С труд и упоритост: Григор играл цял живот за... България

Горд съм да съм българин, отсича третият в света пред CNN
21 ное 2017 10:15,
242
С труд и упоритост: Григор играл цял живот за... България
Снимка: Reuters

Победата ми означава много за мен, семейството ми, екипът, но и за страната, споделя Григор Димитров в интервю за CNN, ден след грандиозната му победа в Лондон.

Известен и обичан, победата му на заключителния турнир от сериите ATP затвърждават статуса му на звезда, пише CNN.

Още по темата

"Горд съм да съм българин, играл съм за държавата си цял живот и съм сигурен, че хората ще го оценят", казва тенисистът.

"След всеки мач виждам българските знамена, атмосферата, всичко е толкова прекрасно. Чувствам се, сякаш играя у дома", казва Григор.

Димитров започва професионалния си път в тениса преди девет години и след впечатляващ старт в началото на кариерата си някои го наричат "бейби Фед", предричайки му път като на Роджър Федерер.

С изкачването си до №3 в ранглистата Димитров става най-успешният тенисист у нас.

"Много е приятно, когато постигнеш нещо такова, ако идваш от страна като моята", казва Димитров. Той е първият тенисист след Алекс Кореча, който през 1998 година печели турнира като дебютант.

"Имаме традиции, още от сестрите Малееви, но аз искам да бъда за пример, не само в спорта, но и за упорит труд и всичко останало", казва Григор.

"Не е важно откъде си. Ако имаш големи мечти, ако вложиш труд, отдаденост, страст - всичко се получава и това е резултатът", казва тенисистът.

Победата му носи $2,5 млн., изкачване в ранглистата и някои почести. Кметът на Хасково планира да кръсти тенис кортовете в града на името на почетния гражданин Григор Димитров.

И ако такъв извор на любов се отприщва след таз победа, представете си какво би станало, ако Димитров успее да победи в турнир от Големия шлем!?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари