Тръгва "дело на трупчета" срещу Костадинов

То е заради изказване заради мерките за ковид
21 сеп 2023 16:30, Стела Стоянова
83
Тръгва "дело на трупчета" срещу Костадинов
Снимка БГНЕС

Наказателното дело срещу лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, което дълго стоя на трупчета заради непоискания му от прокуратурата депутатски имунитет, трябва да тръгне в понеделник. Процесът беше възобновен от Софийския районен съд и насрочен за 25 септември, след като от Народното събрание са потвърдили пред съда, че Костадинов е без имунитет по конкретното наказателно производство, съобщава "Сега".

В края на март 2020 г. прокуратурата съобщи, че е привлякла Костадинов към наказателна отговорност за това, че в тв предаване е твърдял, че въведените мерки срещу ковид пандемията са "пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите". "Освен това лицето отправило заблуждаващи твърдения за липси на стоки от складовете на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" с думите: "Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено", обяви прокуратурата.

Досега по делото са проведени 4 заседания, а процесът е спиран 2 пъти заради имунитета на Костадинов.

Държавното обвинение обаче не дава вид да държи да води това дело, тъй като нито в рамките на 47-ото Народно събрание, нито в следващото, нито в сегашното 49-о поиска имунитета му.

Други двама депутати от "Възраждане" - Ангел Георгиев и Веселин Вешев, също са подсъдими в Софийския районен съд. Делото им за хулиганство беше размразено от Софийския районен съд, след като главният прокурор тогава Иван Гешев поиска имунитетите им и те се отказаха от тях доброволно. През юли процесът срещу тях беше отложен за ноември.

Двамата бяха дадени на съд през 2021 г., но делото срещу тях забуксува заради депутатски имунитети.

Георгиев и Вешев бяха задържани по време на протест за оставката на правителството пред регионалното министерство на 27 януари 2020 г. и по-късно обвинени в причиняване на лека телесна повреда на полицаи, съпротива срещу орган на властта и хулиганство. Двамата твърдят, чете са били бити от полицаи, които дори употребили електрошок срещу единия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
България 2017: 109 хиляди 2018: 108 хиляди 2019: 108 хиляди 2020: 124 хиляди 2021: 149 хиляди 2022 119 хиляди. Това са данните. Но не пасват на руската пропаганда. В цяла Европа антиваксърите и про-путин са едни и същи политически организации. 100% припокриване навсякъде. Защото то само при хора със съответните умствени възможности минават историите че Ковид е грипче и че НАТО с Орбан щяло да нападне русия.
47
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Разбира се, че 2022 смъртността пада след като през 2021 хората или се ваксинираха или преболедуваха или умряха. 2022 вече достатъчно хора имаха имунитет и пандемията затихна. 37% ръст да наричаш тренд е гротескно. Ако трендът ти е 37% ръст на година за колко години в България няма да е останал нито един човек? И да, във всички държави смъртността продължава да е над нивата от 2019, но сумата никъде не е по-зле от България. Безсмислено е да. Антиваксърството и путинизмът са религия.
46
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Излишен спор! В България половината население е твърдо убедено, че всички болести се лекуват с ракия,чесън и туршия! И затова гробарският бизнес процъфтяваше по време на ковида!
45
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ваксистче с върховната наглост, нали другото ваксистче ти извади данни за цялта година. 12% свръх-смъртност в Холандия. Чуствай се свободен да си представяш как не се е случило. И доде натъкмяваме "цифри" (числа са, в прочем, не цифри), давай, слагай данните от 2021-ва за България, игнорирай всичко след това.
44
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хората на Копийкин до един са от ваксинираните антиваксъри! И също са патриоти, ама руски патриоти!
43
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ами отвори го по-внимателно, данни за България има. НСИ също призна, че през 2022 смъртността се върнала на предишните нива. Тренда за високата смъртност в България е от преди пандемията. Високата смъртност във ваксинираните държави, обаче, не е тренд, а аномалия. Аномалия, която иска обяснение, обаче вакс-култчето не само, че нещо не им се обяснява, ами се опитват да продадат как, видиш ли, аномалия нЕмало. Щеше да е смешно, ако не пробутвахте препарати, увреждащи сърцето.
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Върховна наглост. Гледал бил само декември. То така аз мога да ти намеря седмици от 2021 където в България свръх смъртността е стотици проценти. То така да си стъкмяваш цифри можеш колкото искаш. Фактът остава. България е държавата където най-много хора умряха като процент от населението. Върти го. Сучи го. Обвинявай Зеленски. Обвинявай арменския поп. Това е.
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен Отворих сайта на Евромомо. Там данни за България НЯМА. Освен това те изрично посочват черно на бяло, че данните им за периода на пандемията са неточни. Това което аз ползвам за източник е общата смъртност която всяка държава публикува. За България цифрите са на НСИ. Това са цифри без оценка кой от какво е умрял. Но се вижда ясен тренд. Българие е с огромна преднина държавата в цяла европа където най-много хора като от процент на населението умряха за 3 години.
40
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Поправям се, гледах данните за Декември, не за цялта година. А ако си представяш как 12% ръст не е свръх-смъртност, ами продължавай да си верваш. Безопасни и ефективни. Точно колкото украинската контраофанзива.
39
6
 
5
 
! Отговори
Депутата Христо преди 7 месеца
Копейка, к'ва е твоята прогноза?Твоите хора ше си праснат ли четвърта доза?
38
9
 
4
 
! Отговори
Дон Кикот преди 7 месеца
Антиваксърите пак подскочиха като убодени.
37
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Погледнах и за Холандия. Там разликата между 2022 и 2019 е под 12% ръст отново при растящо население. Целият ти пост, че имало свърх смъртност от вакните е само от лъжливи цифри. Нито една цифра не е вярна. В цяла Европа България еднозачно е държавата където за последните 3 години е починала най-голяма част от населението при това с огромна разлика. Няма по-големи всезнайковци от нас.
36
0
 
0
 
! Отговори
29, преди 7 месеца
Ти си завършен ЛЪЖЕЦ! Лъжата е основен грях, не само в Библията, но и във всички култури.
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Данните за свръх-смъртността, ваксистче, са на EuroMomo. Изследването за неефективността на маските е на Кокран. Можеш да ревеш срещу твърдите данни и да отричаш науката колкото пожелаеш. Можеш да живееш в каквата си искаш псевдо реланост.
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пропагандата на ваксосганта за експериментална генна терапия и антинаучните им неофашистки "мерки" костваха живота на хиляди млади хора по ЦЕЛИЯ СВЯТ. Заради това трябва всичките и журнаГлистчета и полезни и-де-оти да бъдат съдени за геноцид и престъпления срещу човечеството. А васкисзма да отиде в историята заедно с нацизма.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен Абе лъжец, защо лъжеш? В Германия 2019 при 83 милиона население са починали 939 хиляди, а през 2022 при 84 милиона население са починали 1066 хиляди. Разликата е 13 процента дори без взимане на ръста на населението под внимание. Руската пропаганда върви само сред хората които не могат да влязат да си проверят информацията.
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До МилеТакива акто тебе са плачевен резултат на пропаганда, *** то не е за хвалба. При следващата пандемия що не вземеш да играеш на руска рулетка. Долу-горе е същото. Имаш шанс да се отървеш.
31
11
 
7
 
! Отговори
За ЕС и НАТО преди 7 месеца
Пропагандата на Костадинов и съпартийците му срещу ковид ваксините костваха жувота на хиляди българи, които му повярваха. А в същото време той и съпартийците му се ваксинираха с по 3 дози. Заради това трябва да бъде съден за убийсто и геноцид срещу собствения си народ. А партия Възраждане разпусната и забранена.
30
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Има един разказ за Гюро Михайлов. Никой не иска да се правиш на "герой", но ти ще умреш "геройски", ей така - от един инат. Точно така си заминаха повече от тези 40 хиляди и за част от тях със сигурност имат вина недоразумениията, наречени "копейки".
29
1
 
8
 
! Отговори
Миле преди 7 месеца
Ми пропаганда е...от нашите медии кални , кафеви , кой от вас се боцка , никога не съм носил маска , карал съм се с охрана на молове и съм влизал в съответната сграда без маска и без сертификат .....не съм спазвал никакви меркин ....ииии не се разболях от тази китайска кашлица ...,феномен ли съм ???? Или всичко казано е булшит ....не съм гласувал за възраждане ....за никой *** не съм гласувал Защо изтрихте коментара ми ... къде е свободата на словото , кой педе55555раст съм засегнал