Васил Божков знаел, че ще бъде задържан в България

Прокурорът целял да го компрометира като говори за връзки с Пригожин
116
Васил Божков знаел, че ще бъде задържан в България
Снимка: БГНЕС

"Той добре осъзнаваше, че когато дойде в България евентуално ще му бъде наложена мярка за неотклонение или задържане". Това заяви адвокатът на Васил Божков Георги Гатев пред Нова телевизия.

Още по темата

На въпрос дали клиентът му ще свидетелства срещу бившия премиер Бойко Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов, Гатев посочи: „Още много отдавна възнамеряваше да се върне в България. Това, че иска да свидетелства, не означаваше, че ще отпаднат обвиненията му. Той добре осъзнаваше, че когато дойде в България евентуално ще му бъде наложена мярка за неотклонение или задържане. Това не беше единствената причина да се върне”.

Защитата на бизнесмена коментира и изнесените данните, че Божков е комуникирал с лидера на наемниците от „Вагнер” Евгений Пригожин. „Тази информация, която беше изнесена от прокурора, няма нищо общо с делото, което в момента се разглежда. По него няма факти и обстоятелства, които навеждат до някакви връзки с чуждестранни лица”, Георги Гатев.

„Възможно е да има такава информация, не го отричам, но зависи каква е същността на тези разговори, в какво се състои тази комуникация”, посочи той.

„Това са нови обстоятелства, които не сме коментирали. След като прокуратурата твърди, че има такива връзки,
говори се за съмнителни сделки, евентуално за извършени престъпления, защо досега не е повдигнато обвинение, Божков е обвиняем от 2020 г. Това нещо досега не е направено, защото в тази информация няма никакви данни за престъпление, извършено от негова страна”, категоричен е адвокатът.

По думите му с изнасянето на тази информация прокурорът е целял да компрометира клиента му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: Васил Божковарестдело
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ТО С НАШЕТО ПРАВОСЪДИЕ И ДРАКУЛА НЯМА ДА СЕ ПРИТЕСНЯВА ОТ ЗАТВОР...
22
4
 
7
 
! Отговори
до 4-ти, Демек преди 8 месеца
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ заслужават да паднат в някой гроб, за дето излъгаха толкова много хора? :D
21
4
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 8 месеца
С знаел ли е и че ще го еват в ареста?
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В Дубай е не сигурно от агентите на Москва. В България е не сигурно за измамите и делата. Остава единственото сигурно в ареста
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дано не го убият мутрите като алексей петров
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Що триеш? Так си е. Акция на Митрофанова срещу сглобката. Руският агент Божков ще се разприкавзва срещу ББ и ще развали сглобката! И идва Чепика пак на власт!
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Естествено, че е знаел. Да вади записите от камерите как Горанов тъпче джобовете на сакото с печки евраци и да се свършва.
16
0
 
8
 
! Отговори
Чудя се преди 8 месеца
Каква справедливост очаква от личната прокуратура на - гербГешев, сарафов
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
НИКОЯ МИ СИРКА НЕ АНАЛИЗИРА ЗАЩО ДОБРОВОЛНО СЕ ПРЕДАВА НА ВЛАСТИТЕ??
14
6
 
8
 
! Отговори
И друго е знаел преди 8 месеца
След убийството на Пригожин, в Дубай вече нямало кой да го охранява, Сега целия български народ ще го охранява и храни в пандиза
13
0
 
12
 
! Отговори
ОРфи преди 8 месеца
Тук е заровено кучето- показанията срещу Боко, явно нещата не са докрай стиковане, и Борисов ходи като слънчасал мъртвец. Затова Божков не го пуснаха веднага, а му дадохо 9 дена в панделата до следващото обжалване, да му дойде правилния акъл по темата. Апропо, на Божков се е паднал най-злобния прокурор, чак мяза на душевен иннвалид, интресесно как ще замърка като коте, като му го спуснат отгоре като задание.
12
2
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
ЗА ДА СЕ ВЪРНЕ ДОБРОВОЛНО ИМА САМО 2 ПРИЧИНИ!!! ИЛИ ГО Е СТРАХ ОТ УБИЙСТВОТО НА ТРАКТОРА, ЧЕ ТОЙ Е СЛЕДВАЩИЯ ! БУДА ЛИ УБИ ТРАКТОРА ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ КОЙТО И С ЧЕРЕПА ИМА ВЗЕМАНЕ ДАВАНЕ. ИЛИ ПЪК ГО Е ХВАНАЛО СТРАХ ОТ АГЕНТИТЕ НА КРЕМЪЛ . ИЛИ УМИРА!
11
2
 
14
 
! Отговори
ясно е преди 8 месеца
Тоя се е договорил и с прокуратура и с Буда. Народа отново е предаден. Новите вместо да променят нещо се наведоха. Сега ще "изперат" Баце и Пеевски, а Божков нищо няма да каже за Делянчо. С покварената ни съдебна система и услужливия Сарафов, най-много да полежи 1 година, ако лежи изобщо и всички ще излязат чисти, а народа обран и излъган. Положението е толкова трагично, че чак е смешно и политиците и близките до тях бизнесени яко ни се надсмивват как само гледаме отстрани, а не сме навън 97-а
10
3
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
ДАНО ГО УТРЕПЯТ ДОКАТО Е 6-ТЕ МЕСЕЦА В АРЕСТА!! МИШО БИРАТА ГО ЛИКВИДИРАХА С ИНЖЕКЦИЯ И ПИСАХА, ЧЕ БИЛ УМРЯЛ ОТ ИНФАРКТ! МИСЛЯ, ЧЕ ДОРИ АКО ТИ БИЯТ ПО ВИСОКА ДОЗА МОРФИН ТИ СПИРА СЪРЦЕТО ИЛИ ПЪК УБИЙСТВО С ИНЖЕКТИРАНЕ НА ВЪЗДУХ КАКТО ГИ ТРЕПАЛА БЕБЕТАТА МЕДИЦИНСКАТА СЕСТРА ОТ БРИТАНИЯ! АЗ СТИСКАМ ПАЛЦИ
9
3
 
6
 
! Отговори
Дедо Йов преди 8 месеца
мда как бързо изприпка да се скрие ареста, оказва се единственото сигурно място в тоя опасен свят :)
8
2
 
8
 
! Отговори
Интерпол.. Дубай преди 8 месеца
Върна се ДОБРОЗОРНО...кво ни правите на наивници?...
7
3
 
3
 
! Отговори
До - 4 преди 8 месеца
Гербаджия ли си
6
5
 
4
 
! Отговори
Ужасно преди 8 месеца
Божков е луд да се вьрне в мутроландия - хората се чудят как да избягат с семействата си от тукОсвен ако не е заплашван с - семейството в бьлгарияДоколкото знам, жена му е тук
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Че за него ареста е най-сигурното му място......
4
6
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
10 000 АКЦИОНЕРИ ОБРА ВАСИЛ БОЖКОВ САМО В ХОЛДИНГ ПЪТИЩА АД И ТО ОТКРИТО ИЗТОЧИ АКТИВИТЕ ЗА НАД 100 МИЛИОНА БЕЗ ДА ПОЛУЧИ ХОЛДИНГА И СТОТИНКА! АБСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМО Е ДА ОСТАНЕ ЖИВ ! КОГАТО ИЗМАМИШ ТОЛКОВА МНОГО ХОРА УМИРАШ ТОВА Е!