Второ дело за демонтажа на Паметника на съветската армия

Новото искане е на "Възраждане"
Обновена: 15 дек 2023 22:10 | 15 дек 2023 22:09, Стела Стоянова
147
Второ дело за демонтажа на Паметника на съветската армия
Снимка БГНЕС

Административния съд в София е образувал второ административно дело по искания за спиране на демонтажа на Паметника на Съветската армия. Новото искане към съда е отправено от партия "Възраждане", предаде БНР.

По образуваното дело съдът задължава СДВР да провери какви действия, от чие име и на какво основание се извършват по паметник, като полицията трябва да предостави протокол до 17 ч. на 18 декември, понеделник.

В същия срок и областният управител на София трябва да предостави основанията за демонтажа.

Още по темата
Вчера областната администрация трябваше да предоставя същите документи на същия съд по предишното административно дело. То беше заведено по искане на сдружението "Изправи се.БГ" и отново е за спиране на продължаващия демонтаж, отбелязва БГНЕС.

Още по темата вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Медиите канят либертарианската фашистка ***. Стоян Панчев се хили на Глиги за фашистката пропаганда за евтаназия на деца. Тези нещастници обикалят телевизиите на безотговорните медии и журналисти, водещи. Това са извратени хора, които медиите рекламират. Те са една секта с извратени идеи, които искат да прокарат в държавата и да превърнат в закони, за което искат властта.
35
8
 
8
 
! Отговори
Те са отново тук преди 4 месеца
Кандидатът за депутат от Демократична България и партия "Зелените" Иван Калчев - Глиги, заяви преди изборите за 48-и парламент, че децата с увреждания трябва да бъдат евтанизирани, а органите им да бъдат продавани.
34
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
<Евростат посече българите: По-богати сте от германци и французи, защото... , /блицарите/Германия и Франция по скъпотия на храни, маслото в България е едно от най-скъпите в страните от ЕСОсновни храни в България са по-скъпи отколкото в Германия и Франция, където доходите на хората са значително по-високи. Цените на млякото, сиренето и яйцата в България са с 23,1% по-високи от средното ниво за страните от ЕС.> А след ЕЗоната какво.:))
33
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Делете се, спорете и важните неща за бъдещето си проспите.:))
32
30
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Копекаджийте да свикват има още паметници на мордорската орда да се събарят,следващият е Альоша в Пловдив. До колкото разбирам такива идолски капища на Мордора има в Бургас, Варна, Добрич, Плевен, Бяла Слатина, Кула и др. Бая работа се отваря за флексаджията.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Докде директно с два плюса бе. Що тъй.
30
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нова медийна думичка. "Да се видят". По рано Денков се обадил на Радев да му предложи "Да се видят" със Зеленски. Сега пък Възраждане чакали областния управител " Да се видят" с него на входа....
29
15
 
21
 
! Отговори
Нане преди 4 месеца
Вземи се ограмоти поне малко владко.. До 9 септември България е една изостанала аграрна страна със страшна мизерия за обикновеното Население... ===)))
28
19
 
21
 
! Отговори
Влади преди 4 месеца
До 09.09.1944 България се развива плавно , но нагоре. По-напред от Дания, Португалия и др.. На 05.09.1944 СССР ни обявява война и ни окупира. Идва комунизъм, после колхози и индустрализация, поставена на глинени крака , без кадри, без суровини. Изгонват хората от селата, за 50ст. на ден никой не ще да бачка и отива в града , в завода. Там се произвеждат калпави неща, но с помощи от СССР уж се връзва икономиката. Резултат: нито промишленост, нито село. Комунизмът уби България.
27
6
 
13
 
! Отговори
22 преди 4 месеца
А знаят ли господата от Възраждане и БСП колко са разрушените български паметници на българки войни и българската армия и храмове в периода 1944-1989г. Нека да разкажат това, Нали БСП е наследница на онази БКП, дето но управлява в този прериод?Нека да разкажат каво са извършили руските и съветски войници по бългаските земи, техните безчинства и всичко, което още се помни от някои хора.
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 40 Нане---сменяй името рамзане. стига си петнил българското име.
25
6
 
4
 
! Отговори
Вуте преди 4 месеца
До Нане - Нане много правописни грешки ве чожум .
24
8
 
11
 
! Отговори
Der Nordl&#228;n преди 4 месеца
Голяма работа станала... Комунистите го построиха, а сега техните потомци капитало-либерали го разрошиха... От където дошло, там и отишло, не виждам драма...
23
9
 
11
 
! Отговори
Нане преди 4 месеца
В България, подведено от кравари израсна едно изключително мълоумно поколение, което не е кадър на две магарета сено да раздели.... Изключително мълоумни наглеци.... Сега такива същите ги лекуват в укрия.... ===)))
22
7
 
11
 
! Отговори
нЕкой преди 4 месеца
Режи с болгарката до основи окупаторския тотем.
21
6
 
5
 
! Отговори
МОНАРХИСТА преди 4 месеца
Че *** колко паметници са махнали като идват на власт ве? Махнаха паметника на Христо Ботев, че бил буржоазен. И колко още други паметници от Царство България...
20
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако демонтажа е незаконен тогава някой трябва да понесе наказание и да си плати.
19
9
 
3
 
! Отговори
Отговор на Путин преди 4 месеца
Bulgaria's 'Ruen' Ship Seized in Arabian Sea: Crew Safety?Корабът "Руен" е атакуван с дронове и подпален в Арабско море. Ден след започналата "реставрация" на паметника на Червената армия в София. Просто съвпадение...
18
6
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
Сега се радват управляващите за Шенген, но утре ще плачат, защото и в Русе се събаря паметник на културата.
17
6
 
9
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 4 месеца
То невиждани викове тръшкане глупости за някакви железа на 70 год Къде бяха тези същите когато инфлацията стана невиждана когато нямахме правителство когато държавата се сгромолясваше къде фалшиви нищоправещи