До 10 г. затвор заплашват Георги, който е обвинен за обезобразяването на Дебора

Това заяви наблюдаващият прокурор по делото
21 авг 2023 16:25, Стела Стоянова
99
До 10 г. затвор заплашват Георги, който е обвинен за обезобразяването на Дебора
Снимка БГНЕС

До 10 години затвор заплашват обвиняемия Георги Георгиев за обезобразяването на 18-годишната Дебора Михайлова в Стара Загора.

Това заяви на брифинг пред журналисти наблюдаващият прокурор по делото Десислава Калайджиева, пише БТА.

Тя уточни, че това е максималното наказание, което може да бъде присъдено за нанасяне на средна телесна повреда. "На базата на задълбочен анализ, който сме извършили тримата наблюдаващи прокурори по делото, сме стигнали до заключението, че следва да бъдат извършени нови действия по привличане и разпит на обвиняемото лице“, каза още Калайджиева. Спрямо него ще бъде повдигнато и обвинение за това, че на 26 юни в Стара Загора в стая в апартамент е принудил пострадалата да претърпи нещо противно на волята си, като остригал част от косата й и употребил сила - удар с юмрук. Калайджиева допълни, че до края на седмицата ще бъдат повдигнати новите обвинения на Георгиев.

Районният прокурор Таня Димитрова обясни, че заключението на комплексна петорна съдебномедицинска експертиза сочи, че е „налице двустепенна средна телесна повреда, а именно причинени са две средни телесни повреди. Едната се е изразила в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, която е довела до временно разстройство на здравето, опасно за живота. Втората по вид средна телесна повреда е обезобразяване, което се е изразило с множество прорезни рани по лицето и по тялото на пострадалата“. Тя заяви, че „в стремежа си за срочно, качествено и законосъобразно разследване Районна прокуратура - Стара Загора обединява двете досъдебни производства, водени срещу обвиняемия Георгиев.

Още по темата

"В последните три седмици се извършиха множество процесуално-следствени действия по разследванията, събран беше голям по обем допълнителен материал. Той беше анализиран своевременно от наблюдаващите прокурори. Те направиха своите изводи и те са за такава квалификация на престъпните деяния, която отговаря на тежестта на престъпленията и при реализиране на наказателна отговорност да се постигне едно справедливо наказание спрямо извършителя на тези престъпления“, обясни Димитрова.

Прокурор Калайджиева обясни, че по другите две обвинения - за закана с убийство и за принуда за отрязване на косата на пострадалата, се предвижда наказание до 6 години „лишаване от свобода“.

Случаят придоби широк обществен отзвук в края на юли, когато стана ясно, че Георги е бил освбоден с мотивите, че е нанесъл на момичето лека телесна повреда. По-късно той бе задържан отново, а днес стана ясно, че вече се говори за две средни телесни повреди.

Случаят с насилието на Дебора Михайлова предизвика серия от протести в цялата странаи промени в НК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
десет години затвор. Една година ще му признаят за времето в следствения арест. остават 9. После за добро поведение - на половина, значи след около 4 години ще излезе и ще я спука от бой
57
1
 
3
 
! Отговори
до 67 преди 9 месеца
Докато мнизинството от хората гласуват за тях. Тежко за приемане, но факт - мнозинството определя дневния ред, а не многословието. Иначе Мая Манолова щеше да бъде президент, кмет, Мин председател, районен кмет, общински кмет, главен прокурор, шеф на БНБ и още каквото се сетиш.
56
6
 
8
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 9 месеца
Докога ще търпим пр.остаците от ПП-ДБ и крадците от ГЕРБ-ДПС да определят дневния ред в държавата ?!!
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Усмивката му под качулката подсказва за колаборация със съда и прокуратурата
54
2
 
5
 
! Отговори
до 64 и 62 преди 9 месеца
Вие роднини на Жорката ли сте? Друго обяснение за написаното нямам.
53
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Те за убийство дават по малко! Бог да пази всички нас!
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За изтезание, би трябвало да е доживотен затвор.
51
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Освободете момчето!
50
1
 
5
 
! Отговори
до 60 преди 9 месеца
Не иска леля му и баба му да го познаят, че и те ще се откажат от него. Нищо, че в тяхната фамилия явно се подстригват с комплект макетни ножчета и вместо да си говорят, се бият.
49
1
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 9 месеца
студено ли му е та е сложил качулката на якето прави се на интересен това езавършен у-би-ец този е опасен за обществото
48
1
 
9
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 9 месеца
Първо никаква отговорност от хората опитали се да потулят случая. Второ как никой от правораздаващите органи не се сети да направи една справка за всички подобни случай последните 10 години. Не бих се изненадал това да не първия такъв случай и да лъсне канал за секс робини с "лека" протекция от милата родна милиция която ни пази.
47
0
 
4
 
! Отговори
до 57 преди 9 месеца
Мислех да напиша същия въпрос!+++++++
46
4
 
21
 
! Отговори
Това добре! преди 9 месеца
Само да попитам дали ще се търси отговорност на хората, които твърдяха, че това е "лека телесна повреда", визирам доктора издал въпросната документация и прокурора най-нагло приел я? Защото според мен лично там е проблема!
45
4
 
3
 
! Отговори
Аз do 53 преди 9 месеца
Нали разбираш, брате, че на Балканите такова обединение не може да има така или иначе. Та ние две села в един град ако обединим, хората ще почнат да се мразят на "квартален" принцип, а ти ми говориш България и Сърбия, Албания да се съединят в едно. Абсурдно, може би за съжаление може би не
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ох... искам да го видя как се хили в панделата като го награбят с мъжки ласки, само на фризьорка ще ми стане
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От етносът е.Малко мяза на Гринго бившият маж на Софка Маринова - ромският славей.Борис III е виновен.Ако навремето беше пратил прадедо му на дълга екскурзия по лагерите в Германия и Полша това никога нямаше да се случи.
42
3
 
1
 
! Отговори
До USASUPER КИРО НОФ преди 9 месеца
Нали разбираш, Брате, че ако се обединим Албания, Босна и Херцеговина, България, Македония, Сърбия, Черна Гора и Хърватска в една федерация или конфедерация, ставаме сериозна сила. Което САЩ и ЕС никога няма да позволят. "Разделяй й владей". Взимай на концесия, влачи ресурси, връщай готови, изработени продукти. Това е ЕС, това е И САЩ.
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дано не попадне този тип на някой съдия- калпакчия от съюза на милосърдните съдии от НПО- то на героите на годината австралийски колячи!
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Минимум 10г, а не до 10! Какви са тези присъди- да му дадт 7-8 и на 4 тата излязъл за добро поведение и щото работи нещо в столовата?!
39
0
 
8
 
! Отговори
456 преди 9 месеца
ЗА ЖИВОТНИТЕ - ЖИВОТИНСКИ ЗАТВОР И СПРАВЕДЛИВО ВЪЗМЕЗДИЕ - СЪЩОТО, КОЕТО НАПРАВИ НА МОМИЧЕТО. Добре, че поне в Пловдив имаше АДЕКВАТНА ЕКСПЕРТИЗА!!!