Божков не се е върнал доброволно, бил е екстрадиран?

Властите у нас са били уведомени за номера на полета
29 авг 2023 15:03, Стела Стоянова
100
Божков не се е върнал доброволно, бил е екстрадиран?
Снимка БГНЕС

Васил Божков е бил екстрадиран от властите на ОАЕ, а не се е прибрал по свое желание в България.

Тази новина бе потвърдена пред "24 часа" неофициално и от МВнР, и от държавното обвинение. Медията посочва, че разполага с официалното писмо от властите на ОАЕ с дата 23 август, с което институциите у нас са уведомени, че Божков ще бъде екстрадиран на 25 август. Уведомени са също за номера на полета, както и за очаквания час на кацането на самолета с екстрадираното лице на "Летище София" – 15:15 ч.

Още по темата
Първоначално Божков създаде впечатлението, че се прибира в България по собствено решение, а адвокатът му твърдеше, че пътуването е планирано отдавна, но досега бизнесменът нямал "разрешение" от властите в Дубай. Сега обаче може и да излезе, че не става дума за разрешение, а за екстрадиция.

"След някои събития, свързани със съдебната власт, той (Васил Божков, б. р.) предприе действие за връщането си в страната, когато прецени, че нещата в България се поменят в положителния смисъл. Още повече, когато прекратиха едно от наказателите дела срещу него за престъпление срещу държавата", каза през уикенда адв. Георги Гатев.

Още през февруари 2020 г. българската прокуратура изпрати над 200 страници документи до ОАЕ с искане за екстрадирането на Божков. Дълго време обаче българските власти нямаха никакъв отговор от емирствата, поради което се стигна дори до спиране на едно от делата срещу бизнесмена – с криминалните обвнинения.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
3
 
! Отговори
Депортиран преди 8 месеца
Веднъж изведен (deported) от държавата - UAE - вие НИКОГА повече НЕ можете да се върнете на нейна територия. Авоарите ви са замразени и остават за държавата, Изземват ви офисите, леките автомобили, дори и долните ***.
90
2
 
3
 
! Отговори
Из нета преди 8 месеца
До Анонимен 91 - е пълно с депортирани от ОАЕ, така че Божков не прави изключение. Особено коато срещу него има сериозни обвинения и връзки с руски бизнесмени.
89
4
 
2
 
! Отговори
Мда преди 8 месеца
Може да е подканен да напусне дубай но екстрадиран измишльотини
88
3
 
1
 
! Отговори
Мда преди 8 месеца
Не вярвам на тези приказки от прокуратурата - то и снимки с пачки и кюлчета нямашеЗаместника на гешев я рьководи всичко може да измислят за да очернят божков гербаджиите
87
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Все пак , Бг-медиите НИ , са на 113 място , ОАЕ не екстрадират .Някой пак се напъва , за да бъде ''прочетена'' статията МУууу !
86
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Баце си намери майстора май , то не може да е най-големият тарикат , има една поговорка : И най-големият майстор , си намира , майстора !
85
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От кога ОАЕ , екстрадират ... Пак бългаски измишльотини !
84
5
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
БУДА ОБЯВИ, ЧЕ ЩОМ Е ВЗЕЛ ВЛАСТТА НЕ САМО С ТРАКТОРА И ЧЕРЕПА ЩЕ СИ РАЗЧИСТИ СМЕТКИТЕ!!! ТРАКТОРА ВЕЧЕ ГО НЯМА СЕГА БИЛО РЕД НА ЧЕРЕПНОТО ЛАЙ НУ.
83
1
 
8
 
! Отговори
89 преди 8 месеца
В НОВА ПОКАЗАХА ФАКСИМИЛЕ НА ПИСМОТО ОТ ДУБАЙ ЗА ЕКСПУЛСИРАНИТО НА БОЖКОВ ДО БГ СЛУЖБА НА ИНТЕРПОЛ. Никой престъпник, който се е крил 3 години НЕ се завръща доброволно!!!
82
7
 
6
 
! Отговори
Шефа преди 8 месеца
Поредната лъжа на Кирчо и Борисов!
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Васил Божков е експулсиран. Дошъл е в България надявайки се на договорка и че решението му, да дойде в страната, която го издирва, ще намали присъдата му
80
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Екстрадиран е което означава че му е даден срок да напусне страната, а къде ще отиде си е негова работа. Има голяма разлика между екстрадиран и експулсиран. Но къде такова разбиране в списващи тази статия.
79
1
 
9
 
! Отговори
Истината е преди 8 месеца
На 23 август властите в ОАЕ и генералната прокуратура в Дубай са дали 72-часов срок на Васил Божков да напусне страната заради негови връзки с руски граждани,
78
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
79 Тъй като България и Дубай нямат договор за екстрадиране, то Божков е експулсиран, а не "дошъл си сам", както ни лъжат адвокатите му.
77
9
 
11
 
! Отговори
ДА ВИ ДЕНАФИЦИРАТ преди 8 месеца
ГНУСНИ ЧЕРВЕНИ КРАДЦИ- ДА СИ ВЗЕМАТ ЗА РЪКА РЕЗИДЕНТА И ДА ХОДЯТ ВСИЧКИ В МАТУШКА- НАЛИ НИ УБЕЖДАВАТ КОЛКО Е ХУБАВО ТАМ- А ДАЖЕ ДЕЦАТА НА КРЕМЪЛЧЕТАТА ЖИВЕЯТ В ИМОТИ ЗА МИЛИОНИ В ТОЯ ЛОШ И ФАЛИРАЛ ЗАПАД, В ТОЯ ФАШИСТКИ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ- НАЛИ ТОВА ВИ Е НАРАТИВА- НАЛИ ЗАТОВА НАПАДНАХА УКРАЙНА- ДА Я ДЕНАФИЦИРАТ...АЙДЕ МАРШ В РАША ДА ВИ ДЕНАФИЦИРАТ- ЧЕРВЕНИ КРАДЦИ И СИ ВЗЕМЕТЕ ОЛИГАРСИТЕ ЧЕ АМАН МНОГО ВИ ТЪРПЯХМЕ.
76
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Само американските служби за сигурност могат да са повлияли в ОАЕ във връзка с международни споразумения. Така, че ако е екстрадиран е по настояване на американците.
75
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Явно, руснаците които са го покповителствали в Дубай, са се отказали да го бранят.
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има разлика между "експулсиран" и "екстрадиран". Експулсиран е изгонен от съответната държава, изхвърлен, отправен извън пределите й. А екстрадиран е, когато между дадени държави има споразумение за екстрадиране, след като е гледано дело за екстрадиране, в държавата която го екстрадира и то само по посоченото в бюлетината за издирване дело. Експулсираният, за разлика от екстрадираният, може да получи нови обвинения и по други дела, след като се завърне в държавата в която е бил обвинен.
73
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Даже и на Мъск може да му свършат парите.Нищо че има 244 милиарда.Той в едно интервю каза че както днес ги има,утре можело да ги няма.Такъв си бил,обичал да рискува.Иначе за да не свършат парите никога трябва да си богат като Ротшилд за който се говори че имал 5 трилиона.Там е гаранция че няма да свършат.
72
9
 
3
 
! Отговори
Кире преди 8 месеца
Само не разбрах - как се оказва виновен този от който са искани и събирани подкупи, а не този, който ги е взимал. Та те Гроб му гласуваха специално закон, който му позволява да не плаща данъци и да си избира данъчна ставка. Всеки може да се досети как са били мотивирани:)