С труд и упоритост: Григор играл цял живот за... България

Горд съм да съм българин, отсича третият в света пред CNN
21 ное 2017 10:15,
242
С труд и упоритост: Григор играл цял живот за... България
Снимка: Reuters

Победата ми означава много за мен, семейството ми, екипът, но и за страната, споделя Григор Димитров в интервю за CNN, ден след грандиозната му победа в Лондон.

Известен и обичан, победата му на заключителния турнир от сериите ATP затвърждават статуса му на звезда, пише CNN.

Още по темата

"Горд съм да съм българин, играл съм за държавата си цял живот и съм сигурен, че хората ще го оценят", казва тенисистът.

"След всеки мач виждам българските знамена, атмосферата, всичко е толкова прекрасно. Чувствам се, сякаш играя у дома", казва Григор.

Димитров започва професионалния си път в тениса преди девет години и след впечатляващ старт в началото на кариерата си някои го наричат "бейби Фед", предричайки му път като на Роджър Федерер.

С изкачването си до №3 в ранглистата Димитров става най-успешният тенисист у нас.

"Много е приятно, когато постигнеш нещо такова, ако идваш от страна като моята", казва Димитров. Той е първият тенисист след Алекс Кореча, който през 1998 година печели турнира като дебютант.

"Имаме традиции, още от сестрите Малееви, но аз искам да бъда за пример, не само в спорта, но и за упорит труд и всичко останало", казва Григор.

"Не е важно откъде си. Ако имаш големи мечти, ако вложиш труд, отдаденост, страст - всичко се получава и това е резултатът", казва тенисистът.

Победата му носи $2,5 млн., изкачване в ранглистата и някои почести. Кметът на Хасково планира да кръсти тенис кортовете в града на името на почетния гражданин Григор Димитров.

И ако такъв извор на любов се отприщва след таз победа, представете си какво би станало, ако Димитров успее да победи в турнир от Големия шлем!?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе виж сега пичага, няма лошо, да взимат щом са добри и могат, ама да не се самозабравяме - един добър ритни топковец и един добър удари топковец взимат средно колкото 30 - 40 инжинера годишно, някои и много повече. Това не говори никак добре за обществото в което живеем. Но света е такъв и ние се напасваме към него, а не ток към нас, така че да зимат и със здраве :)
83
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистите са майстори в лъжата и манипулацията.Сега се захванали за Григор.А техните лидери крадат милиарди.Само КТБ по времето на Ореха изгърмя 4 млрд.
82
2
 
6
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
До Анонимен 91Защо всичко трябва да опира до търбуха в тази държава?
81
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доста тенисисти не плащат данъци в държавата, която представляват.Това са хора с комунистическо мислене с това за данъци и къде живеел.По света никой не мисли така и то отдавна. Къде му харесва там да живее и да си плаща данъците. А "Лукойл"? Или на червените *** не им е удобна темата за "Лукойл"?
80
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам по-важни неща от това да скандирам милионите на данъчния беглец от Хасково, който за 9 години забрави хасковския диалект.Децата ми не се засищат с победите на Димитров
79
2
 
17
 
! Отговори
Пичагата преди 6 години
... Много злоба и завист по тук , бе ! Балканска работа , ей ! Гледам има много "мераклии" за милионите на Гришо , Бербатов , Казийски ... Ами тогава имам идея : ПУСКАМЕ ВСИЧКИ ЗЛОБНИ ДУШИЧКИ , пишещи отрицателни коментари в квалификациите за "АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН" или някой турнир от "АТП 500" или "АТП 1000" да видим НЕ колко СЕТА , а колко - ГЕЙМА или ОТИГРАВАНИЯ ще вземат и колко пари ще приберат... ?!?! ... ИЛИ ГИ МЯТАМЕ НА "ОЛД ТРАФОРД" да видим колко гола и паса ще вържат ?!?! ... СМЕШНИЦИ !!!
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Таз победа При журналята на днес, таза винаги е на почит...
77
0
 
16
 
! Отговори
до 82 преди 6 години
Борис Бекер данъчните го следиха като папараци да докажат че е повече време в Германия , а не в Монако, защо приказвате глупости....В България проблемът не са данъците на Григор или на Драган, а това че много се краде. Много ама много. Ние сме прозрачни , с агенции по вписванията, с комисии за разследване, а как се харчи държавна пара - черна мъгла. Защо там не се покаже какво става - един екселски лист стига да лъснат големите далавери и кражби.
76
1
 
11
 
! Отговори
боян преди 6 години
не само тенисистите, пилотите от ф1 също живеят в монако.ноле да не мислите, че плаща данъци на сърбия?!?единствената грешка на григор е отказът му да участва в турнирите за купа дейвис.
75
2
 
15
 
! Отговори
турчин преди 6 години
Абе Григор си е чист 100 % българин.Щях да знам ако има нещо турско в рода му.Отделно не разбирам какво толкова го плюете.В Турция Марсел Илхан като влезе в топ 100 и беше празник.А вие не знаете кой е теинисита Марсел Илхан? Странно.А защо не се запитате защо всички знаят кой е Григор Димитров? Българинът Григор Димитров.За него се пише по чуждестранната преса, че е един от най-талантливите тенисисти раждали се някога. Турция специално искаше точно той да участва на турнира в Истанбул.
74
5
 
3
 
! Отговори
д преди 6 години
То българи чисти май не останаха след 70 г комунистическо робство и наличието на ДПС.Нали те издигат такива състезатели в името на заедноста.
73
2
 
9
 
! Отговори
един преди 6 години
Хора хора, не бъдете такива хейтъри. Знам, че е модерно, в стил Слави Трифонов да се дръвчиш и да държиш сметка на всеки, но няма смисъл от това. Това, че е българин не го задължава да си плаща данъците тук, а там където работи. Не се заяждайте и не дръжте сметка на другите. Това не е национален спорт, като волейбол или футбол, а индивидуален, интернационален и елитен спорт. Представител ли е на България ? Да. Играе ли под наш флаг ? Да.Отрекъл ли се е от нас като някои други? Не. Тогава спрете!
72
1
 
10
 
! Отговори
do 74 преди 6 години
И що да го обложат на 10% , за да решават Цецо и Боко на кои *** избиратели да даде въпросните 200 000 долара преди изборите ли? По-добре Григор да реши един ден ако иска да дари на болница, спортно съоръжение, детска площадка. Каквото и да е и даже 20 000 да дари, повече ще се види отколкото ако "хазната " му глътне 10%. В Кабиле американските военни направиха ремонт на детската градина за 50 хил лева, и е като нова, а в Ямбол за ремонт на училище потъват 150 хил и не се вижда НИЩО.
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Испания и Англия - дерат яко данъци!Няма да дочакаш!
70
2
 
7
 
! Отговори
Хасково преди 6 години
Хахх, тоя дето писал, че в Хасково всички сме били със смесен произход ме развесели. Ами смесваме си го произхода , разджуркваме се ама си имаме Гришо - шампион ! Представям си какво щеше да е да бъдем със синя кръв.............хахах имаш някакви смески в мозъка, ама твои са си.
69
5
 
3
 
! Отговори
до 79 преди 6 години
Повярвай ми винаги ще вее флагана България.Просто на запад на никой не му пука за някакъв балкански субект.
68
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Позитано са пуснали опорна точка да се плюе по Григор, защото нр трябва да има никакви супехи в България.Комунистическото мислене прозира в част от коментарите. На Запада много отдавна тенисистите живеят къде си искат. Това при тениса специално е разбираемо, защото много се пътува. То в България няма един корт като хората където Григор да тренира, за какво да живее тук?И това важи не само за тениса. Мнозина спортисти се оплакват от липсата на база в България и ако имаха пари биха живели вън
67
7
 
4
 
! Отговори
р преди 6 години
Мда,а може ли да спечели турнир от Големия шлем .Там Гофен няма да е на финал и да успее да" победи" за три дена Надал и Федерер .А Джокович,Вавринка и Мъри все някога ще се завърнат . Дел Потро набира сили и само чака подходящо време пак да спечели нещо .
66
4
 
11
 
! Отговори
Един Българин 2 преди 6 години
... Тук главно озлобени и завистливи "ВЕЛИКИ КОМЕНТАТОРИ" ... типично по - нашенски ! Вместо да броите парите на Гришо и Бербатов ... И дали са си плащали "данъците" ... ЩО НЕ ПРЕБРОИТЕ МИЛИОНИТЕ НА ВСИЧКИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ И МУТРАФОНИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ " КРИВОРАЗБРАНА ДЕМОКРАЦИЯ" и да ги ПОПИТАТЕ ОТКЪДЕ СА ИМ ТЕЗИ ИМОТИ , АВТО ПАРКОВЕ И СОЛИДНИ БИЗНЕС "НАЧИНАНИЯ" ?!?! ... И после плюете Иво Христов ... ЩО ? НЕ Е ЛИ ПРАВ , А ? ... ИДЕТЕ И ВИЕ СТАНЕТЕ НОМЕР ТРИ В СВЕТА ВЪВ ВАШАТА ОБЛАСТ ... ?!?
65
3
 
10
 
! Отговори
пеп преди 6 години
Ей затова сме на тоя хал - щото сме пълни със злоба и не признаваме ничии успехи, дори и да прославят страната ни. И аз не харесвам Стоичков, ама в Испания като чуят България се усмихват и го споменават, ми е готино. И се гордея, че асоциират страната ми с хубаво.