Симеон за Калина: Всеки е еднакъв пред закона, но като родител - винаги боли

Това е първият му коментар за случая
Обновена: 28 авг 2023 12:57 | 28 авг 2023 12:52, Стела Стоянова
96
Симеон за Калина: Всеки е еднакъв пред закона, но като родител - винаги боли
Снимка БГНЕС, архив

„От доста малко стана нещо огромно. Най-накрая живеем в правова държава. Всеки е еднакъв пред закона. Това е много важно. Като родител винаги боли”.

Това заяви Симеон Сакскобургготски в първи коментар, след като неговата дъщеря - княгиня Калина, причини катастрофа на Боровец.

Припомняме, че при маневра по време на излизане от паркинг, колата ѝ се удари в бариера. По-късно княгиня Калина отказа да даде кръвна проба за алкохол, след като първоначално стана ясно, че е шофирала с 1,5 промила. Беше ѝ повдигнато обвинение за шофиране в нетрезво състояние. Делото й се отложи, защото и тя, и адвокатката и били в чужбина.

Още по темата

След катастрофата служителка на "Царска Бистрица" донесла на Калина кисело мляко. Идеята е, е по този начин може да се намали пробата за алкохол.

По повод връщането на работа на депутатите от 49-ото Народно събрания, Сакскобургготски отбеляза, че те преди всичко трябва да имат общо желание, за да има България здраво управление, а след това и ясни цели. „В крайна сметка те са избрани да добруват народа, така че аз мисля че това е тяхна отговорност – да намерят начина. И аз съм убеден, че това ще стане“, подчерта той, цитиран от БГНЕС.

Сакскобургготски добави, че не обича да обобщава, но понякога наистина си губим времето със съвсем безинтересни неща, а пък бихме могли да съсредоточим енергията си в по-конкретни цели, които да се отразят и на хората. Той отказа да даде оценки на управляващите и им пожела успех в работата, която да допринесе за това да има спокойствие.

„Мисля, че има голяма доза агресия, което е съвършено ненужно. Хабим много енергия. Мисля, че с диалог, с добри намерения и желание може да се постигне далеч повече. Това поне е моята рецепта“, коментира още Сакскобургготски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Еш па тоя и рецепта имал... Търтеи.
62
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пиенето преди шофиране не е нещо малко и на баща й не му прави чест че се опитва да омаловажи случая. Големите бели започват от нещо малко. Чиста сполука е че не е прегазила някой или сама не се заби в някое дърво както е планина ако се спусне надолу. Явно в родата и семейството й тези неща не ги взимат на сериозно и затова тя си ги позволява. Това е лошо възпитание, лоша среда и липса на въздържание.
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Деди Симе Ментата беше оплел конците до 2001г.и играеше хазарт с подаянията на КГБ И ДС.Ама после си ги отработи и захлеби директно от държавата..
60
4
 
8
 
! Отговори
За смях си пред преди 8 месеца
Европа . Срам . Тебе кой те докара в БГ а бе . Батето , Нейнски , Герджиков . Дъщеря беглец . Ти на бело ли си . Транквиланти . Забранените са в описа на ММС - кока,херо,морфин,ефедрин, ами да . Над 300 съставки и производни . Ако подкараш каруцата и ще те арестуват бе цар .
59
2
 
2
 
! Отговори
Абе, този да ли не преди 8 месеца
го готвят да ни натресат?
58
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Опитва да говори като баща си. Но се получават общи приказки. А оня е бил държавник, не краДЕЦ КАТО НЕГО!
57
3
 
4
 
! Отговори
на Транквиланти преди 8 месеца
трудно се живее . С дъщеря Грозила . Какво пи . Джони . Вино . От евтиното . Чуждата кола защо я кара . Осъждана ли е . 800 дни и нищо . Да хваща за мъж Митьо Пищтова . Или Бойко .
56
1
 
5
 
! Отговори
Алибег-а преди 8 месеца
Донесли са ѝ или СА Я НАТЪПКАЛИ с кисело мляко? Явно е била с над 2 промила алкохол в кръвта за да паднат до 1.5
55
6
 
5
 
! Отговори
Еврогейец преди 8 месеца
Дъртия комарджия да обещае че ще оправи България за 800 дни и да се кандетира за примиер,с Кирчо и Кикорчо ще се договори,може и Ленчето да изплющи по баджинадски.
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ТОЯ КАК МОЖЕ ДА КРАДЕ... БОЙКО НЕ МУ СТЪПВА НА МАЛКИЯ ПРЪСТ, ЗА КОКОР ДА НЕ ГОВОРИМ! ТОЙ БЕЗ ЕВРОФОНДОВЕ КОЛКО ОТВЛЕЧЕ... ФОКУСНИК!
53
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ДЕДО НИ ВКАРА В ЕС И НАТО,,ЗА ТВА ГО МРАЗИ ТУКА КОПЕЙКАТА! ТРЯБВА ДА СИ МУ БЛАГОДАРЕН БЕ! ЧЕ ТИ Е ОТВОРИЛ РАБОТА! СЕГА ПО КАКВО ЩЕШЕ ДА ПЛЮЕШ?
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А каква е ролята на наследственоста и на възпитанието?
51
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До"щото на Бахаров му се размина" - кой ти каза, че му се е разминала 6 месеца беше в общежитие
50
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бащата комарджия обиколил всичките казина в Европа (любимото му е в Монако) дъщерята алкохоличка дето кръсти сина си ХАСАН, сякаш да се подиграе с българския народ... Прадядо И поне е бил умен да кръсти сина си Борис, а Борис кръщава сина си Симеон за да народа ги асоциира с славните царе на България. Уви сакса няма нищо общо с Цар Симеон Велики и 800те му дни нямат нищо общо със Златния век!!!!
49
3
 
17
 
! Отговори
Тоя преди 8 месеца
Крадеше и с гъъза си ама даваше на и на другите не кат тиквата
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
нова дума : наКНЯГИНИХ се (натряскях се)
47
2
 
12
 
! Отговори
Проддажници преди 8 месеца
Ква княгиня е тая бе? На кое жабарско кралство?
46
17
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 8 месеца
Цара се оказа, че за 35 години бе единствения политик в България, който можеше да се нарече политик. Всичко друго бе папплач. Аз съмо доволен от управлението на царя, защото тогава наистина България тръгна нагоре, докато не дойдоха Станишев и особено Бойко!. От края на Станишев тръгнахме надолу и все надолу!
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"От доста малко стана нещо огромно." --- СЕРИОЗНО??? За теб сигурно е доста малко нещо и , че ограби страната ни?
44
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ТОЯ ПОНЕ ЗАКОННО 2 ПЪТИ ПОЕ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА, НЕ КАТО УЗУРПАТОРА РАДЕВ! И ГО КАНЕХА НАВСЯКЪДЕ В ЕВРОПА, А РАДЕВ ДАЖЕ В УЗБЕКИСТАН НЕ ГО КАНЯТ!