Денков: Хората са гневни от този садизъм и имат основание

Хората искат правосъдие, а не апатия, заяви той
2 авг 2023 10:53, Стела Стоянова
337
Денков: Хората са гневни от този садизъм и имат основание
Снимка БГНЕС, архив

Днес за пореден път хората в България са гневни и имат основание, защото сме свидетели на поредното садистично действие, което е останало незабелязано от правосъдната система.

Това заяви премиера акад. Николай Денков в началото на правителственото заседание.

„Темата на деня не е добра. Шокиращо е както безразличието към чуждата болка от длъжностни лица, така и гласовете на подкрепа към това деяние. Време е всеки от нас да поеме своята роля и отговорност, за да пресечем настъплението на агресията и болката в нашата страна", допълни Денков.

Още по темата

„Възлагам на министрите на МВР, на МП, на МТСП и на МО през следващата седмица да прегледате това, което не работи във вашите системи и да предложите промени, с които да променим тази негативна тенденция. Моля да отбележите и мерките, които не са само в областта на правителството и засягат и другите институции. Очаквам силите на реда да използват сила само когато е необходима, а в останалото време да бъдат сила на доброто", каза още Денков.

„Призовавам правосъдната система – прокурорите и съдиите, да използват правомощията си, за да защитават жертвите, а не насилниците. Хората искат правосъдие, а не апатия и безразличие към човешката болка“, посочи Денков.

Той се обърна и към депутатите с призив да приемат "правилните закони, които не оставят вратички на насилниците да се измъкнат". Денков призова родители и учители също да вземат мерки, защото от техния личен пример зависи как ще израснат нашите деца. Училището е място и за образование, и за възпитание, каза премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Оставка Денко!
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Руснаците са се научили да прецакват GPS на хаймърсите, от завчера показват как един руски танк претрепа набързо колона от два немски танка от хубавите и 6 брадлита. Един танк срещу осем. Бомбят ги всеки ден до скъсване. А нашите продължават да се натягат. Не виждат ли на къде е тръгнала работата?
11
1
 
15
 
! Отговори
МИЛИЧК,,, преди 9 месеца
ХОРАТА СА БЕСНИ НА ВАС КРАДЦИТЕ МАНИПУЛАТОРИ И НЕ ОТГОВОРИ И ПОЛИТИЦИ. СЪЮЗИХТЕ СЕ С БИБИ ДОГИ И ШИШИ ТЕЗИ КОИТО НАПРАВИХА ПО ДЪРЖАХА ТОЗИ ХАОС. ПОСЯКОХТЕ ЕДНА МЕЧТА НА НАРОДА ДА ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА КРАДЦИТЕ И МУШИКИТЕ.
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Денков, ние сме гневни и към теб с основание, но по това е без значение, нали?
9
0
 
6
 
! Отговори
С основание сагневни преди 9 месеца
Но текстовете, които предлагат са половинчати и козметични. Трябва цялостна промяна в НК, включително и да се заложи текст, че при рецидив престъпникът губи правото на гаранция, както и да бъде освобождаван в рамките на 72 часа. Възпитателната мярка явно не е дала ефект, той е човек с доказани криминални наклонности и чувство за безнаказаност.
8
1
 
23
 
! Отговори
Един Българин преди 9 месеца
Проблемът Денков е че няма правосъдие за правосъдието. Добре, съдийката, която го е пуснала е взела "некой лев" - ами подведете я под отговорност! Вкарайте я в затвора и ще видите дали друга пак ще взима под масата. Това разбира се трябва да се случва и без толкова тежки последствия - със сигнали, проверки и на топло!!! Проблемът на вас политиците е че не създавате условия за контрол в съдебната система. Те там си правят каквото си знаят. Същото е и с МВР - справка Хемус и "легналата полицайка".
7
2
 
19
 
! Отговори
истината преди 9 месеца
Навсякъде по света има зло,има зли хора, вършещи зли неща....Проблема е в бездействието и бездушието на институциите! Проблема е корупцията, която УБИВА! ВЪН ВСИЧКИ БЕЗДУШНИ И БЕЗДЕЙСТВЕНИ ЧИНОВНИЦИ НА ЗАПЛАТА! ВЪН!
6
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе те вярно са гневни, но този фашистки феминизъм из медиите ми идва в повече.Че има много разбити женски носове и глави , е толкоз вярно колкото и това, че и същите жени са като цяло мазохистки и сами си избират и....дите да им го причиняват.Опитвал съм се да помагам на две такива жени- никакъв смисъл.Избират пак и...да и боя пред нормалната любов.Факт.
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този го би един родител докато беше министър на образованието заради ковид преклоняването
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Идат избори, а шангенските тесли ще ви избият зъбките
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хората са гневни на политици, които яко са се на-дупили, това е причината! Това с момичето е просто повод... Бегайте докато можете...
2
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не се прави на умен бе плъхчо. Ако толкова разбираше нещата нямаше да се стига до протести за промени в закона. Отдавна сами щяхте да сте ги направили. Ама сега се насрахте от страх от тази искра да не тръгнат и протести за оставка на правителството. Прозрачна е всяка ваша стъпка.
1
1
 
1
 
! Отговори
пришълецът преди 9 месеца
400 шева по аравт:))