Сън в Синсинати: Нервният Григор и напрегнатият мач

Тенисистът благодари на български на публиката
21 авг 2017 09:00,
32

Снимка: БТА

Ракета №1 на България Григор Димитров буквално сияеше от щастие, след като постигна знаменит успех, триумфирайки за първи път в кариерата си на турнир от сериите "Мастърс" от ATP 1000. На финала в Синсинати той победи австралиеца Ник Кирьос с 6:3, 7:5.

"Ник, много е трудно да се играе срещу теб", обърна се хасковлията към своя съперник веднага след победата.

"Поздравления, че стигна до финала. Вчера видях майка ти и ѝ пожелах късмет, а тя отвърна "Мисля, че ще се видим на финала. Благодаря на екипа ми, на моето семейство. Благодаря за подкрепата. Обичам да играя тук", продължи Димитров.

А публуката определено беше на страната на Григор Димитров и скандираше името му. След речта си той се обърна към подкрепящите го с: "Благодаря ви!" 

Той призна още, че по време на финала е бил изключително нервен, въпреки че не му личеше и грам.

"Опитах се да не го показвам. Знаех какво трябва да направя, но никога не знаеш какво да очакваш. Ник е много добър тенисист, познаваме се доста добре. Доволен съм от играта си, но мисля, че някои неща можех да направя и по-добре", каза още Григор, който от днес официално ще е №9 в световната ранглиста.

Гришо каза още, че на започващия на 28 август турнир от Големия шлем US Open ще играе мач за мач.

"Чувствам се уверен преди старта, но в същото време съм здраво стъпил на земята. Щастлив съм, успехът в Синсинати е най-големият в кариерата ми. Трофеят винаги е моя цел и на US Open се играе в пет сета, което на мен ми харесва", добави Димитров, а накрая благодари на български на родните фенове, които го подкрепяха на трибуните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: тенисГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
39
 
! Отговори
фен преди 6 години
Честито! И да продължава с добрата игра! Пък каквото ракета покаже!
4
0
 
47
 
! Отговори
Специално до 4 преди 6 години
То пък някому е притрябвало твоето признание. Ти ако си искаш да оплюваш ще намериш и Федерер и Джоката за какво да си ги оплюеш. Пък ние по-добър от Гришката си нямаме и затова му се радваме, особено като спечели титла от Мастърс турнир, пък било то и когато голяма част от големите ги няма.Пък ти си се покланяй на когото искаш.
3
3
 
35
 
! Отговори
Митко преди 6 години
До АнонименА ти какаво си постигнал? В коя сфера си 9-ти в Света?
2
71
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И този трофей не прави Гришо топ тенисист! Затова по-леко с изхвърлянията.Тенисист без титла от Голям шлем е само съпорт на големите, на шампионите!Когато Гришо спечели титла от Шлема ще го признаем за голям тенисист и ще му се поклоним!
1
4
 
53
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 6 години
Гришо, какви ги вършиш бе момче? Лишаваш хейтърите от любимите им фрази от сорта той тоя ***, толкова си може.