Божков не се е върнал доброволно, бил е екстрадиран?

Властите у нас са били уведомени за номера на полета
29 авг 2023 15:03, Стела Стоянова
100
Божков не се е върнал доброволно, бил е екстрадиран?
Снимка БГНЕС

Васил Божков е бил екстрадиран от властите на ОАЕ, а не се е прибрал по свое желание в България.

Тази новина бе потвърдена пред "24 часа" неофициално и от МВнР, и от държавното обвинение. Медията посочва, че разполага с официалното писмо от властите на ОАЕ с дата 23 август, с което институциите у нас са уведомени, че Божков ще бъде екстрадиран на 25 август. Уведомени са също за номера на полета, както и за очаквания час на кацането на самолета с екстрадираното лице на "Летище София" – 15:15 ч.

Още по темата
Първоначално Божков създаде впечатлението, че се прибира в България по собствено решение, а адвокатът му твърдеше, че пътуването е планирано отдавна, но досега бизнесменът нямал "разрешение" от властите в Дубай. Сега обаче може и да излезе, че не става дума за разрешение, а за екстрадиция.

"След някои събития, свързани със съдебната власт, той (Васил Божков, б. р.) предприе действие за връщането си в страната, когато прецени, че нещата в България се поменят в положителния смисъл. Още повече, когато прекратиха едно от наказателите дела срещу него за престъпление срещу държавата", каза през уикенда адв. Георги Гатев.

Още през февруари 2020 г. българската прокуратура изпрати над 200 страници документи до ОАЕ с искане за екстрадирането на Божков. Дълго време обаче българските власти нямаха никакъв отговор от емирствата, поради което се стигна дори до спиране на едно от делата срещу бизнесмена – с криминалните обвнинения.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
8
 
! Отговори
G.I. Joe преди 8 месеца
А Таки-то кога ще го пратят и него?
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Може да са свършили пачките и ще не ще трябва да се прибира в България.В Дубай е скъпо не е както в София например.
29
5
 
11
 
! Отговори
Майора преди 8 месеца
Друго не можеше и да се очаква! Жалкото е че чужди държави посочват какви ги е вършил , а у нас се правина света вода ненапита!
28
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Преди да бъде екстрадиран, един издирван човек не трябва ли да бъде арестуван в съответната държава. След това да бъде оведумена държавата, която го издирва. Тя да прати искане за екстрадиране, след това да изпрати лица, които да съпроводят арестувания при екстрадирането му? Поне така е в другите държави. За пръв път чувам екстрадиран ча се прибере сам и без да е задържан в страната от която идва.
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Клан, недоклан...хамелеоните -евроатлантици, хем им се иска, хем не им стиска. Понеже са некомпетентни, меко казано, ще премятат черепа, като парцалена кукла, в стремежа си хем да го обвинят, хем да го оправдаят. А ние, изгубихме правотата си държава, която те отдавна съсипаха. Защото са комунисти.
26
5
 
5
 
! Отговори
Безимен. преди 8 месеца
Ако е официално ,защо го съобщавате неофициално??Май пак догатки и загатки.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А дали е можел да отлети за С. Корея!
24
3
 
10
 
! Отговори
Адвок преди 8 месеца
Лъжеца Гатев да му яде ...
23
2
 
9
 
! Отговори
Ц до 17 преди 8 месеца
Липката на такова споразумение с ОАЕ означава, че те НЕ са длъжни да го екстрадират ПО НАШЕ искане, но Могат ПО СВОЕ УСМОТРЕНИЕ.
22
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Май парите са свършили. Арабите са така. Да беше отишъл в Сърбия.
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Взели са му парите и са му казали прибирай се.
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Някоя медия не може ли да го провери това?
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тази лъжа е подигравка с правосъдието, гавра с всички нас.
18
1
 
14
 
! Отговори
Миии преди 9 месеца
Хитрата сврака - с двата крака!!! Гнуууууууууус!!! Язък му за математическата гимназия и за образованието!!! Алчността убива първо душата ! Липсата на почтеност към обикновения човек и народа силно ме отвращава!
17
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бацо, Шиши и бездомника Влади се кикотят - Как го ощавихме тоя Череп! Той алчен, ама не знае, че ние сме по-алчни от него!
16
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всичко приключи, Доган го дебна доста тоя нахалник, ще го убият дега в килията с кафе.
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Лъжите на адвокатите, на Божков, че бил сам решил да си дойде, че властите в Дубай не му позволявали по-рано, от съображения за сигурност, че бил в отлично здраве и спортувал... са подигравка с всички нас и правосъдието. С медиите, които в един глас, ги повтарят, без да задават основателни въпроси и са критикуват.Истината е, че след като видяха, че лице, което се е прибрал само и не е било екстрадиране, може да получи нови обвинения, веднага обърнаха плочата и смениха "тактиката". Въпросът е, колко законно е това и как едно лице, само за 3 дена, може от неекстрадирано, да стане екстрадиране?
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това вече е новина..
13
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не може да е бил екстрадиран,тъй като нямаме двустранно споразумение с ОАЕ за екстрадация.В.Божков е знаел това,затова е избрал Дубай.Не случайно много други българи,клиенти на Темида избират тази дестинация.А 24 часа са Бойковата медия,затова могат да си пишат всичко.
12
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Васил Божков неможе да бъде екстрадиран, защото България няма споразумение за екстрадиране с Дубай. Дори и за правна помощ няма такова. На два пъти България моли за правна помощ, но Дубай не отговаря на нито едно от двете.После, как може едно лице да бъде екстрадирано от Дубай, ако там не е имало дело за екстрадиране, със съответните правни процедури?!Някой жестоко се подиграва с правосъдието и обществото.Трагикомедията, по-точно, фарът с Божков е в ход и то пред цялото общество. Нагло и безпардонно.