Прокуратурата ще преследва всеки призив за радикални действия и насилие

Обещават да прилагат закона в цялата му строгост
13 окт 2023 13:21, Стела Стоянова
53
Прокуратурата ще преследва всеки призив за радикални действия и насилие
Снимка БГНЕС, архив

Във връзка със зачестилите случаи на употреба на език на омразата, включително разпространявани в социалните мрежи призиви за радикални действия, основани на религиозна и етническа основа, в т.ч. радикален ислям, Прокуратурата на Република България заявява, че ще бъде безкомпромисна при упражняване на своите правомощия за гарантиране на обществения ред и сигурност и за защита на правата и свободите на гражданите.

Това съобщиха от прокуратурата.

В тази връзка следва да напомним, че всеки призив за радикални действия и насилие и провеждане на нерегламентирани прояви са в разрез с Конституцията и законите на страната. На извършителите на подобен тип деяния може да бъде потърсена наказателна отговорност съгласно разпоредбите на чл.164, ал. 1, пр. 1 от Наказателния кодекс (проповядване на омраза на религиозна основа) и на чл. 407 от Наказателния кодекс (пропаганда за война). В тази връзка при установяване на данни за извършени престъпни деяния от такъв характер, прокуратурата ще прилага закона с цялата му строгост.

Органите на местната власт съвместно с МВР съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите следва да не допускат провеждането на масови мероприятия, които биха дали повод за отправянето на призиви за насилие, радикални действия, както и такива оправдаващи извършването на терористични действия и военни престъпления.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
да пасуваме прокуратурата може ли.
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не сте допълнили "срещу правителството".
42
0
 
1
 
! Отговори
Историк преди 6 месеца
Тя историята се повтаря. През соца точно така действаха, докато не ги бутнахме! Сега тези демократи повтарят грешките на комунделите,та и техния ред наближава! По добре отворете клапата,хората да си пишат в нета,налягането само ще спадне! Ама вие не та не,еми накрая ще вземе да гръмне....
41
1
 
1
 
! Отговори
И ква стана тя? преди 6 месеца
Ко стана бе,тя американската,,демокрация" е по шиб.на от ,,диктатурата" на комунизма!!! Аааах че искате патаклама,ама и това ще стане,няма да се разминете!
40
0
 
1
 
! Отговори
До пияница мистик преди 6 месеца
Може и да си прав,ама нали се сещаш,че след това човека няма да пиши в нета,а недай си боже да реши други неща да прави! Това е нож с две остриета,а до радикализма се стига бързо!
39
0
 
2
 
! Отговори
НЕ Е СПРАВЕДЛИВО !!! преди 6 месеца
ПРОКУРАТУРАТА ВЗИМА СТРАНА ПО КОНФЛИКТА - ИЗРАЕЛСКАТА! Защото е знайно-както един израелски войник бива заменян за 1000 палестинци, така и утре жертвите от палестинска страна ще са хиляди спрямо убитите израелци. Дори и да искат, милионите палестинци не могат за 24 часа да се изтеглят от гъстонаселената Газа. А това вече е ДЪРЖАВЕН ГЕНОЦИД ! И ПРОКУРАТУРАТА ГО ПОДКРПЯ, забранявайки справедливите протести! А ДАНС си пазят топлите места с фалшиви и преувеличени информации по вятъра от Посолството
38
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 6 месеца
Прикриватурата първо да се справи с престъпниците в редиците си :)
37
0
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 6 месеца
До Янко Димов === Мислиш ли, че ако решат да се направят на работни, не могат да те открият за нула време :))) И нито проксита, нито ТОР, нито VPN ще те спаси :))) Да се радваме, че все още никой не му пука чак дотолкова какво се пише в нета. Но ще дойде време в бъдеще и то близкото бъдеще когато нещата ще загрубеят и за едно такова твое изказване ще те вкарат в затвора. Ще стане света бетер "Големият Брат", само гледай
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До пияница мистик Ми виж как хубаво си го написал, направо си се изпуснал. Коментарите отразяват общественото мнение, разбираш ли значението на словосъчетанието? И как тогава 1% ще преследват 99%?
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
БЕЗ ГЕШЕВ ПО ГЕШЕВСКИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Като че ли и колегите му са ходили на разни срещи с еврейски организации у нас и в САЩ и пили, яли и мъни прибирали.
34
2
 
7
 
! Отговори
Янко Димов преди 6 месеца
На прокуратурата мога да го подам еректирал.
33
2
 
3
 
! Отговори
Янко Димов преди 6 месеца
Аз призовавам към гражданска война!
32
3
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 6 месеца
Тия от прокуратурата може цяла година да си почиват или да ядат и пият. И само за 1 ден да си преизпълнят плана, като влезнат и прочетат коментарите тук, в Дир-а, Блиц и още 2-3 по-големи новинарски сайта :))) Там в 99% от коментарите призовават към избиване на евреите, римляните, разстрели на инакомислещите, бесене по дърветата на политиците, народен съд в царската градина и мигновена смъртна присъда, отваряне на Белене и хвърляне на прасетата на всеки, който не е комунист :))))))))))
31
0
 
4
 
! Отговори
А ВътрешнияТЕРОРИЗЪМ преди 6 месеца
Кога Прокуратурата ще предприеме действия срещу терористите: 1.Картелизирали се монополи мамещи с дребни объркващи текстове изискващи бързото им подписване 2.КЗК, която ги прикрива 3.Топлофикацийте, които крадът чрез сградната инсталация 4.Здравната система работеща за фармацевтиката и погребалните дружества 5.Образователната система произвеждаща баничари, хигиенистки и клиентела за частни уроци 6.Банките не даваща лихва и оправдаващи Хитлер за действията му към едни потомствени банкери........
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
значи ако е за гъзно податливи, окрайнски мигранти и всякакви други изгъзици на чичо сам може, за всичко друго не може, така ли....
29
0
 
14
 
! Отговори
няма демокрация преди 6 месеца
Който до сега не е разбрал да разбере. Всяко нещо което е неудобно за властта ще бъде преследвано и хората мислещи различно от официалните власти ще бъдат по затворите или ще им се случват разни неща до пълно затриване и изчезване.
28
0
 
17
 
! Отговори
Близо сме преди 6 месеца
Съвсем скоро правителството се подготвя да направи немислими неща срещу България и срещу народа. Управниците имат страх от разгневяването на народа и искат да се застраховат безопасността и властта си докато не изпълнят поръченията за унищожението на българската нация и държава.
27
1
 
11
 
! Отговори
Сбъдват се преди 6 месеца
Лошите предсказания за държавно насилие, следене масово на хората, доноси, преследване на вещици, прокуратурата ще играе ролята на Светата инквизиция от тъмните векове на средновековието. Съседи ще следят и отмъщават с доноси свои съседи за да ги пращат на инквизицията. Това са мерки предварително да прегазят волята и свободата на хората и ще могат да въвеждат военно положение вечер час и насилствена мобилизация към армията
26
1
 
6
 
! Отговори
Virtuozzo преди 6 месеца
Значи ще се обадя на прокуратурата да започне поне задочно дело за призоваване и звършване на геноцид срещу израелският министър на отбраната!Както и всички призоваващи за смърт на палестинци и глорифициращи бомбардиропвките в Газа !
25
4
 
8
 
! Отговори
ПОСОЛСТВОТО МЕ ТРИЕ преди 6 месеца
СМЪРРТ НА ВСИЧКИ ***, ПРОКУРОРИ, ПОЛИЦАИ, АМЕРИКАНЦИ, ЕВРЕИ, ТУРЦИ И НИГРРИ !! БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ ВЕЧНА ДРУЖБА Н!