Адвокатът на Дебора: Пропуски в разследването са дали възможност Георги да прикрие следи

Това, че не е намерена ДНК, не води до оневиняването му
29 авг 2023 09:12, Стела Стоянова
74
Адвокатът на Дебора: Пропуски в разследването са дали възможност Георги да прикрие следи
Снимка БГНЕС

Георги Георгиев остана в ареста за жестокото нападение над Дебора. Това реши съдът в Стара Загора след 8 часа заседание. Съдът не уважи искането защитата на Георгиев, която изненадващо обяви, че той изобщо не е присъствал на местопрестъплението, като се позова на ДНК експертиза.

"Дали има или няма ДНК, дали отпечатъкът е на Георгиев, или не, са детайли, които трябва да бъдат разглеждани в общия контекст на събраните доказателства", заяви пред Нова телевизия Димитър Киров, адвокат на пострадалата Дебора.

"Това, че не е намерено ДНК, не води до оневиняването му", категоричен е той. По думите му е имало множество пропуски в разследването: "Множество доказателства не са събрани навреме, но това не означава, че няма такива, които категорично да сочат, че той е виновен".

Още по темата
"Това обаче е дало възможност на обвиняемия да прикрие своите следи и съответно на защитата му да се опита на базата на тези детайли да го оневини", уточни Киров.

"За съжаление е факт, че в началото разследващите не са си свършили добре работата. Руши се един от основните стълбове на демокрацията, а именно съдебната власт", категоричен е той.

Киров допълни: "Съберете отделните елементи, отделните факти, ще видите как се оформя една цялостна картина, в която ясно се вижда кой е извършителят на деянието".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Здрависваш се с Бойко Борисов, правиш му услуга и правораздаването вече само те пази.
15
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пропуски в разследването ли или комбина на хора от разследването/прокуратурата с Г.Г.? Да не стигаме до СЗОС, където тричленен състав на съда с докладчик съдия Гьонева омаловажи жестоката разправа на Георгиев с 18-годишното момиче до ниво елементарен побой над жертвата. И сетне съдийката имаше безочието да заяви, че няма да си подаде оставката, защото 'много си обичала' професията! Има си хас да не я обича! Добре.че много се разлаяха кучетата и тя замлъкна, засега временно.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До До 8 - Един на сто, при това изкупителна жертва, дето му се рзмина много по-леко. Тогава се влизаше по 3-4 години в затовара, за 100 лева липса от касата.
13
2
 
2
 
! Отговори
Пришълецът преди 8 месеца
Със сигурност партията не е държавата... :)))
12
2
 
27
 
! Отговори
Съдията Дред преди 8 месеца
Полиция,съд и прокуратура са едно стадо некадъррници които не познават дори собствените ни закони.Полицията не знае как да събере и запази доказателства от местопрестъплението, прокуратурата не може да оформи едно адекватно обвинение, а съдът само се ослушва , кой ще даде повече подкуп за да го оправдае.Така е и сега.Дали е виновен или не тоя Георги е оставено на НПО-та и разни протестъри да решат.ЦЯЛ МЕСЕЦ МИНА ДОКАТО СЪДЪТ СЕ ОСЛУШВАШЕ... публичните протести задвижиха съдебната систтема. ФАКТ.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
притеснително е, че има не един, а двама адвоката...
10
3
 
6
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
Както винаги - не са си свършили работата. Това е проблемът. И, че не сме равни пред закона.
9
6
 
10
 
! Отговори
До 8 преди 8 месеца
През Тошово време синът на висш функционер-Пеко Таков,лежа в затвора,защото пренасял контрабанда кожи.Така че,не говори глупости,моля.
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този туземец трябва да си понесе най-строгото наказание,а не адвокатите му да носят вода от десет дерета,за да омаловажат деянието му.А прокурори и съдии да не точат делото с месеци и години,след като всичко е ясно.
7
6
 
24
 
! Отговори
нагъл садист преди 8 месеца
На тоя селски пръч ще му се стъжни усмивката в панделата!
6
23
 
5
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 8 месеца
През бай тошово време такива бандюги приближени до МВР с пръст не ги пипаха и си правиха каквото си искат. Ето това е наследството от любимия на петоколонниците соц.
5
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Мокри поръчки Ами колкото толкова ... аре продължавай си по пътя, че да не станеме на кълбета
4
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За друг път да знаете : на любовна жреица вяра да нямате
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоя що се хили така? Кой е баща му?
2
6
 
22
 
! Отговори
Мокри поръчки преди 8 месеца
Представяте ли си, тоя "охранител" колко мокри поръчки е изпълни, колко хора е пребивал и рязал, може би даже убил, щом мафията иска на всяка цена да го спаси. Скоро може да се окаже, че ще бъде самоубит.
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Който не си е свършил работата, да си поеме отговорността. В това дела вони на корупция.