Пеевски: Главният прокурор да не се преизбира

Това беше идея на ПП-ДБ
3 авг 2023 15:39, Стела Стоянова
35
Пеевски: Главният прокурор да не се преизбира
Снимка БГНЕС, архив

"Предложенията за промени в Конституцията са на ПП-ДБ и ГЕРБ. ДПС ги припознаха. Единствено не се съгласихме с предложенията за кметовете и те отпаднаха, защото казахме ясно, че ограничението до два мандата на кметовете няма да го подкрепим", заяви Делян Пеевски от ДПС, предаде БГНЕС.

"Наблюдавам изказвания на Величков, на Лена Бориславова, че има предложения на ДПС, такива наши предложения няма", подчерта Пеевски.

Той обясни, че лично от ДПС ще предложат главният прокурор да не председателства прокурорския съвет, а някой избран от съвета и за мандатността главният прокурор, да има мандат от 5 години и да не се преизбира.

"Решенията главният прокурор да председателства прокурорския съвет и главният прокурор да може да бъде преизбиран беше резултат от проекта на работните групи на ПП-ДБ и ГЕРБ и ние го припознахме, но като се замислихме е по-добре да има ограничения, за да не се задържа един човек за толкова дълго време на власт", каза още Пеевски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: главен прокурорПП-ДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От какво се страхуваш, Пеевски? Много ти пречи главния прокурор.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
и накрая ще произведат едно голямо НИЩО
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Г-н Пеевски, аз съм неук човек. Не съм толкова умен като Вас. Защо и как го измислихте това да не се преизбират хората на дадена длъжност? Нали когато има шанс тези хора да бъдат преизбирани (независимо от имената засегнати в случая), хората ще имат стимул, мотивация, желание (или както искате го разбирайте) да работят на макс..Тези хора ще бъдат по-ефективни ако знаят, че могат да продължат и през следващи години. Или на Вас не Ви трябват такива хора? За 5 г.нищо не се променя.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Престъпна България.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
По важното е, че спряха производството срещу черепа...