Божков не се е върнал доброволно, бил е екстрадиран?

Властите у нас са били уведомени за номера на полета
29 авг 2023 15:03, Стела Стоянова
100
Божков не се е върнал доброволно, бил е екстрадиран?
Снимка БГНЕС

Васил Божков е бил екстрадиран от властите на ОАЕ, а не се е прибрал по свое желание в България.

Тази новина бе потвърдена пред "24 часа" неофициално и от МВнР, и от държавното обвинение. Медията посочва, че разполага с официалното писмо от властите на ОАЕ с дата 23 август, с което институциите у нас са уведомени, че Божков ще бъде екстрадиран на 25 август. Уведомени са също за номера на полета, както и за очаквания час на кацането на самолета с екстрадираното лице на "Летище София" – 15:15 ч.

Още по темата
Първоначално Божков създаде впечатлението, че се прибира в България по собствено решение, а адвокатът му твърдеше, че пътуването е планирано отдавна, но досега бизнесменът нямал "разрешение" от властите в Дубай. Сега обаче може и да излезе, че не става дума за разрешение, а за екстрадиция.

"След някои събития, свързани със съдебната власт, той (Васил Божков, б. р.) предприе действие за връщането си в страната, когато прецени, че нещата в България се поменят в положителния смисъл. Още повече, когато прекратиха едно от наказателите дела срещу него за престъпление срещу държавата", каза през уикенда адв. Георги Гатев.

Още през февруари 2020 г. българската прокуратура изпрати над 200 страници документи до ОАЕ с искане за екстрадирането на Божков. Дълго време обаче българските власти нямаха никакъв отговор от емирствата, поради което се стигна дори до спиране на едно от делата срещу бизнесмена – с криминалните обвнинения.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не успя да взриви Геша но Пепе го свалиха и сега ще го пусне съда.
10
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Черепа е руска лимонка и арабите след като го скубаха 3 години решиха да го изритат.
9
6
 
4
 
! Отговори
Дубай не екстрадират преди 9 месеца
спрафка Таки . Първоначално е говорил за показания и мярка задържане . Представя си топи горанов и казва как го карат да дава пари , това по тв . Сега , като идва му говорят Пригожин имал сделки 1 емейл на компютъра, дето не е сделки . Промяната за това което е уведомен е на 100 градуса . 3 години си живее там . Сгрешила си Стела без снимка .
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много елемнтарен Божков, мисли, падна Гешв тук съм ,е няма как, Доган сложи друг свой прокурор.Къде е живял тоя *** досега.Кой командва в Бг, бе ахмак.
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да го потапят и това е. Недейте да тъжите за него - хиляди семейства е разплакал.
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Доган го е нарочил да отровно кафе.
5
6
 
13
 
! Отговори
хе хе хе преди 9 месеца
Цяла седмица прокуратурата не се е похвалила с екстрадицията? Всичко на територията стана един голям т.шак. Също и извън нея. Въобще, много е смешно, по целия Свободен свят:)
4
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Откровена лъжа. Дайте да ги видим тия официални писма от ОАЕ. Или викате, че са секретни? Ахахаха... От там не екстрадират никой, който има пари.
3
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Доган вече е решил съдбата му.
2
7
 
17
 
! Отговори
Шерлок преди 9 месеца
Хахахаха. Продължават невероятните версии за завръщането на Божков. Може да му е домъчнало за тъста, отдавна не са играли табла. Тази версия също мисля, че трябва да се разгледа под лупа.
1
6
 
14
 
! Отговори
Е, айде сега! преди 9 месеца
А защо не го екстрадираха по-рано?