Провал за Григор Димитров – отпадна от Уимбълдън

85-ия в ранглистата изхвърли българина от турнира
1 юли 2019 22:10, Нели Христова
127
Провал за Григор Димитров – отпадна от Уимбълдън
Снимка: БТА

Въпреки фантастичното начало, Григор Димитров каза сбогом на "Уимбълдън". Французинът Корентен Муте, който е 85-ти в световната ранглиста, надви българина след обрат от 0:2 до 3:2.

Димитров отпадна още в първия кръг на турнира.

Хасковлията игра изключително и концентрирано силно в първите два сета, в които записа общо четири пробива, за да поведе с голяма разлика в мача.

В третата част на срещата настъпи неочакван и необясним срив в играта на Димитров, който сервира за класиране във втория кръг при 6:5 в своя полза, но допусна пробив и след това французинът се върна в двубоя след 7:4 в тайбрека.

Четвъртата част отново беше изключително колеблива за българина. В нея 20-годишният Муте на два пъти спечели подаването на Григор Димитров и доведе срещата до пети сет.

Френският тенисист, заемащ 85-то място в световната ранглиста, поведе с пробив и 3:0 в петия сет, а след това отново спечели при начален удар за хасковлията, за да си осигури продължаване напред в турнира при 6:1.

Още новини за спорт четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ай стига сте плюли бре. Зверев - 5 в ранглистата, също отпадна в кръг, загуби от някъв си, който е 124-ти, дали го плюят така.
103
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех, Грушу Шерцингер!
102
2
 
9
 
! Отговори
КПСС преди 4 години
Може да звучи налудничаво, но... мисля си, че Серина му е направила вуду кукла и го събаря в най-важните моменти. След оня случай в Париж дето преспа с нея... нито той нито Шарапова видяха бял ден.... Не мога да повярвам, че е толкова бездарен да докара мача до мач бол при 2:0 сета и да се остави да го обърнат и да го загуби... Другия вариант е само един - черно тото....
101
3
 
9
 
! Отговори
Дельо Хайдутин преди 4 години
Еххх-х-хаа...Гришката толква си може!/Не е като да си пускаш селфита от кревата в ЕнстаГРЪМ!
100
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво играха, ама паднаха.
99
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещата опират до залози.Агаси му е вдигнал палеца,че по добре е сигуренмилион и резултата се коригира.Същотого правеше и с Джокович.
98
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълен срам, не знам какво да кажа. Големи надежди, големи писаници по сайтовете, еди колко си треньори, еди какви си... Трябва да се вземе в ръце, не му отива на реномето да пада от някакви неизвестни в първи кръг.
97
1
 
15
 
! Отговори
gio преди 4 години
жалко за момчето. Имаше много потенциал в него, но психически изглежда не може да се оправя :/
96
4
 
23
 
! Отговори
Счети преди 4 години
Един велик човек е казал :"Когато губя, губя само себе си. Когато печеля, печеля за цял народ !" Така че моля умствено импотентните да не прехвърлят вината за загубите на Гришо върху критиците му ! Гришо имаше огромен талант и потенциал, който всички българи виждаха и му желеаеха най-добро, но сега, когато показва най-лошото от българските си черти - непостоянство, безхарактерност и липса на желание за развитие е нормално да го критикуваме. Надявам се, че ще намери правилния път, но се съмнявам!
95
6
 
20
 
! Отговори
АД преди 4 години
А бе Гришо. Дано да ги четеш тия работи тук. Голямо си разочарование. Вече си на годинки. Виж другите, на тая възраст вече са утвърдени шампиони. Ти явно си бавноразвиващ се или не развиващ се. Стани треньор на деца в Монако и стига се резили. А да не забравя, мисля че Тина Търнър е свободна и тамън на подходящата възраст за теб.
94
11
 
5
 
! Отговори
Тинев преди 4 години
Откога изразявам мнението си, че: Григор Димитров да се пусне в фючърите за една година. ПРЕДПОЛАГАМ, че там ще победи в някой мач и самочувствието му ще се възвърне. П.П. И да не забравяме все пак, че Григор е най-добрият български тенисист . Искрено му желая, час по-скоро да изпълзи от тая " ЧЕРНА дупка ".
93
5
 
8
 
! Отговори
Асд преди 4 години
Много либерално момче се оказа Григор...с лигавщина и либерализъм се пропада, особено ако си Българин. На Българите не им отива да са либи-скуби-дуби меки китки....Казвате че има нужда от психолог... Какво да кажем за нашите психо-десни..
92
1
 
21
 
! Отговори
футбол преди 4 години
Все пак е по добър от футболист 1 на България.
91
2
 
23
 
! Отговори
gg1989 преди 4 години
Само Григор Димитров е способен от 2:0 и 6:5 с мачбол да падне 2:3 сета с погром.Поне ще има добри залози за франсето с тая тенденция, който бие нашия да дръпва здраво после.
90
5
 
14
 
! Отговори
шоп преди 4 години
Не го мислете, сега ще ходи да сади кауни из хасковските села. Вървят по 4 ст. за кило на едро. А правете сметка каква пара ще падне :)
89
4
 
32
 
! Отговори
ха ха преди 4 години
Освен да чеше катериците на разни баби за друго вече не става.
88
5
 
22
 
! Отговори
GG преди 4 години
Поне медиите започнаха да променят заглавията от изненада на провал. Браво Гришу, най накрая запонча да ни радваш истински !
87
3
 
49
 
! Отговори
Krom преди 4 години
Това момче има психологически проблем. За мен, поне година не трябва да стъпва на корта. Със състезателна цел. Да тренира, да прави диети или там каквото тенисистите правят, да излекува счупената си психика и тогава да се върне. Ясно е, че е тотална щета в момента. А талант и физика има. Хаби ги. В момента е пропаднал, колкото повече натиска, толкова по зле става. Човек трябва да може и да спре за малко, и да си даде сметка къде греши. Ако не може, значи не му е там мястото. Все пак, дано успее.
86
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой беше пък тоя ?
85
7
 
32
 
! Отговори
Един преди 4 години
Защо продължава да се сипят новини за поредната загуба на някакъв ***, който от много години няма нищо общо с България?