Нели Куцкова: Бях шокирана от кандидатурата на Атанасова, но може да се еманципира

За мен нямаше реален избор, какъвто аз си представям
19 яну 2024 18:15, Стела Стоянова
59
Нели Куцкова: Бях шокирана от кандидатурата на Атанасова, но може да се еманципира
Снимка БГНЕС, архив

"Не съм съвсем негативно настроена, че политическите лица в КС няма да се еманципират, защото, когато се решава дело, там не се решава с вдигане на ръка и цветен маркер. Там, за да си изразиш становището, трябва да изложиш много сериозни аргументи или особено мнение".

Така съдия Нели Куцкова коментира пред БНР избора на депутатите Десислава Атанасова и Борислав Белазелков да станат членове на Конституционния съд.

"Можем да очакваме тези партийни лица да бъдат послушни, както им нареди шефът на партията, но можем да очакваме и те да се еманципират. Има и такива случаи, защото когато си на такова високо място, работата ти е гарантирана, дали за 7 или за 9 години,  и можеш да изложиш аргументи, ти можеш да си отстояваш позицията. В никакъв случай не считам, че госпожа Атанасова ще пише това, което й каже г-н Борисов, да не говорим какво ще й каже. Не го изключвам и мисля, че след като тя отнесе толкова критики за своята правна квалификация, може да опровергае всички тези съмнения, свързани с нейната зависимост от партията", коментира Нели Куцкова в "Хоризонт за вас" на БНР.

Още по темата

"За мен нямаше реален избор, какъвто аз си представям. Аз няма да коментирам професионалните качества на г-жа Атанасова, бях шокирана от нейната кандидатура. Борислав Белазелков е име в нашата сфера, Рангелова не я познавам. Защо Белазелков и Атанасова бяха подкрепени с подписите на всички шефове на партии? Не можеше ли всеки да си издигне кандидатурата, а после всеки да си гласува както иска? Това е политика, в която не се чувствам компетентна. По този начин направени предложенията вече ми създадоха съмнения" сподели мнението си за номинациите Куцкова.

Тя призна, че е дълбоко обезпокоена от начина на мислене на народни представители, "защото, ако сме в правова държава, може да бъде осъден всеки".

"Имаше голяма серия дела, когато граждани и търговски дружества съдеха държавата. Исковите молби бяха срещу МФ, НС, за това, че бездействайки, НС не е променил закон, който е противоконституционен. Има базова юридическа неграмотност и неразбиране що е то правова държава. Шокирана съм от тази неграмотност. Имаше депутат, който сричаше въпроси и не правеше разлика между тълкувателно дело и търговско дело. Ами образовайте се малко", каза бившият съдия Нели Куцкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
19
 
! Отговори
ДОКОГА ... преди 3 месеца
Няма ли кой да се противопостави на тези бандити,методично и по план, унищожавайки тази нещастна страна !Къде е този бездарен "Главнокомандвуващ" , най-сетне давдигне армията ...
10
2
 
28
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 3 месеца
Конституцияонния съд е каквото каже Галя от посолството, пратихме Десито да им прави весело на съдиите.
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зорът е да се овладее конституционния съд, защото трябва да се произнася по казуса за референдума за еврото
8
1
 
30
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
А ве, Куцкова, какво ни се правиш на интересна, има ли някой в България, който може да каже, че е независим и еманципиран? Ако не е свързан с партия, ще е свързан с бизнес или мафията, което е още по-лошо, защото е скрито.
7
5
 
14
 
! Отговори
Гнила ябълка.. преди 3 месеца
от школата на БКП...
6
36
 
8
 
! Отговори
Европеец с главно Е! преди 3 месеца
Г-жа Атанасова е много умна, кадърна и способна жена! Затова отнася толкова много помия! Успех в новото поприще, Деси! В твое лице имаме един независим стожер на Конституцията, гарантираща ни, че щуротиите на Възраждане и чорапа никога няма да видят бял свят!
5
0
 
14
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 3 месеца
Явно много е задобряла в тромбоните.....
4
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
*** Куцкова която разказваше как кърпи чорапите на Бай Тошо по телевизиите, божке мили,хора разберете "съда" и прокуратурата в България трябва да бъде уволнен дисциплинарно в България веднага и заменен с международен такъв,не може от десетилетия да не можеш да осъдиш никой а да взимаш заплати подкупи бонуси отпуски по 9 месеца и т.н. трябва работа да се върши поне да си изкараш заплатата тук елементарни случаи ги мотаят по 10г. бизнесмени с бмв с по 53 акта си карат колите и убиват хора
3
16
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
Тази пък къде се намира и в коя епоха живее?... Трябвало да пише обосновка.... Като ще ли не може да и напишат 20 страници и да и ги пратат на телефона.
2
5
 
21
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 3 месеца
За всяко едно лице от Сглобкта ще се намери пост. Ето - удобно ника минджев ще е кандидат за ЕП, за да се намери работа на генерал Г ном, само за семейство лорер не успяваме, харчат пари от продажба на имоти. Ако имате предложение за госпожата - пишете. Не върши нищо за 7000 стартова.Да помогнем на лорерови
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами той и кандидатт ви сричаше и мънкаше.