Отмениха присъдата на бивш полицай, сгазил дете в с. Братаница

Обвинителният акт не отговарял на изискванията на НПК
17 авг 2023 15:58, Стела Стоянова
34
Отмениха присъдата на бивш полицай, сгазил дете в с. Братаница
Снимка БГНЕС, архив

Пловдивският апелативен съд отмени присъдата на бившия полицай Владимир Панайотов за катастрофата, при която загина седемгодишната Моника в село Братаница. Делото се връща за ново разглеждане от друг състав на Окръжен съд – Пазарджик от стадия на разпоредителното заседание, предаде БНТ.

Присъдата му бе наложена заради това че на 19 юли 2021 година на пешеходна пътека в Братаница блъска пресичащата Моника и причинява смъртта ѝ.

Основната причина за отмяна на присъдата е, че обвинителният акт не отговаря на изискванията на НПК. Според Апелативният съд същият страда от непълноти относно мястото и начина на извършване на престъплението.

Наблюдаващият прокурорът не е изложил факти относно посоката на движение на лекия автомобил, управляван от подсъдимия, посоката на движение на пресичащите деца, как са били разположени на пътя МПС-то и пострадалото дете преди и в момента на удара.

В обвинителния акт липсва ясно заявена теза на държавното обвинение къде е настъпил ударът и че това е станало на пешеходна пътека. Апелативните съдии смятат, че Окръжен съд – Пазарджик е следвало да установи посочените пороци на обвинителния акт, да прекрати съдебното производство и да върне делото на прокурора за отстраняването им.

Вместо това е разгледал делото и постановил обжалваната присъда, в която е привнесъл недостатъците на обвинителния акт. Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
25
 
! Отговори
Някой преди 8 месеца
Някой разбра ли каква е била реално присъдата? Да не е била 1 година условно само? Тази статия е написана все едно с краката си.
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А в същото време искат да пращат младежи пушили марихуана 10-на дни преди шофиране в затвора, без да са блъснали никой. Голяма промяна, голямо нещо. И разни ми обясняват, че било в правилна посока това. Явно между ушите им липсва един много важен орган.
5
0
 
16
 
! Отговори
баба Пена преди 8 месеца
Съдията явно е бавноразвиващ - какво не е ясно или пак сме се оказали братчед на обвиняемия или сме взели някоя банкнота под масата. Сгазил детето пиян като мотика, сега на съдията не му било ясно. Цялата държава е бавноразвиваща се с някакви хора дето са за психиатрията
4
0
 
17
 
! Отговори
Момо преди 8 месеца
Мда... Пак прокуратурата е подметнала нещо в чекмеджето. И отново нищо... Без виновни. Без наказани.
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как сте роби спите ли? Пресича на пешеходна пътека и всичко е точно като е размазана. Държавата се гаври с вас и вие спите. Заслужавате си всичко което се случва щом сте такива офце.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е щом е от органа ще го потулят и оправдаят!Органа е башибозук който коли и беси бзнаказано
1
0
 
7
 
! Отговори
Ееее преди 8 месеца
Нема начин как са иначе