Адвокатите на Георги: Данните от ДНК-експертизата го оневиняват по случая "Дебора"

Съдът прекъсна делото за Дебора заради спрял ток
Обновена: 28 авг 2023 12:33 | 28 авг 2023 12:11, Стела Стоянова
344
Адвокатите на Георги: Данните от ДНК-експертизата го оневиняват по случая "Дебора"
Снимка БГНЕС, архив

Защитниците на обвинения за нападението над 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора Георги Георгиев заявиха, че резултатите от ДНК експертизата и от трасологичната експертиза сочат, че „категорично се отхвърля възможността Георги да е извършител на деянието“, съобщава БТА.

Според адвокат Валентин Димитров в ДНК експертизата „няма какъвто и да било биологичен материал по дрехите, с които се твърди, че Георги е бил в нощта на нападението срещу Дебора“.

Още по темата

Намерената на местопроизшествието стъпка от обувка категорично не е на Георги - нито по вид, нито по размер, каза още Димитров.

Според двамата защитници Валентин Димитров и Петко Кънев „прокуратурата изнася доказателства, които обслужват единственото обвинителната теза, затова искахме смяна на подследствеността от главния прокурор на Република България, тъй като считаме, че делото не се води обективно и безпристрастно и всестранно, а напротив- едностранчиво“.

 „Прокуратурата изнасяше до този момент единствено доказателства, които по някакъв начин кореспондираха с тяхната теза. Но в момента, в който стана ясно, че има резултат по изготвената ДНК експертиза и трасологичната такава, районният прокурор се позова на чл.198 от НК, че има забрана от наблюдаващите прокурори, да коментира доказателства по делото“, каза още Валентин Димитров. Според него това е и причината двете досъдебни производства - за нанесената на Дебора Михайлова телесна повреда и за заканите за убийство, да бъдат обединени. Той подчерта, че за нанесената на пострадалата телесна повреда обвиняемият Георги Георгиев няма наложена никаква мярка. „Прокуратурата се запозна с резултатите и предпочете да обедини двете производства, а не да иска мярка в производството за телесната повреда, именно защото резултатът е такъв, че категорично отхвърля възможността Георги да е извършител на деянието", обясни Димитров.

Днес Районният съд в Стара Загора заседава за промяна на мярката за неотклонение, наложена на Георги Георгиев по искане на защитата му. По време на заседанието прокурорите поискаха заседанието да бъде гледано при закрити врата, а защитниците на Георгиев заявиха, че желаят медиите да не напускат съдебната зала. Районният съд обаче уважи искането на държавното обвинение и закри делото тъй като „в хода на настоящото производство е възможно да се допусне разгласяване на факти и обстоятелства от интимния живот на гражданите“, аргументира се съдията.


Миналата седмица държавното обвинение обедини двете досъдебни производства, образувани срещу Георгиев - за нанасяне на двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото на 18-годишното момиче.

Делото в Стара Загора бе прекъснато заради липсата на ток и е насрочено отново за 15 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
0
 
1
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 8 месеца
ХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХА
304
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много са нахални тези адвокати.И са двама. Знаят, че целта на разследването и прокуратурата е била да смачкат досъдебното производство. Та дори СЗОС формира тричленен състав,който да омаловажи жестокия побой (или опит за убийство), но нещата около него станаха публични и опитът за прикриване с докладчик Гьонева не сполучи.Но старозагорските представители на съдебната власт не мирнаха и се опитват чрез двамата адвокати да накарат съда да произнесе по-лека присъда.Няма да успеят и ще се изложат
303
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всеки подслушва и снима незаконно . Така е и при сводниците . Остава телефона включен при п рости т тутнката и си стоиш л в колата под прозореца . Събираш факти за друго приключение. Ченгесарите с това се занимават.
302
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 311 няма тков аещо незаконна радиосанция ... Д га д държаатааа хахаххаха
301
1
 
3
 
! Отговори
Коментатор преди 8 месеца
Не е бил той, а филанкишията.
300
1
 
8
 
! Отговори
Гадняр преди 8 месеца
Не знам какво го оневинява. Цялата му биография е на типичен назобан индийски сводник.
299
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
да се научите друг път да си оставяте телефоните дома, преди да излезнете да правите престъпления. мутрите това го правят от 15 години насам, а ако им трябва да се координират за нещо си там, използват незаконни радиостанции...
298
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ха сега след като има доказателства, че точно той е бил героят на снимката, да не му смекчават присъдата, а да му дадат максималната възможна, защото отявлено не си е признал, не е проявил разкаяние, а се е опитал да пробута глупостта, че той уж не бил физически там. чудесно, че са пазили до последно доказателства от GPS, за да се изтипосат колко са прости защитата.. сякаш ще го отърват, като кажат, че видиш ли уж не бил там. и косвени улики, като са толко много, се превръщат в доказателства!
297
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Затова, другия път не си къслцайте, ами си ги накъцайте хХАХХАХААХ
296
0
 
1
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
Платените са се развихрили :)
295
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"ой е бил, разотивайте се и мълквайте с глупостите" - Mlaki we! Жалко, че не гай утрепал жалакта *** ... да, заслужава си хехеххехехехехЕХЕХОЖЕОЕОЖ
294
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Но не вярвам да я е продавала сама." - Не, държахме я за ръчичка,като я продаваше.
293
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 298 - АКо няма ДНК, или е е бил с облекло, правещ се на кондом, или нещо накуцуква ... А и това с клетките - баткааа , толкова смеги фалшифицирали едно време за тоя и ония, че ти е бедна фантазията. Данни, неспоредляни публично, само в един архив, само при искане ... стой та чакай.
292
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До до 297 - Ми виш ся батак ... тука са правт на интересни. Той ако беше такова вразкарче, че да размятат прокурорите и съдията заради него, тая дебора, щеше да е като белезите от рязането - изчезнала безследно ... ХЕЕЕ ХЕ ХЕХЕХЕ
291
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Съществува презумпция за невинност. Всеки е невинен до доказване на противното. Нека не се насъскват хората един срещу друг. Ако има независимо правосъдие, виновникът ще получи присъда.
290
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Видяхте,ли гаджето на майката?
289
0
 
1
 
! Отговори
оракул на боб преди 8 месеца
ДАЙТЕ МУ ДА ПРОЧЕТЕ ВЕСТНИЦИ И ДА ПРИЗНАВА,АКО ИСКА ПО-ЛЕКА ПРИСЪДА.
288
0
 
12
 
! Отговори
Кравар преди 8 месеца
В България мутрите винаги са невинни !
287
3
 
7
 
! Отговори
до 297 преди 8 месеца
Какви връзки има провинциално охранителче без пукната пара? Никакви. Айде по-сериозно. Ще лежи и още как.
286
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това, че няма ДНК не означава автоматично, че той не е бил там и не е извършил престъплението.Не виждам оневиняващи данни, а неуличаващи в една експертиза, докато в други две показват и сведели, че той е ходил до апартамента в нощта на престъплението