Адвокатът на Дебора: Пропуски в разследването са дали възможност Георги да прикрие следи

Това, че не е намерена ДНК, не води до оневиняването му
29 авг 2023 09:12, Стела Стоянова
74
Адвокатът на Дебора: Пропуски в разследването са дали възможност Георги да прикрие следи
Снимка БГНЕС

Георги Георгиев остана в ареста за жестокото нападение над Дебора. Това реши съдът в Стара Загора след 8 часа заседание. Съдът не уважи искането защитата на Георгиев, която изненадващо обяви, че той изобщо не е присъствал на местопрестъплението, като се позова на ДНК експертиза.

"Дали има или няма ДНК, дали отпечатъкът е на Георгиев, или не, са детайли, които трябва да бъдат разглеждани в общия контекст на събраните доказателства", заяви пред Нова телевизия Димитър Киров, адвокат на пострадалата Дебора.

"Това, че не е намерено ДНК, не води до оневиняването му", категоричен е той. По думите му е имало множество пропуски в разследването: "Множество доказателства не са събрани навреме, но това не означава, че няма такива, които категорично да сочат, че той е виновен".

Още по темата
"Това обаче е дало възможност на обвиняемия да прикрие своите следи и съответно на защитата му да се опита на базата на тези детайли да го оневини", уточни Киров.

"За съжаление е факт, че в началото разследващите не са си свършили добре работата. Руши се един от основните стълбове на демокрацията, а именно съдебната власт", категоричен е той.

Киров допълни: "Съберете отделните елементи, отделните факти, ще видите как се оформя една цялостна картина, в която ясно се вижда кой е извършителят на деянието".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Kong Fuzi преди 7 месеца
Нищо не се руши, човек. В Бай Ганьовия съдебна система одавна няма.
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В днешно време некадърността не се наказва и не е незаконна, а границата между некадърност и свършена зле работа е незбележимо тънка.
54
0
 
4
 
! Отговори
една жена преди 7 месеца
До Минков 57 Ако бъдете изправен пред избор дали да Ви се причини каквото на Дебора или каквото на Георги кое ще изберете?
53
8
 
2
 
! Отговори
Минков преди 7 месеца
Един в бяла манта,"преброи" 400 порезни рани върху въпросната ученичка.Този хвърли бомбата и се покри.Преди един месец,Дебора каза,че въстановяването върви нормално. Белезите колкото ги има,ще бъдат заличени,косата ми ще порасне,живота продължава. В тази посока бяха нейните думи.Докато разкарват Георги като мечка по разните институции,Дебора ще се включи в групата,с която ще продължи своята дейност.
52
4
 
4
 
! Отговори
една жена преди 7 месеца
Платените се размечтаха :) Никого не заплашвам. Георги е заплашвал. И вие тук непрекъснато ни заплашвате, обиждате, гоните. Направете си един протест в защита на Георги, хем да ви видим какви сте :)
51
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Според адвоката на Георги, Георги е жертвата, момичето трябва да е в ареста
50
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До една женаАма, ти лелче, вече взе и да заплашваш, а? Много се бъркаш, ако мислиш, че ще заглушиш истината с евтини заплахи от една застаряваща леля, каквато си ти.Свобода за Георги!
49
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До една женаТо гледай теб да не подпукат полицията и прокуратурата за клевета по НК - чл. 146 Ал. 1 с глоба от 1 000 до 3 000 лв.!
48
0
 
3
 
! Отговори
една жена преди 7 месеца
До Анонимен 49 Не е зле полицията и прокуратурата да се огледат за платените защитници на Георги. Сигурно и те са "свестни момчета" :)
47
0
 
2
 
! Отговори
една жена преди 7 месеца
До Анонимен 47 По-полека :) Аз не защитавам Дебора. Тя в нищо не е обвинена. А "свястното момче" миналата година е било осъдено за подобно деяние, а някои казват, че в Нидерландия дори е лежал 5 месеца в затвора. Та, клевета няма как да има.
46
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Свобода за Георги и съд за Дебита с максимална присъда за клевета и набеждаване!
45
0
 
3
 
! Отговори
една жена преди 7 месеца
До Анонимен 46 Е, как са го заглушили, като втори ден твърденията на адвокатите му ни се натрапват на първа страница :) Вие откъде изобщо знаете кое как е :) Колега ли сте му :) Участвахте ли в престъплението?
44
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До една женаА имаш ли доказателства, че това е така? Като гледам тази, които защитаваш какъв б.оклук е ще излезе, че Георги е свястно момче, а такива като тебе феминизирани л.умпени са го набедили и за малко да бъде осъден. Сега ти и тъпата Дебора трябва да бъдеше съдена за клевета от Георги!!!
43
2
 
11
 
! Отговори
Мнение преди 7 месеца
Този е типичен психопат, нагъл, безчувствен и брутален.
42
3
 
10
 
! Отговори
Възмутен преди 7 месеца
Заспалото ни некадърно следствие ще даде възможност на този психопат да се измъкне от правосъдието!
41
0
 
10
 
! Отговори
до 39 преди 7 месеца
Може да е на тежки антидепресанти. Но реакциите му са (точно както го описахте) на човек с психопатия. Забележете как други арестувани прикриват лицето си, а Гочето се взира в обективите на камерите докато се смее. Сякаш изпитва огромно удоволствие. Докато другите арестувани се срамуват и прикриват очите си с наведена глава или с качулки. Психолозите направиха категоричен профил Георги - садистични наклонности и комплекси за малоценност.
40
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вчера "Адвокатите на Георги". Днес " Адвокатите на Дебора". Айде да приключва този ПАНАИР. Утре "Кирочо каза", други ден " Бойко се изходи", последващея ден " Княгина Калина в Затвора - Семеончо "държавата е моя""
39
4
 
6
 
! Отговори
ВЕтЪра на ПОДмяната преди 7 месеца
НЕкоалицията как е , продадохме ли вече реакторите за АЕЦ "Белене (НИЩО ЧЕ СА ГАДНИ РУСКИ )на Зеленски?Министрът на ПП Денков заяви преди дни че се работи да се премахнат енергийните ни източници и заменят с (правилните ) алтернативни !Пиша го тук защото на ми/, / .си .р/. ки .... те им се плаща сега да ни занимават с Дебори , Божковци за да не разбираме какво ни се гласи . Забравихте как ПП дойде със записи на спящият Борисов с кюлчета и пачки и АКП ВИДЕА финансирани отСАЩ
38
0
 
1
 
! Отговори
една жена преди 7 месеца
До До една жена 34 За съжаление не е така романтично, както го описвате. Държавата на м.фията сме.
37
3
 
2
 
! Отговори
една жена преди 7 месеца
До Омъжен Мъж 40 Това е нивото на платените :) Може да са мюсюлмани. Само за наказания над жени говорят. За мъжете, каквото и да направят, е добре. Логиката на Шериата.