

Бившата съпруга на бившия шеф на Столичното следствие Петьо Петров, известен като Еврото, Любена Петрова разказа как Петров има компромати - "архив с доказателства" срещу магистрати. В интервю за "антикорупционния фонд" тя разказа също как той е помагал за кариерното израстване на прокурори.

Петров е движил тази дейност в ресторант "Осемте джуджета", където са идвали магистрати "да оставят пари или да вземат", "някои минаваха само с обещания", други са били заплашвани.

Тя започна интервюто с уточнението, че е ужасена от това, което се случва в държавата. От година и девет месеца твърди, че не е виждала шестгодишния си син, че получава заплахи.

В писмото със заплахата към главния прокурор Иван Гешев и приканването да си подаде оставката съзирам почерка на Петьо Петров-Петьо Еврото, обяви Павлова. Там тя съзирала изрази, които Еврото използвал по 5-6 пъти на ден.

"Няма вариант да е писано от друг човек, просто от 8 г. живея с него и записвам всичко, което реално той е написал и аз съм дописала, тъй като той не може едновременно да го измисли и да го запише. Та аз съм била наистина стенограф. И много добре познавам стила му. Просто по този начин ти да вдигнеш ръка, да налетиш на главен прокурор на държава от ЕС, това говори за много сериозен ментален срив или за това, че някой стои зад тебе, някой много сериозен", коментира Павлова.

Ето какво пишеше във въпросното писмо до Гешев:

"Здравей,

както е казал Мечо Пух "понякога седя и си мисля, а понякога само си седя".

Е, днеска седя и си мисля:

Всяка приказка си има край и краят на тази приказка дойде. Настрои всички срещу себе си, остана сам на върха на гола скала. А духа вятър.

Направи невъобразима глупост с този "взрив".

Обърна се срещу нас. А това не е донесло на никой нищо добро, още повече, че никога не сме ти поискали нищо - дори и лукче.

Но ти казвам: Никой няма намерение да предприема каквото и да е било срещу теб.

Затова те моля: Иди си с мир до десет часът сутринта в понеделник, за да натисна един "Enter". Животът продължава и ще имаш своята зона на комфорт.

Оставам с добри чувства към теб и семейството ти.

А пък някой ден може и ти да почерпиш пура и уиски.

Don't worry be happy !"

Тя намеси името на заместник главния прокурор и началник на Националното следствие Борислав Сарафов и обяви че той е идвал много "редовно в ресторанта, един или два пъти седмично". Като пример за прокурор, чието кариерно израстване е станало благодарение на Петров, тя посочи Емилия Русинова, бившият градски прокурор на София.

Петров, който от вчера е обявен за издирване, беше магистрат до 2015 година. Преди неговото обявяване на издирване имаше спецакция в столичен ресторант, където се очаквало да бъде открит.

Още по темата

"Много зависи от случая как се е плащало, сумите не са били като за кафе и цигари. Но не само пари - апартаменти, коли, кой от каквото имал нужда. Те все са бедни и все под наем живеят. Някои минаваха само с обещания за кариерно израстване", казва Петрова и даде примера с Русинова.

Петрова защити главния прокурор Иван Гешев, като отрече твърдението на Сарафов, че той е бил в ресторанта по покана на Гешев. "Гешев никога не е идвал", обяви Павлова.Нейната роля като съпруга на Еврото била следната: "Винаги е било шарено. Дали трябва някой да се заснема, дали да се проследи. Според случая и човека".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
0
 
! Отговори
В. преди 10 месеца
Мечо Пух го е заимствал от мен. Филма за кюлчетата е по схема с песничката пусната от мен през ковид ваканцията. Парапета си е по техен ценарий! Доста плосък при това!
22
2
 
0
 
! Отговори
Пепи Еврото преди 10 месеца
Като няма доказателства, ще си ги донесем.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Един бивш вече Прокурор,по настоящем съдия в Районен съд К-к, беше забъркан и уволнен от Прокуратурата,понеже когато е бил командирован в София по Делото за асансьорния завод е поискал от подсъдими да си прекарва отпуската семейно и безплатно в имоти на подсъдими,находяща се на морето.Обществена тайна е, че много други от Съдебната C-MA са ползвали имоти на подсъдими или уличени в престъпления за семйна почивка освен безплатно и срещу заплащане но не от тях,а от нарочените за престъпници.
20
1
 
1
 
! Отговори
Дочо преди 10 месеца
До DaНе можеш изби мафията. По-добре научи децата си да мразят корупцията и да са горди от изкараните с труд пари, не от откраднатите. А куршума тежи 5.4 грама!
19
6
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Хубаво ни разказваш тези неща, но ние ги знаем отдавна. Мога само да съжалявам за съдбата на детето, на теб не вярвам. Виждал съм те в десетки различни коли струващи милиони, Евротьо не беше проблем тогава като твой съпруг.
18
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тази е зависима ит алкохол, дрога и секс! Има доста клипчета по темата! Не става за свидетел само за кошаревски !
17
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 7 Едно е сигурно Копейката на такива като теб разчита за следващата къща, ама не до Варненското езеро, а в Палма де Майорка! Нямате свършване невнятниците в клетата България! Все чакате някой да ви оправи и все оправени си ходите!
16
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като споменава "Но не само пари - апартаменти, коли, кой от каквото имал нужда." Та се сетих за жената на Гешев с нейните апартаменти и едни хубави суми от стотици хиляди. Я питайте таз откровена женица дали няма да си спомни нещо и по тоя въпрос?
15
3
 
15
 
! Отговори
МВР на преди 10 месеца
Демерджиев нарочно изпусна Пепи Еврото,за да провали Прокуратурата.
14
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Значи Любинка е врагът в моето легло.Имаше такъв филм.Защо сега се е извъртяла срещу бившия си мъж,а преди това му е писала писмата и разни други работи?Какво друго не са могли да разделят,освен детето?И може ли да и се вярва?
13
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Значи той изчезнал, пък тя се разприказвала смело? Сигурно щото винаги е искала да сподели понеже е честен човек? Я направо си кажете кой го е отвлякъл и с какво сте я заплашили да разказва истории?
12
1
 
29
 
! Отговори
Da преди 10 месеца
Само се замислете в каква помия живеем: от 20 години Петьо Еврото си "разиграва коня", прави каквото си иска и с когото си иска, и следовател беше и адвокат и мутра и никой не поиска да го спре. Заграби имоти, бизнеси, играе с нотариуси, прокурори и мутри, граби, изнудва, трупа и променя човешки съдби. И коя ли партия не беше на власт последните 20 години, и никой, нищо не свърши. Сега разбирате ли защо г-н Макаров е измислил знака за равенство(само 8 грама).
11
0
 
8
 
! Отговори
До 8 преди 10 месеца
Засечен е в Турция.
10
0
 
17
 
! Отговори
:) преди 10 месеца
А тя цялата в бяло, нали :) И крилца и никнат :):):) Цялата помия, за която се говори от десетилетия, изведнъж ще изплува :) Всичко, което до вчера само "лудите" твърдяхме, днес вече е азбучна истина за всички :):):)
9
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 7, и до сега си пърдял за Възраждане бе смeшник, и не ми разправяй колко хубави били Възраждане, дето Копейкин се заканва да вкарвал в лагери всички инакомислещи! Това ли ни предлагаш? Е не мерси! Да гори в Ада твоя Копейкин, а не тези които се борят срещу него!
8
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много ме накефи как вчера Пепи Еврото избягал през някакви катакомби, като в холивудски екшън! Хахах, и после къде е отишъл - взели са го с хеликоптер, или се крие в гората някъде! Хахаха, службите ни стават само за смях
7
15
 
20
 
! Отговори
Едно е сигурно преди 10 месеца
България не е бедна страна! Тежко ограбена е! От всички тези мутри, магистрати и врагове на народа. Тези ни разсипаха живота. Лишиха ни от младостта, изгониха децата ни. В ада ще горите, престъпници такива! Нови изобри и гласуване за Възраждане до дупка. Цялото ми семейство, близки и приятели ще гласуваме за Възраждане. И после искаме присъди от Костадин. Ако няма и той отива в канала. Това е решението, няма друго!
6
3
 
21
 
! Отговори
Реджо преди 10 месеца
Джуджета,магистрати,Петьо Еврото,Боко Тиквата,Гешев Каскета,Руди Гела,все един дол дренки и всичките при бай Ставри!
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бившата се пъне да изкара Еврото лабилен за ди прибере сина. Не е нужно да си Петър Стоянов за да се сетиш.
4
1
 
14
 
! Отговори
мдаа преди 10 месеца
Колко интересно, какво развитие виждам тук?! Кога научихте за Петьо еврото и жена му, че започнахте и да пишете за тях? Браво!