Васил Божков пита: Кой лъже от името на Прокуратурата?

Публикува във Facebook фотокопие на документ за предоставяне на защита
Обновена: 9 сеп 2023 22:06 | 9 сеп 2023 21:37, Анисия Иванова
164
Васил Божков пита: Кой лъже от името на Прокуратурата?
Снимка: Facebook

Кой лъже от името на Прокуратурата? Това попита Васил Божков, след като публикува в социалната мрежа Facebook документ, в който става ясно, че му е назначена защита на него и неговото семейство.

Още по темата

В профила си той публикува фотокопие на постановлението за определяне мярка за защита на свидетел. В текста пише, че се предоставя защита на него и на членовете на семейството му, изразяваща се в денонощна охрана на територията на РБългария, както и охрана с технически средства на адресите по местоживеене на лицата. 

Според постановлението на 29 август Божков е депозирал писмена молба до прокуратурата, в която е посочил, че се страхува, че в резултат на свитетелстването му може да възникне опасност за неговото здраве и живот. И желае спрямо него да бъдат взети мерки за незабавна защита, изразяващи се във физическа охрана на него и семейството му от органите на Бюрото по защита на застрашени лица към Министерството на правосъдието.

"Това е документът, с който е назначена защита на мен и семейството ми. По делото срещу Борисов. Кой лъже от името на прокуратурата?", написа той в социалната мрежа.

На пресконференция днес чрез видеоконферентна връзка Божков заяви, че е защитен свидетел по делото за Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Постът на Божков е заради официалния отговор на Прокуратурата от тази вечер, че единственото процесуално качество на Васил Божков е на обвиняем и никога не е бил, нито в момента е защитен свидетел.

Снимка: Facebook

12

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е как,кой?-прокуратурата.
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ТАРЛЯТ СЕ И ВРЕПЦВАТ СЕ ДРУЖКИТЕ ОГРАБИЛИ БЪЛГАРИЯ ЧЕРЕПЧО,БУДА,ГОРАНОВ,ШИШИ,САРАФА...
111
0
 
0
 
! Отговори
Оф преди 8 месеца
Божков си дърдори да не заспи. Той не е защитен свидетел заради това, което е свидетелствал и е от значение за делото, а защото се чувства уплашен. Има огромна разлика. Тоя наистина смята хората за елементарни. Но се излага
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А, той можел и да говори? Не ви ли се струва странно, че нито един журналист не изквака да го интервюира? Пълен параван и после, че не било уредено. Няма бе, мутрите са вездесъщи, а журналистите в кавички, същи.
109
0
 
0
 
! Отговори
Чарли Чапл преди 8 месеца
Прав е човекът,това е текстът.Останалите защитени в наказателният процес могат да са само служители под прикритие,какъвто очевидно не е.Обвиняемите "ги защитават" с мярка "задържане под стража",ха-ха-ха.Стана ми интересно какви показания е дал,че да има постановление.Ха-ха-ха!
108
0
 
0
 
! Отговори
Кривондел преди 8 месеца
Не всяко лице със защита е защитен свидетел, двете неща нямат нищо общо. Защитен да - но не защото е свидетел, а заради опасност. Просто звучи по-добре за политическите му цели, затова го казва.
107
0
 
0
 
! Отговори
80%-те дебили ги има преди 8 месеца
и те са в прокуратурата! Текста показва, че при матите там и една програма word не са в състояние да обслужат, камо ли да владеят! Текста е написан във формат блок, което оставя свободни пространства между думите, което за един правен документ е недопустимо , защото може да се впише нещо с което документа се компрометира да не кажем се фалшифицира! Няма да правя анализ по нататък, защото този написал текста трябва не да се уволни, а да се извърли с главата надолу от най-високия етаж, по руски!
106
0
 
0
 
! Отговори
До 123 преди 8 месеца
Публикува си го той лично, не някоя институция. Той може да разполага с данните си както иска.
105
0
 
0
 
! Отговори
Ученика преди 8 месеца
И на този му изтече пясъка...Началника започва лустрация...
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Имената на живо лице по Закона за защита на личните данни трябва да са скрити при публикуване на документ, не само ЕГН-то.
103
0
 
0
 
! Отговори
Шаман преди 8 месеца
Защитения свидетел бил анонимен и можело да клепа без да си показва лицето. Божков е с физическа охрана защото е дал показания срещу Буци, Влади и Севди. Може и Шиши да е в кюпа. Аман от юридическа терминология, дето са я мислили калинки.
102
0
 
0
 
! Отговори
До 119 преди 8 месеца
И защо тази омраза към баща ти?
101
0
 
0
 
! Отговори
уфффф преди 8 месеца
Батка,това че имаш охрана не значи ,че си защитен свидетел ! Това ти го казва и твоя адвокат!
100
0
 
0
 
! Отговори
Поп Ганчо преди 8 месеца
Колега (116) , това чадо божие - Божков, е забравило божията препоръка - Наакан не чуроликай. А и това че ако бог ти е писал да умреш от старост, няма да паднеш от балкон.
99
0
 
0
 
! Отговори
Поп Кръстю преди 8 месеца
Арестантът Божков има достъп до интернет, пуши пури, дава интервюта, гласи се да управлява България , да прави политическа кариера, партията му щяла да взема субсидии, платени от нас ......!!!!! Нашата държава трябва да се казва Бандустан , защото сигурно и там няма такава съдебна система , която позволява на лице с 19 обвинения да има такъв царски статут - облагодетелстван престъпник ! Боже , опази България ! Тя сама не може.
98
0
 
0
 
! Отговори
бе да питам преди 8 месеца
по колко пъти на ден ше пишете за тоя дето вече е хванал пътя ?!
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз от тази пресконференция разбрах само, че Божката има тежки придобити дихателни проблеми, от пушене на скъпи пури. Та той дишаше по-тежко и от Веждъта.
96
0
 
0
 
! Отговори
Божков Честния преди 8 месеца
Божков е най-честния бизнесмен в историята на Източна Европа. Защо го тероризирате. Той е българският Махатма Ганди. Вижте колко е отслабнал
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ехе, страхотна държава си имате. Браво. Това е ЕС, така ли? Питам, защото съм чужденец и уча български от разстояние.
94
0
 
0
 
! Отговори
Абе преди 8 месеца
Не знам защо му се отделя толкова внимание на тоя нагълшут !