Второ дело за демонтажа на Паметника на съветската армия

Новото искане е на "Възраждане"
Обновена: 15 дек 2023 22:10 | 15 дек 2023 22:09, Стела Стоянова
147
Второ дело за демонтажа на Паметника на съветската армия
Снимка БГНЕС

Административния съд в София е образувал второ административно дело по искания за спиране на демонтажа на Паметника на Съветската армия. Новото искане към съда е отправено от партия "Възраждане", предаде БНР.

По образуваното дело съдът задължава СДВР да провери какви действия, от чие име и на какво основание се извършват по паметник, като полицията трябва да предостави протокол до 17 ч. на 18 декември, понеделник.

В същия срок и областният управител на София трябва да предостави основанията за демонтажа.

Още по темата
Вчера областната администрация трябваше да предоставя същите документи на същия съд по предишното административно дело. То беше заведено по искане на сдружението "Изправи се.БГ" и отново е за спиране на продължаващия демонтаж, отбелязва БГНЕС.

Още по темата вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Областният управител да направи подписка в своя защита. За нула време ще се съберат колкото и трябват.
75
2
 
4
 
! Отговори
българин преди 4 месеца
Безпартиен съм.Но не се сещам кога някой наш депутат се е застъпил така за някой българин както сега част от депутатите защитават паметника на съветската армия.Сещам се как наши медици бяха в либийски затвори и бяха измъчвани!И нито един наш депутат не се застъпи за тях.Въпреки,че в списание Нейчър бе публикувано становището на Люк Монтание,че са невинни! Сещам се как Иван Костов каза"Ами ако са виновни". Нито един наш политик не е чел списание Нейчър! Възмутен съм от тях и спрях да гласувам.
74
9
 
3
 
! Отговори
Боньо Фаса преди 4 месеца
Комунисти вън!
73
5
 
14
 
! Отговори
1954 преди 4 месеца
Демонтираха го да за да направят кефа на Зеленски. Но Руснаците скоро ще ги приключат с пълна капитулация и половин Украйна ще е Руска!
72
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Преброяване на руските изтривалки
71
2
 
9
 
! Отговори
@ к.73 преди 4 месеца
Местни 'политици' колкото щеш от ГЕРБ, ПП-ДБ и наследници на червени велможи,които със жар ще показват, че ненавиждат своите деди и родители - първите затова, че са били генерали от ДС, а родителите - че са били служители на високи постове в КДС и МВнР. Мигар ББ е забравил,че е завършил ВМШ и бил майор по време на гоненията на турските младежи? Или Ат.Атанасов - че е бил прокурор по същото време, Хр.Иванов - че е Бойкикев? Не само ПСА,и този на Альоша ще съборят, питайте и Тр.Трайков, Ж.Цачева!
70
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен Идеолози на събарянето на паметници са тримата канадци, които един Господ знае дали са завършили Харвардския университет - там заплащането на семестър е 12500 $, т.е. без да работиш и да учиш или без да получаваш стипендия за отличен успех не можеш да изкараш учебната година.Просто Киро с неговите лъжи и неговият начин на говорене не е изкарал пълен курс на НU, съмнително е да е учил там.Кокорчо може да е изкарал 4 семестрова специализация. Завършилите Харвард не биха се върнали в БГ
69
5
 
2
 
! Отговори
Баба вуна преди 4 месеца
Баба знае всичко,тия деца на фашистките комунистически деца,разсипаха България,оставиха децата, внуците ни да емигрират в чужбина.ние ридаем за тях а те вилнеят като дедите си и бащите си .познавам много такива деди и родители,но внуците им и деца не достигат 50 години.там всички са равни.ех,ххх е и паметниците им са по скъпи,ноооо.живот ли бе да ги опишеш.
68
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Европа има 257 паметника на съветската армия дала милиони жертви в борбата срещу фашизма. Нито един не е бил унищожен до момента, напротив подържат ги.
67
9
 
24
 
! Отговори
До всички Долни преди 4 месеца
Така правят само талибаните в Афганистан, бутат всички паметници. Ако не беше Русия и Червената армия един чичко с мустачки щеше отдавна да ви е пратил в к.ре.***.то.риумите на Ау.шви.ц. за са.пу.н. Факт. Хитлер беше завладял цяла Европа и нямаше кой да го спре. Единствено Русия през 1941г спря Вермахта на 20км от Москва. И после прекърши нацистите до Берлин. Вашите идоли от Козяк се включват във войната четири години по късно когато вече всичко е решено. Факт ! Сега нямаше да водим този разговор
66
3
 
5
 
! Отговори
Да мразиш. преди 4 месеца
означава че си лузър от най-големите.... Само лузарите могат да мразят държави ... хахах И ти си нещастен лузър, с две гънки в мозъка, едната да виеш от омраза и другата да ядеш и да произвеждаш фекалии.
65
2
 
6
 
! Отговори
За Ислямска Държава преди 4 месеца
е Смех .... Те сърцата на току що обезглавени ядяха ... ама изчезнаха ... така и с българските последователи на ислямска държава ...
64
21
 
20
 
! Отговори
ОКУПАТОРСКА ГЛУПОСТ преди 4 месеца
......НЕ МОЖЕ И НЕ Е ЧАСТ ОТ КУЛТУРАТА НА БЪЛГАРИЯ!!!!РУСКИТЕ ТОТЕМИ----ВЪН!!!!
63
18
 
15
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 4 месеца
"БОЛГАРКАТА"----НЕ ТЪРПИ РУСКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ОКУПАТОРСКИ ПАМЕТНИЦИ И ПУТИНСКИ ИЗЦЕПКИ!!!!!НЕМА ЛАБАВО!!!!!!!!
62
10
 
19
 
! Отговори
Унищожение преди 4 месеца
Фигурите са повредени. Въобще не става дума за демонтаж и реставрация. Това е тотално изкривяване и заличаване на историята. Ред е на националния празник 3 март.
61
1
 
4
 
! Отговори
Do120Idiota преди 4 месеца
Пак изтриха конентар.
60
11
 
25
 
! Отговори
Do121Idiota преди 4 месеца
Първо - тоя паметник е направен с български дарения.... Второ - всички участвали в изграждането на паметника са български склуптори / художници. Трето - Това не е паметник на съветската армия а е паметник за падналите от нацистката чума. Четвърто - има фигури на работни, майка с дете и прочие.... Другия път прочети малко - защото си безнадежно необразован.
59
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сега на мястото на паметника ще издигнат 20 метрова актова статуя на двама мъже с алтернативна сексуална ориентация в пика на специфичните за тази категория хора процедура по доставяне на удоволствие. Или на украински войници. Което си е същото де.
58
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За какъв демонтаж на ПСА ни лъжете? Тези с флекса нарязаха не само ръката с автомата (не шмайзера, г-да последователи на Третия Райх), не се посвениха да нарежат и бронзовите фигури на майката с детето и на работника по заповед на психясалия Трайчо Трайков! Очакваме демократите да излеят и поставят на постамента на бившия ПСА бронзовите фигури на Боце Борисов,Ат.Атанасов и разбира се, на Шиши Пеевски, новият лидер на ДПС.Отстрана, на пана ще бъдат Кико, Ас.Василев, Академика, Габриел, Тр.Трайков
57
6
 
13
 
! Отговори
Какво основание преди 4 месеца
Основание?- идиотизъм