Фалстарт на делото срещу "Гробаря от Банкя"

Трима от близките на починалите не са редовно призовани
27 юни 2023 11:26, Стела Стоянова
4
Фалстарт на делото срещу "Гробаря от Банкя"
Снимка БГНЕС

С фалстарт започна днес делото срещу траурния агент Георги Енев, обвинен в измама, свързана с кремация. Причината е, че трима от пострадалите са нередовно призовани. В залата се явиха 9 от 20 потърпевши.

На излизане от съдебната зала Георги Енев съобщи, че не се чувства виновен и че не той е извършил това, а друг, чието име щяло да стане ясно по-късно. Ново разпоредително заседание ще има на 10 октомври.

От прокуратурата съобщиха, че са внесли в съда обвинителен акт срещу Енев за това, че в периода от 8 януари 2020 г. до 13 май 2022 г. в София и Банкя е измамил 19 души. Причинената вреда на измамените е за общо 28 230 лева.

Енев вземал пари от близките, но вместо да кремира починалите, той ги заравял в землището на с. Клисура, близо до тамошното гробище.

Още по темата

Към момента са открити 12 от 20 трупа, 8 тела не са намерени. Няма данни и те да са били кремирани в трите крематориума в страната - в София, Пловдив и Варна, посочи през април районният покурор на София Невена Зартова.

Тя посочи, че хората са го смятали за собственик на погребална агенция, но реално не е бил такъв. Познавали го с прозвището "Гробаря".

Също през април стана ясно, че най-малката сума, заплатена на погребалния агент за кремация е 780 лева, а най-голямата - 3500 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: делоГробаря от Банкя
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Deep Zone преди 10 месеца
Ди Ъндъртейкъъъррр! :)) Легендарен кечист, още помня как Острието му "разби" главате с операторска камера на един от турнирите преди 15-20 години :D Явно тук е намерил пристан след края на кариерата си :D
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нищо ново. Сега започват големите фалстартове, отлагания, преразглеждане, връщания, разболяваия , докато се уточни кой на кого и колко да плати и....... накрая, условна присъда. Съдебна система работеща за мафията. Ей затова още 100 години ще сме каймака на утайката на Европа.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Цялата ни съдебна система е един голям фал.