Отмениха присъдата на бивш полицай, сгазил дете в с. Братаница

Обвинителният акт не отговарял на изискванията на НПК
17 авг 2023 15:58, Стела Стоянова
34
Отмениха присъдата на бивш полицай, сгазил дете в с. Братаница
Снимка БГНЕС, архив

Пловдивският апелативен съд отмени присъдата на бившия полицай Владимир Панайотов за катастрофата, при която загина седемгодишната Моника в село Братаница. Делото се връща за ново разглеждане от друг състав на Окръжен съд – Пазарджик от стадия на разпоредителното заседание, предаде БНТ.

Присъдата му бе наложена заради това че на 19 юли 2021 година на пешеходна пътека в Братаница блъска пресичащата Моника и причинява смъртта ѝ.

Основната причина за отмяна на присъдата е, че обвинителният акт не отговаря на изискванията на НПК. Според Апелативният съд същият страда от непълноти относно мястото и начина на извършване на престъплението.

Наблюдаващият прокурорът не е изложил факти относно посоката на движение на лекия автомобил, управляван от подсъдимия, посоката на движение на пресичащите деца, как са били разположени на пътя МПС-то и пострадалото дете преди и в момента на удара.

В обвинителния акт липсва ясно заявена теза на държавното обвинение къде е настъпил ударът и че това е станало на пешеходна пътека. Апелативните съдии смятат, че Окръжен съд – Пазарджик е следвало да установи посочените пороци на обвинителния акт, да прекрати съдебното производство и да върне делото на прокурора за отстраняването им.

Вместо това е разгледал делото и постановил обжалваната присъда, в която е привнесъл недостатъците на обвинителния акт. Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами след като обвинението е некадърно да си свърши работата , да бъде уволнено. Този да не може вече да е прокурор никъде . Омръзна ми толкова хора да си стоят на държавната служба , да са неспособни ( с което предоставят калпава услуга на населениено ) и да продължават да получават заплата. В частния сектор , който не се справя си отива. Справедливо е ( особено от финансова гледна точка ) да е така и в държавния.
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 14Това къде го видя че някой ще влезе в затвора за една цигара ?Дай ми линк !" - И после се чудя, защо тълпата подкрепя закона. Ми те такива като теб не знаят какво пише вътре, други сигурно знаят, но не разбират, а трети не доумяват какви щети ще нанесе подобна недомислица. Към третите явно спадат и нашите депутати, от които уж се очаква, че могат да мислят с главите си. Мислели за бъдещето на Бг. Какво бъдеще, без младежи и с толкова корумпирани чиновници? Никакво...
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Предния ти пост твърдиш едно сега сменяш тезата и твърдиш съвсем друго" - И не е вярно, че променям тезата си. Явно имаш проблеми при четенето с разбиране, явно не си запознат с това, какъв е новия закон и явно, че споделяш мнението си неподготвен. Говори с адвокат, щом не ми вярваш на мен. Ако не си разбрал при диабетиците тестът също показва позитивен резултат. При други лекарства също. Тези хора ще остават без книжки и коли за повече от 6 месеца, докато излезе кръвната проба. ПП - гениални!!
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"До 14Това къде го видя че някой ще влезе в затвора за една цигара ?Дай ми линк !" - Какъв линк? хахаха Ти в България ли живееш? Новини четеш ли, телевизия гледаш ли? "Ако се управлява автомобил след употреба на "наркотични вещества или техни аналози", наказанията са конфискация, 1 до 3 години затвор и от 500 до 1500 лева глоба." Намери си го сам линка. Законът е такъв. За една изпушена цигара преди няколко седмици,седналите зад волана ги чака затвор.Ще напълнят затворите с младежи за няма нищо!
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Роднините на детето, какво го бавят?!!!
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 14Това къде го видя че някой ще влезе в затвора за една цигара ?Дай ми линк !Предния ти пост твърдиш едно сега сменяш тезата и твърдиш съвсем друго
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма как да бъде осъден полицай. Не само че е на свобода, ами има и патлак. Отделно случайни хора полицаи не стават, те са с връзки и покровителство от преди въобще да влязат в МВР.
20
0
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 8 месеца
Отмени по такива причине се случват почти винаги в Бгто!? Какви са последствията за тези дето не са си свършили работата? Има ли изобщо някакви последствия или това си е обичайният български "професионализъм"?
19
0
 
20
 
! Отговори
от БАН преди 8 месеца
Схемата е следната: Ти дай едни пари, ние ще имаме грижата така ще ти оформим делото, че то да падне поради некадърност на прокурора. Ама прокурора от 100 дела по 10 000 лева има 3 хотела на морето и 2 вили в Гърция. А дали е некадърен...
18
0
 
5
 
! Отговори
анониме преди 8 месеца
бивш полицай няма
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 20 - Напротив, обвинението ми е за всички инстанциии ПОД Апелативния съд, които са се занимавали с делото. От събирането на доказатествата, до това да не се върне за нови такива.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"При такива очевадни и подплътени пропоски, няма ли някой от тия под апелативния съд да бъде уволнен или наказан дисциплинарно, или и там има подплътени неща? Просто питам." - Проблемът е по-скоро прокуратурата, която не е събрала доказателствата както трябва, а това вероятно е направено, понеже обвиненият е полицай. Не казвам, че съдът ни е китка, но в случая обвинението ти трябва да е насочено в друга посока.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
При такива очевадни и подплътени пропоски, няма ли някой от тия под апелативния съд да бъде уволнен или наказан дисциплинарно, или и там има подплътени неща? Просто питам.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Не осъзнаваш ли че това е системен нарушител?И второ кръвен тест много точно показва кога си пушил и дали си под въздействие на марихуана." - Май не познаваш законите. Именно това е проблема, че в Бг "след употреба" попадаш в графата "за панделата" според новите правила любими на такива като теб. Ако беше "под влиянието на" щях да се съглася веднага с теб! И нека гоненето на малкото желаещи да останат в Бг младежи да започне с пълна сила. Честито пенсионерчета! Скоро ще сте си само вие тук!
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Намирам коментара ти за свръх просташки.Нали утре младежа пушил марихуана ще утрепе някой или себе си." - И още нещо (от 6-и и 16-и за 12-и) - Не ми обяснявай, че да пушиш марихуана е незаконно, защото притежанието и разпространението е незаконно. Освен това и 3-те ги има заради несвършена работа на кой? Ами на полицията. Ако ще се жалваш на някой, че има марихуана в Бг и младежите пушат, се обърни към органите на реда,а не да ми обясняваш,че младежите трябва да влизат в затвора за една цигара!
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 5:Съдията явно е бавноразвиващ - какво не е ясно или пак сме се оказали братчед на обвиняемия или сме взели някоя банкнота под масата. Това е случай ,който беше широко отразен от медиите.Дето убито на пешеходна пътека от полицай каращ с превишена скорост .И в наказателното постановление всички провинение на полицая липсват .Съдията или е много много корумпиран или много некомпетентен.Ама май първото
11
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами тогава да уволнят некадърния прокурор, който е внесъл кьопавия обвинителен акт.
10
4
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 8 месеца
До 6.А в същото време искат да пращат младежи пушили марихуана 10-на дни преди шофиране в затвора, без да са блъснали никой.Намирам коментара ти за свръх просташки.Нали утре младежа пушил марихуана ще утрепе някой или себе си.Не осъзнаваш ли че това е системен нарушител?И второ кръвен тест много точно показва кога си пушил и дали си под въздействие на марихуана.Единствения проблем за момента е че резултатите бавно излизат.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 7;Делото се връща за ново разглеждане от друг състав на Окръжен съд Пазарджик от стадия на разпоредителното заседание, предаде БНТ.Делото почва на ново на трета инстанция .Няма присъда от апелативния съд ,все още
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е тва е.Човек милиционер да е.Може (само ако иска,не е задължително) да върти гуми върху детски трупове на пешеходна пътека и го пускат защото нямало доказателства.