ДНК експертиза сочела, че няма материал от Дебора по Георгиев

Това оборвало тазата, че той е нападателят
59
ДНК експертиза сочела, че няма материал от Дебора по Георгиев
Снимка: БГНЕС

"Резултатите от ДНК експертизата и трасологичната такава сочат, че по Георгиев няма каквито и да било следи от кръв или друг биологичен материал от пострадалата Михайлова", заяви адвокатът на обвиняемия Георги Георгиев Валентин Димитров пред bTV. "Извършена и трасологична експертиза от стъпка от обувка, намерена на местопроизшествито, сравнена е с обувките, иззети от Георгиев, и експертизата е категорична, че това не са неговите обувки, не отговарят нито по вид, нито по размер", допълни той.

По думите му дрехите и обувките са иззети от къщата на Георги часове след инцидента и не е възможно да са били изпрани.

Още по темата
Според защитата тези факти категорично оборват тезата, че Георги Георгиев е нападател на Дебора Михайлова.

По думите на Валентин Димитров те не са били запознати с доказателствата, по които Георги Георгиев се привлича към наказателна отговорност.

Той твърди също, че няма доказателства, че в нощта на нападението Георгиев е пътувал от родното си село до Стара Загора, каквато информация се появи в свидетелски показания.

"Подзащитният ни е задържан за закани за убийство според прокуратурата, към което дело е присъединено това за телесната повреда на Михайлова. По делото за телесната повреда Георги продължава да няма каквато и да е мярка за неотклонение. Обвиненията за заканите за убийство са просто несериозни – „заканил се с убийство на Михайлова, като размахал заплашително ръце към нея, тя му казала, че не го е виждала ядосан, след което я ритнал по крака““, посочи адвокат Димитров.  Защитата на Георгиев е поискала да смени съдебния район, в който се води досъдебното производство. По думите му разследването се води едностранчиво и необективно.

"Депозирали сме искане до и.ф. главен прокурор, тъй като върху магистратите и вещите лица от Старозагорския съдебен район се оказва безпрецедентен натиск. Бяха отстранени зам.-окръжният прокурор, наблюдаващия прокурор, вещото лице не за друго, а за изразено от тях вътрешно убеждение, различно от обществения гняв", каза още адвокатът.

Считаме, че сме събрали категорични доказателства, че обвиняемото лице е извършило престъпленията за които са му били предявени три обвинения за тежки умишлени престъпления. Удовлетворени сме от днешното решение на съда, с което искането за изменение на мярката за неотклонение беше оставено без уважение“, каза наблюдаващият прокурор Десислава Калайджиева.

Калайджиева не пожела да отговори на въпрос, свързан с резултатите от ДНК експертизите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: Георги ГеоргиевДебора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
една жена преди 9 месеца
До Анонимен 10 А кой казва, че няма? Адвокатът му ли :) Съдията трябва да го каже. Много се разбързахте.
12
0
 
4
 
! Отговори
Дачо преди 9 месеца
Е нормално е след един месец да няма
11
0
 
0
 
! Отговори
една жена преди 9 месеца
До А такаа 11 Мааалко избързвате. Трябва да приключи делото с оневиняване. Тогава питайте.
10
2
 
6
 
! Отговори
Излагат се преди 9 месеца
Как да има материал от нея по него след един месец? На улави ли ни правят? След инцидента пък са минали НЯКОЛКО ЧАСА. Имал е възможност да изхварли и дрехите, и обувките, с които е бил, също и да се изкъпе.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До А такаа. Абе не е невинен. Засега имаме адвокатски приказки. А те са крайно противоположни та чак оттатъка и на обвиняемия и на жертвата. Ако чуеш нещо от адвокат едва ли е вярно.
8
5
 
3
 
! Отговори
А такаа преди 9 месеца
А сега всички, които му постваха снимката с това що за насилник бил, ще му се извините ли? Или още по-добре, надявам се човекът да е достатъчно адекватен за един колективен иск!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До една жена. Да са рзаследвали. Има си събиране на доказателства. Като няма такива за да се докаже вина заподозрения не може да бъде съден и толкоз.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нещо здраво омазахте най-важния случай у нас. Първо ревахте, че е много виновен докато станат промените в закона и сега вече е е виновен. Чие мумче е чуеко и кви сили са замесени та така да омажете положението ? Че от лека, през тежко, през много тежко до умиргане накрая остана до никакво насилие.
5
3
 
2
 
! Отговори
една жена преди 9 месеца
До Анонимен 5 Всъщност, нещата са доста ясни. Проституцията не е престъпление, а сводничеството е.
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Колко ли е струвала на подсъдимия тази експертиза?Да не го изкарат чист като изворна водица и момичето да му плаща за нанесени морални щети?
3
5
 
5
 
! Отговори
една жена преди 9 месеца
Както няма отпечатъци, като сложиш ръкавици, така и може да си наметнеш един дъждобран и да нямаш кръв по дрехите. Не са ги взели часове след престъплението, защото в началото изобщо не са разследвали.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дебора не е изпълнила поръчката на сводника по указанията му. Възможно е да е взела парите . И затова е наказана. Така е когато за про н сти уцията няма закон.
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
деборчето откурнакур и накрая сама се осакати и натопи невинен човек за 400 лв