Сигналите за извършени престъпления от главния прокурор или заместника му са 65

Парламентарната комисия не може да замести прокуратурата
3 мар 2024 19:40, Стела Стоянова
34
Сигналите за извършени престъпления от главния прокурор или заместника му са 65
Снимка БГНЕС, архив

Сигналите за извършени престъпления от главния прокурор или негов заместник до момента са 65, нови няма. Това обяви съдия Лада Паунова по Нова тв. Тя е шеф на Наказателното отделение на ВКС, която преценява кой сигнал да бъде изпратен до ad hoc прокурора Даниела Талева.  

По отношение на механизма каза, че в закона има много норми, които налагат тълкуване. Дали е ефективен механизма, или не, не може да се установи от неговите рeзултати. По отношение на първия сигнал срещу Борислав Сарафов тя каза, че може да коментира взаимоотношенията в прокуратурата. Всичко, което се отнася за заплахи срещу съдии, трябва да бъде разследвано от прокуратурата.

Според нея парламентарната комисия не може да замести прокуратурата, но пък нейното разследване можело да освети фактите и да ги поднесе на обществото и може да помогне на парламента за бъдещо законодателство, но и всеки съдия да повиши своя интегритет.

"Не цялото прaвосъдие е замесено в мрежи от влияния", обясни съдия Лада Паунов.

Тя била чувала за "семейството" от медиите. Така се наричал кръгът около Петьо Петров-Еврото, обяви преди време бившият районен прокурор на София Невена Зартова.

Лада Паунова обясни, че самата тя не може да се самосезира.

По повод флашките от претърсванията покрай Пепи Еврото обясни, че по механизма за разследване се изпращат сигнали, а не преписки или флашки.  

"Не мога да ги погледна, те са пакетирани. Върнах ги, защото наблюдаващият прокурор ме сезира, че те са необходими за разследването", каза съдия Паунова. Тя каза, че по закон е задължена да ги върне и копие не може да се направи. Не мога да наруша цялостта, ще бъда законова укорима", обясни съдия .

"Ако не ги бях изпратила, можех да бъде укорима, включително и за престъпление срещу правосъдието", каза съдия Паунова. И добави, че се надява те да са при Даниела Талева.

Ако съм подложена на натиск и заплахи, ще се обърна към компетентните органи, обясни съдия Лада Паунова.

Съдии като мен са имали зад гърба си и заплахи иинсинуации, но съдията, който добросъвестно си върши работата, може да отстои на подобни истории.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Тогава за какво е тази парламентарна комисия,И ще се намерят ли НЕ корумпирани ПРОКУРОРИ,защото е ВИДНО отвсякъде че ИМА КОРУПЦИЯ в ПРОКУРАТУРАТА основно,НО и в СЪДА,не всички са АНГЕЛИ
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде останаха коментарите? Цели 32 на брой. Изтрийте ли ги?
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кажете сега що за държава е Бг с главен прокурор пръв престъпник маалии
23
0
 
3
 
! Отговори
АМИ ТЪРПЕТЕ ГИ.... преди 1 месец
....ТЕ ЩЕ ИЗМЪЧВАТ , УБИВАТ И НАРУШАВАТ ЗАКОНИТЕ--- А, ВИЕ НАРОДА ЩЕ ГИ ТЪРПИТЕ...ЩОТО ОЩЕ Я КАРАТЕ КАТО У "ПУТИНСКА РУСИЯ"....КВО СЕ ЧУДИТЕ И ВАЙКАТЕ ОЩЕ...ХАХАХА...
22
0
 
3
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
КАТО НЯМА ЛУСТРАЦИЯ НА КОМУНИСТИ И РУСОФИЛИ В ТАЯ СЪД . СИСТЕМА---- ТАКА ЩЕ Я КАРАТЕ ПО ""ПУТИНСКИ"....ХАХАХА.....Не ви ли е ясно..???????!!!!
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сигналите срещу гл. прокурор или заместника му са 65, ама всичките са заметени. През тези години МВР и прокурорите колко социално уязвими хора вкараха в затвора за дребни неща и суми 10-20 лв.? Трупат дела за нищожни суми, хвалят бройката, но никой не проверява значимостта, тежестта на тези дела. И с бройка растат в кариерата.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е нема такава държава в света с главен прокурор престъпник б@@@@@ ти и държавата Шенген )))))))
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е нема такава държава в света с главен прокурор престъпнил б@@@@@ ти и държавата
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
65 престъпления - туй са повече от Черепа има само 18 :)))
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сигналите събрани срещу главния Прокурор са все още не достатъчно.Трябва да има минимум 200 сигнала за корупция за да бъде повдигнато му обвинение.Ьс сега той остава не винен.До доказване противното.Пррз туй време може да по снове нова партия или да стане Президент.А може и директор на ДАНС.Да е жив и здрав и пожелаваме му нови и успешни проекти.
16
2
 
5
 
! Отговори
Съдебен Заседател преди 1 месец
Когато един Глав. Прокурор твърди че е ,,честен",веднага трябва да го попита ,,ама къде си... ,,честен"..".И кое точно ти е ,,честното"?
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Без лустрация на комунисти, па ако ще и посмъртно да е, няма държава.
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За какво ни е тогава прокуратурата? Защо ни е изобщо съдебната система? Всеки да си плаща на Нотариуса на Еврото или там останалите и да си решава проблемите. Имаше един виц по времето на соца. Назначили за магазинер човек на мой човек, а той работел и не си получавал заплатата. Един ден касиерката му се обадила по телефона и го помолила да отиде в касата да си получи заплатите. Магазинерът много учуден попитал Ама вие и заплата ли ще ми плащате? Това днес важи с пълна сила и за магистратите.
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сигналите за Тиквата и Просто Киро - колко са ? :)))
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато не бъде унищожена "главата"(мозъкът)на Октопода,пипалата му ще стискат за гушичките всички в Системата.И такива изблици на готовност да се разкрие истината са просто камуфлаж(маскировка) за да не се разкрие нищо.Трябвали сигнали а не доказателства!!!!!!Комисията не решавала нищо.Ами защо тогава е създадена.Сигнали има много още,но Кръстникът,си е непоклатим и си действа необезпокояван,затова и няма да излязат на"бялСвят" сигналите.С една дума,пуснаха димната завеса.
11
1
 
11
 
! Отговори
Не може това, преди 1 месец
Не може друго . Не разследват накъдето логически е нужно . Еврото не ще комисията. Катания . Не може сараф . По право не може фамилиите на божанеца и къри. Светльо го разстреляха. Петър го удушиха. Улично правосъдие било. Странно не можене . Интересно.
10
1
 
21
 
! Отговори
Не се мъчете! преди 1 месец
Ясно ни е, че гарван гарвану око не вади. Не се морете с излишна активност, всеки знае, че краен резултат няма да има.
9
2
 
17
 
! Отговори
ano преди 1 месец
А за Гешев?
8
0
 
26
 
! Отговори
IYI преди 1 месец
Има ли нещо нормално в нашата държава?
7
0
 
18
 
! Отговори
Евала преди 1 месец
Тази не е ли най-обвързаната с мафията съдийка? Легенди се носят за подкупността й.