Внучката на Виолета Донева я убила по жесток начин, нанесла 54 удара с нож

Причината - омраза
122
Внучката на Виолета Донева я убила по жесток начин, нанесла 54 удара с нож
Снимка: БГНЕС

Внучката на актрисата Виолета Донева- Ивет Стайкова, отива на съд за убийството на баба си. Това съобщиха от градската прокуратура.

Още по темата

Убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, пише в обвинителния акт.

Според обвинението до 18 октомври 2022 г. Стайкова живеела заедно с приятеля си. През този период употребявала марихуана и други наркотици и проявявала агресия както към приятеля си, така и към неговата майка.

Заради това приятелят на Ивет провел разговор с нейната баба  - актрисата Виолета Донева. Тя не одобрявала употребата на наркотици и поведението на своята внучка, а заради това Ивет таила чувство на омраза към баба си.

На следващата вечер двете били сами в жилището на Донева. Ивет, която имала намерението да убие баба си, която стояла изправена в едно от помещенията, взела кухненски нож с дължина на острието 12 см и нанесла с него общо 54 прободно-порезни рани в областта на главата и тялото на възрастната жена.

Шест от тях били фатални за жизненоважни органи.

През това време Донева била в съзнание и изпитвала болка и страдание при всеки удар. Нараняванията довели до остра кръвозагуба, в резултат на която настъпила смъртта.

След като убила баба си, Ивет напуснала жилището около в 5:14 ч. на следващия ден

Експертизи показват, че Стайкова разбирала свойството и значението на извършеното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Просто ***
59
6
 
5
 
! Отговори
Аз преди 10 месеца
Журналистите, подробностите, които пишете са гнусни! Един ден може колегите ви така да драскат и за вас...
58
4
 
11
 
! Отговори
Когато стана бедата, преди 10 месеца
впоследствие съобщиха, че ножът е намерен в храсти наблизо и че е бил измит. Значи Ивет много добре е съзнавала какво прави и се е опитала да прикрие следите си. Жалко, много жалко и за убитата известна актриса, а също и затова, че живи е здрави, интелигентни родители са допуснали дъщеря им да пропадне до такава степен. И не само родителите, всички близки на това момиче са интелигентни хора с прилично положение в обществото, а дядо й навремето наистина беше авторитетна фигура от червения хайлайф
57
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вие защо си мислите, че приятелят и също не употребява? Не мога да си представя да имам наркоманка за гадже. Хайде да ме прилъже веднъж-дваж да я оправа - хубаво. Ама след второто еаане да не забележа, че е агресивна и неадекватна и да не и тегля шута - абсурд. А от какъв вид дрога и се е отключила агресията - не е ясно. Много си мислите,че марихауната е безобидна, но нека не забравяме, че Ковид също е безобиден за 95% от боледуващите го.
56
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 1. Броят на ударите е от значение за квалификация на деянието. Убийство, но по особено жесток начин, затова се уточнява и че при ударите е била в съзнание и е изпитвала страдание. А това определя и размера на присъдата. В статията повтарят това което са им дали от прокуратурата.
55
1
 
11
 
! Отговори
По-горе се казва преди 10 месеца
в материала, че приятелят на Ивет е провел разговор с бабата Виолета Донева. След като няколко дена преди убийството Ивет го е наръгала с нож в гърба, той сигурно е казал това на бабата. Защо тя не е сигнализирала веднага да приберат внучката и да я лекуват? Дали се е обадила поне на родителите на момичето, за да им каже какви ги върши дъщеря им? Но едва ли ще може да се установи кой от близките кого е информирал и защо всички са бездействали, докато шизофреничката се е подвизавала на свобода.
54
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Момата е на 19 г.Шизофрениците вземат специални лекарства. Тогава стават почти нормални... Нее тая не е шизофреник.Изкарали са я такава сигурно за да не я съдят.
53
1
 
18
 
! Отговори
Няколко дена преди преди 10 месеца
убийството приятелят на това момиче се е оплакал в полицията, че тя му е нанесла удар с нож в гърба. Защо не са я задържали веднага, след като се знае, че е лекувана в психиатрията и е с дигноза шизофрения? Дали полицията е била уведомена за тези подробности? И изобщо, когато в РПУ се получи сигнал за опит за убийство и извършителят е известен, разполага ли полицията с достъп до база данни, за да може веднага да установи дали извършителят е рецидивист и дали не е психично болен?
52
1
 
2
 
! Отговори
до 52 преди 10 месеца
Благодаря за информацията.
51
1
 
17
 
! Отговори
До 1 и 4 преди 10 месеца
Питаш защо е нужно да се уточнява колко сантиметра е било дълго острието на ножа и колко удара е нанесла. Важно е, защото смъртоносен удар може да бъде нанесен еднократно и изневиделица, така че жертвата да почине моментално и изобщо да не разбере какво се случва. Възможно е обаче да бъде убивана бавно и мъчително, както е станало в случая и през цялото време да съзнава ужаса и безнадеждността на сиуацията. Това силно утежнява вината на извършителя.
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Под някои от публикациите има и тревожни коментари от нея, които гласят "Мразя се. В полето за биография Ивет е написала, че е "гей момиче и е бисексуална. Посочила е още, че се интересува от животни, музика, храна и растения. Псевдонимът, с който се е подвизавала в социалните мрежи, също е притеснителен "satan_panda_666 в превод от английски "сатанинска панда в комбинация с числото 666, смятано за число на дявола.
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 40 Всички обясняват каква наркоманка е момичето, но никай не анализира дали и родителите й не са се черпили с подобни субстанции по времето, когато са раснали и в периода, през който са я създали. Всичко е било винаги позволено на децата на червения хайлайф. За тях закони нямаше и шмъркаха, и се боцкаха с всевъзможни наркотици още от времето на соца.
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 43 - На Иво Стайков е дъщеря, той е музикален режисьор и е син на Виолета Донева от брака й с акад. Людмил Стайков. След трагедията старият академик обясняваше, че отдавна не поддържа връзкис Виолета Донева, нито с внучката си Ивет. Да им се чудиш на тези големци от Тодор-Живково време, кой очакват да се грижи за калпавото им потомство?
47
4
 
11
 
! Отговори
Трагично преди 10 месеца
Такава светла личност, а дори нейната наследница наркотиците са превърнали в *** !
46
0
 
18
 
! Отговори
Момата е на 19 г. преди 10 месеца
Но още преди години е отпаднала от училище заради многото неизвинени отсъствия и няма средно образование. През последните 4 години ударно взима наркотици, два пъти е настанявана в психиатрия с диагноза шизофрения, арестувана е била за буйстване във влак, пътуващ от София към Пловдив и тогава са установили, че е под въздействие на наркотици. Въпросът е защо родителте й са допуснали да изпадне чак дотам и да се размотава без надзор? Как да отговаря за нея 81-годишната й баба?
45
2
 
19
 
! Отговори
9 преди 10 месеца
Не че нещо ама конопа успокоява, а те въртят, сучат, все на марихуаната се набляга докато всичко друго е общо казано (някви наркотици). Що не кажете, че амфетките и най-вече кристалите водят до такива състояния,а?
44
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 29 ___ На 28-ия коментатор му се привиждат руснаци, а на теб - седесари и евроатлантици. Заработвате си тролските стотинки така, както можете.
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До АнтисоросоидДобре, няма да спорим за глупости.
42
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щом бабата ги е дундуркала до 30 годишна възраст и те нито работят нито учат ясна е работата.*** наркомани.Най вероятно я е убила за да и вземе апартамента в кв Изток са по половин милион.Жестока алчност и глупост. Тая не е била луда.Просто безкрайно разглезена алчна и жестока.Дано да и дадат двайска.Поне.
41
4
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 37 преди 10 месеца
Каква седесарка? Те са си тъмночервени, ама от онези, следДеветосептемврийските приспособленци. Keлeмeтo цял живот е било дундуркано и глезено, също както родителите му през времето на соца, които пък са живяли с представата, че са нещо повече от обикновените простосмъртни бачкатори-строители на социалистическа България. Затова внучката е решила, че каквото и да стори, ще й се размине. Така и ще стане. Ще й сложат диагноза и след няколко месеца ще е на свобода, с обещание да си пие лекарствата