Нели Куцкова: Бях шокирана от кандидатурата на Атанасова, но може да се еманципира

За мен нямаше реален избор, какъвто аз си представям
19 яну 2024 18:15, Стела Стоянова
59
Нели Куцкова: Бях шокирана от кандидатурата на Атанасова, но може да се еманципира
Снимка БГНЕС, архив

"Не съм съвсем негативно настроена, че политическите лица в КС няма да се еманципират, защото, когато се решава дело, там не се решава с вдигане на ръка и цветен маркер. Там, за да си изразиш становището, трябва да изложиш много сериозни аргументи или особено мнение".

Така съдия Нели Куцкова коментира пред БНР избора на депутатите Десислава Атанасова и Борислав Белазелков да станат членове на Конституционния съд.

"Можем да очакваме тези партийни лица да бъдат послушни, както им нареди шефът на партията, но можем да очакваме и те да се еманципират. Има и такива случаи, защото когато си на такова високо място, работата ти е гарантирана, дали за 7 или за 9 години,  и можеш да изложиш аргументи, ти можеш да си отстояваш позицията. В никакъв случай не считам, че госпожа Атанасова ще пише това, което й каже г-н Борисов, да не говорим какво ще й каже. Не го изключвам и мисля, че след като тя отнесе толкова критики за своята правна квалификация, може да опровергае всички тези съмнения, свързани с нейната зависимост от партията", коментира Нели Куцкова в "Хоризонт за вас" на БНР.

Още по темата

"За мен нямаше реален избор, какъвто аз си представям. Аз няма да коментирам професионалните качества на г-жа Атанасова, бях шокирана от нейната кандидатура. Борислав Белазелков е име в нашата сфера, Рангелова не я познавам. Защо Белазелков и Атанасова бяха подкрепени с подписите на всички шефове на партии? Не можеше ли всеки да си издигне кандидатурата, а после всеки да си гласува както иска? Това е политика, в която не се чувствам компетентна. По този начин направени предложенията вече ми създадоха съмнения" сподели мнението си за номинациите Куцкова.

Тя призна, че е дълбоко обезпокоена от начина на мислене на народни представители, "защото, ако сме в правова държава, може да бъде осъден всеки".

"Имаше голяма серия дела, когато граждани и търговски дружества съдеха държавата. Исковите молби бяха срещу МФ, НС, за това, че бездействайки, НС не е променил закон, който е противоконституционен. Има базова юридическа неграмотност и неразбиране що е то правова държава. Шокирана съм от тази неграмотност. Имаше депутат, който сричаше въпроси и не правеше разлика между тълкувателно дело и търговско дело. Ами образовайте се малко", каза бившият съдия Нели Куцкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
15
 
! Отговори
До никой 32 преди 3 месеца
Ми като гледаме кви закони е изковала, си е за шок работата.
30
6
 
12
 
! Отговори
Някой преди 3 месеца
Чак пък шокирана,хайде посмали малко! Единият,който никой не го знае, бил име в тяхната сфера, а другата, която от 15 години се занимава там, където коват законите, виждаш ли ,според Тази предизвикала шок? Как успяват да извадят някои от нафталина,които се имат за някакъв фактор!
29
4
 
8
 
! Отговори
Само Левски иТесниПи преди 3 месеца
И аз мисля Да се кандидатирам за конституционен съдя
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кърпила, кърпила ,ама закърпи хубава петцифрена пенсия!!:)):))
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Куцкова, това е мнозинството на промяната, какво има да предлага едно ИТН, което влезе в 12 без 5 в парламента с 3% гласоподаватели.
26
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Конституционният съд скоро ще може да се похвали с нови РАЗПОРЕTИHИ. Пардон, разпоредби.
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сега КС ще се раздаде напълнопо всеки конституционен въпрос на БиБи, КиКи, КоКо и ШиШи.
24
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Господин Борисов освен прокурори и съдии вече си има и конституционни съдии. Ето това е преуспял българин!
23
2
 
12
 
! Отговори
не е така бе! преди 3 месеца
До Анонимен:Майор Ани Младенова кърпеше чорапите на Тато.Не съм защитник на г-жа Куцкова,но тя не е кърпила.Не,че е вода ненапита,но мина между капките и запази някакво достойнство за разлика от много други колеги.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До На слука !Много си зле....ще го повторя...ама много си зле....
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Куцкова много добре знае *** нали и тя е на хранилката на нпота на унгареца
20
2
 
24
 
! Отговори
Ангелина преди 3 месеца
КУЦКОВА ,ДОСТАТЪЧНО СИ УМНА ,ЗА ДА ЗНАЕШ ,ЧЕ ТОВА С "ЕМАНЦИПАЦИЯТА" Е "МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА" ЗА ЗАВИСИМ ЧОВЕК ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА ГРУПИРОВКА, А И НЯМА ЗНАНИЯ.
19
1
 
31
 
! Отговори
Позор позор позор преди 3 месеца
Деса Дуловската е позорът на П.римитива Бойко Борисов и МВР !
18
6
 
2
 
! Отговори
до 13 преди 3 месеца
Това какво общо има със статията или гледаш да закръглиш копейките за седмицата с последни коментари? Знаеш ли какво да му мисли Китай там е "дълга" ще ги нулират от лаптопа накрая ще плати китайския народ и готово пак се почва с дълга не се притеснявай.
17
2
 
18
 
! Отговори
На слука ! преди 3 месеца
Всички мошеници и подлеци които грабиха и унищожиха тази държава от 1989 година до сега, няма да избегнат съдбата на своите роднини от 1946 година,съдени от Народния съд ! Някои от тях ще успеят да избягатпри своите ментори в чужбина, но по-голямата част ще бъдат хванати в България !Като болшенството от тях ще бъдат изпратени в Колима (до живот) с руски товарни вагони, за да правят компания на чифутина Навални , който е осъден за присвояванияв . . . особенно големи размери !
16
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Поне няма да е толкова корумпирана като теб...
15
1
 
21
 
! Отговори
бате ваньо и компани преди 3 месеца
Се си мисля , че достолепна Деси отдавна си е еманципирана , направо разпущена .
14
5
 
15
 
! Отговори
по скоро мажко да ро преди 3 месеца
За пръв път чувам за еманципиране от глупостта си , непригодността си , некадърността се , въобще такива разнинещица от които изобилства въпросното Деси . За другите и неща просто ще замълча .
13
2
 
30
 
! Отговори
Хах преди 3 месеца
Единственото спасение е Радев да не присъства при встъпването в длъжност и на двамата! Така, както го направи Плевньо навремето и попречи на една от кандидат съдийките да стане конституционен съдия. А от какво се шокира Куцкова няма никакво значение.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Миналата година инвеститорите започнаха да се тревожат за астрономическите разходи на правителството на САЩ, които бяха засилени от факта, че огромният дълг тежи върху американската икономика и финансова система от години. Всеки месец става все по-трудно да се обслужва националният дълг от няколко трилиона долара. Администрацията на Байдън трябва да извърши чудеса на балансиране. През втората половина на миналата година две от трите големи рейтингови агенции отговориха с понижаване на кредитния рейтинг на САЩ.