Официално: Божков е бил екстрадиран, документите закъсняха

Прокуратурата ги получила вчера
29 авг 2023 17:30, Стела Стоянова
181
Официално: Божков е бил екстрадиран, документите закъсняха
Снимка БГНЕС

Софийската градска прокуратура потвърди официално, че е получила документи за екстрадирането на Васил Божков. Малко по-рано днес медиите съобщиха, че той не се е прибрал доброволно.

Мистериозното в случая е, че информацията е пристигнала в прокуратурата вчера.

"В Софийска градска прокуратура (СГП) са получени документи от Министерство на вътрешните работи на Обединените арабски емирства (ОАЕ) чрез Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ при МВР, които се отнасят за международно издирване на български гражданин с инициали В. Б., обвиняем по досъдебни производства в СГП. Документите са получени на 28 август", съобщават от прокуратурата.

Още по темата
В документите е посочено, че компетентните власти на ОАЕ са решили да екстрадират българския гражданин с директен полет от Дубай до София. Допълнително е посочено, че полетът е на 25.08.2023 г., като самолетът каца на летището в гр. София в 15:15 часа.

До настоящия момент СГП не е получила съдебен акт на компетентните власти на ОАЕ относно решението за екстрадиция.

Прокуратурата е получила като документи в следобедните часове на 28.08.2023 г. писмо от Министерство на вътрешните работи на ОАЕ на английски език от дата 23.08.2023 г.; превод на български език на писмо от Министерство на вътрешните работи на ОАЕ от дата 23.08.2023 г. и писмо от ДМОС-МВР от дата 28.08.2023 година, пише БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
4
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 8 месеца
Значи гербавата прокуратура работи така - сьди божков за даване на подкупи и укриване на даньциНо не търси сьдебна отговорност на вземалите подкупи и затворили очи за укритите даньциДа ти имам и правосьдието
96
5
 
7
 
! Отговори
Мда преди 8 месеца
Горанов дори имаше наглостта да се явява пред медиите и да ни поучава за икономиката след като е в списька магнитски за крупни финансови злоупотреби
95
8
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 8 месеца
Божков е бизнесмен от -90 те ако бе такьв какьвто го изкарват бойковите прокурори , все някой щеше да му повдигне обвинения още преди идването на - герб , логично еОпределено вярвам на божков , за подкупите давани на севда и горановНо невиждам някой от тях да е задьржан с някакво обвинение
94
5
 
7
 
! Отговори
РадевВън преди 8 месеца
Ей още една мистерия се разкри. А Божков бил пресметнал всичко. Даже и на арабеските. Аман от съветски мекерета. Щом не вършат работа биват отстранени. И после отначало.
93
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Документите са неадекватни и написани набързо. Не е имало никакво дело за екстрадиране в Дубай, какно е по закон. И най-ваоното, България и Дубай нямат споразумение за екстрадиране! Няма ли да спрат да се оплитат в лъжите си, защото става много грозно и жалко...за правосъдието в България.
92
3
 
10
 
! Отговори
СЕГА Е ОСВЕТЕН. преди 8 месеца
ДА БЕШЕ СИ ПЛАЩАЛ ДАНЪЦИТЕ, АМА ПУСТА АЛЧНОСТ. ИМОЛ ДВА МИЛИАРДА, А ЕДИН НЕ МУ ЛИ СТИГА? С РУСНАЦИ, С АМЕРИКАНЦИ, С КОЙ ОЩЕ НЕ СЕ Е ЗАИГРАВАЛ? ХЕМ КАЗАЧОК, ХЕМ РОК, ХЕМ КЮЧЕК И НАКРАЯ - К..ЧЕГ.
91
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
не познавам васил божков и такъв тип хора, честно казано, изглеждат неприятни. обаче само съд може да каже дали някой е престъпник или 'е извършил престъпление'. другото са милиционерски номерца, същото както с тестовете за алкохол и наркотици. колкото един 70г дядка шмърка кока и амфетки за закуска, а после се мята на москвича, толкова и ще го осъдят тоя, както и политиците му бизнес партньори. цялата система е бошлаф и всички го знаем. знаят го и в европа.
90
3
 
5
 
! Отговори
до следовател преди 8 месеца
вече се убедих, че напоследък завършвате осеменяване на крави вместо право :)) а най-вероятно и вече цялото българско 'право' е размяна на овце, апартаменти по морето и подобни услуги за правилните наши хора. и ти го казвам като човек, завършил първо в Софийски Университет (не в Каспичан), и в момента преподаващ право в Зап. Европ. държава.
89
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Изявлението на адвокат Стоян Баумайер, че САЩ били разпитвали 7 пъти Божков и че били обезпокоени за него, означава, че САЩ се намесват във делата на наши граждани, които са от политически и криминален характер. Тоест, във вътрешните ни работи, а това е много обезпокоително. Законът "Магнитски" не важи в България и не е част от българското правосъдие.Васил Божков е извършил престъпления и от чисто криминален характер, и САЩ нямат право, да го "съветват", че ако искал можел да се върне...или, не
88
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Изнудвали са Божков за пари,за да му опростят данъците,а сега Божков в затвора,а рекетьорите в управлението на държавата.
87
7
 
9
 
! Отговори
Мда преди 8 месеца
Незнам до колко божков има вина в нещо от измислиците на - гешевтуратаНо е факт , че герб все някога ще падне и тогава ще си платят за всички репресии и гаври с хората
86
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Фейк нюз поръчан от Боко.Спрете да се излагате и свалете тази статия.
85
6
 
10
 
! Отговори
Жалко преди 8 месеца
Герб унищожи и сьсипа бизнесите на много хора но все някой ден ще има правосьдие и за тях
84
4
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 8 месеца
"Екстрадиран" ?...-Лице обявено за международен арест е "екстрадирано" БЕЗ охрана и без белезници..?!..От кога практиката е такава?
83
2
 
5
 
! Отговори
Депортационен офицер преди 8 месеца
Ако Божков беше по-умен, отдавна трябваше да се пресели в Латинска Америка и по-специално в Бразилия и най-специално в Рио де Жанейро из кварталчетата на хълма където и бин Ладен не бихо могли да намерят, но ... закъснял е.
82
6
 
4
 
! Отговори
Следовател преди 8 месеца
До Анонимен 113 --- Няма как да се премести в съседна държава, защото е наблюдаван и задържан, за да бъде депортиран, но това нашата преса явно го е икономисала.
81
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
да бе..качил се сам на самолета, без охрана и никой от дубай не го е екстрадирал. и как точно е станало според смешните ни прокурори? и какво би го спряло, при толкова пари, да се премести в някоя съседна държава? глуспоти на търкалета.
80
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако Денков или Радев се обадят на шейховете и помолят Божков да бъде екстрадиран, то това едва ли ще се случи. Има обаче други лидери, на които шейхове са по-склонни да угодят. ...Екстрадацията му може би доказва че наистина е имал връзки с вагнеровците...
79
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сьщите хора които задьржат божков , днес са пуснали убиеца на ани и явор срещу подписка
78
2
 
7
 
! Отговори
КаскетЯ преди 8 месеца
А сега какво следва, самоубийство с три изстрела в тила и падане от четвъртия етаж и Цекито е свидетел !