Григор победи Федерер и е на крачка от исторически финал на US Open

Българинът постигна фамозна победа след два обрата
237
Григор победи Федерер и е на крачка от исторически финал на US Open
Снимка: Reuters

Григор Димитров постигна немислимото и победи за пръв път в своята кариера идола си Роджър Федерер. Той стигна до успеха след 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2 за малко над 3 часа игра и по този начин се класира за 1/2-финалите на US Open.

Българинът за първи път в своята кариера достига до тази фаза на турнира и показа страхотен характер и феноменален тенис по време на целия турнир в Ню Йорк до момента.

И макар Роджър Федерер да имаше здравословен проблем в този мач големият успех на нашето момче изобщо не може да се омаловажи, напротив.

В спор за място на финала на US Open той ще спори срещу руснака Данил Медведев, който надделя над Стан Вавринка. Интересното обаче е, че той игра с контузия срещу швейцареца, макар че стигна до успеха срещу него.

В първия сет Федерер проби във втория гейм и съумя да си спечели всяко едно от подаванията, но във втория сет Григор бе този, който желаеше по-силно успеха.

Той проби в шестия гейм, но Роджър върна пробива в деветия. Последва обаче моментален нов пробив за българина и така той изравни сетовете. В третия сет обаче Маестрото отново показа, че ще се бори за успеха на всяка цена и с два пробива в седмия и деветия гейм го спечели.

В четвъртия сет Григор изненадващо проби на старта още в първия гейм и с кански мъки си запази пробива аванс, за да изравни сетовете. По време на паузата преди петия сет Федерер поиска медицински таймаут и се видя, че има проблем.

Григор дръпна с 4:0 в петия сет след два пробива и довърши рухналия швейцарец, а до края двамата си взеха по две подавания.
 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: Григор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 145Славяномразецо ,па що пишеш на славянски?
146
4
 
7
 
! Отговори
до 146 преди 4 години
по-добре гей-парад от колкото сибурски гулаг
145
12
 
5
 
! Отговори
до 138 преди 4 години
Аз съм българин и славяномразец . Славяните са просто роби от времената на римската империя. И слявянин от латински означава роб.Инче - браво на Гришо !
144
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 141 Гей парадите на запад не започнали през 40те на миналия век,а някъде в края на 70те!
143
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кой каза.......Мачкай, Гришоооооо!!!!!!!!!!!!!!!!!
142
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Гришо , радвай ни от време на време , пич си . А за злобеещите , нека да станат , по каквото и да е , между първите 100 в света и пак да говорят.
141
8
 
6
 
! Отговори
Източен от изток преди 4 години
Да вметнаБлагодарение на червената армия и бай Тодор гей парадите в България започнаха с 45 години по-късноБраво на изтока
140
5
 
8
 
! Отговори
Кико преди 4 години
Скоро всички *** ще замонат към Мала Азия,родината няма нужда от вас.БРАВО ГРИШО !!!
139
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук в коментарите се вижда злобната и жалка българска семка в цялото и "величие" ...
138
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Западняците са големи лицемери и славяномразци. Освиркаха Джокович, че симулирал когато се отказа в мача с Вавринка - при все че от две седмици се знаеше, че Джоко има проблеми с рамото и оттам идва нестабилното му напоследък представяне. Дори на Уимбълдън не бе в топ форма. После освиркваха два мача Медведев. Обаче сега швейцарския лигль0 изведнъж се бил контузил! Същите номера ги прави и Надалчо още по-често. Когато Ноле е във форма, и той и Федерер все гледат да "загубят" преди срещата с него
137
5
 
12
 
! Отговори
Край преди 4 години
Радвайте му се Гришо си е типичен наш българин - може да набие всеки и първия даже и да падне от двеста и първия.То за това сме и готини ми повече трябва да си се харесваме и обичаме
136
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престанете с това ГРИШО, името на момчето е ГРИГОР, а алкашкото Гришо го хвърлете на ***! Като се радвате на победите на един българин, уважавайте българското му име и собственото си достойнство на бългали ,а не на руски парцали
135
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Гришо!!!
134
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изгледах целия мач, има го в за..унда. Григор игра като шампион, имаше наистина фамозни изяви, би си го като маче от дирек. Болен бил онзи, друг път, всеки играе колкото му позволяват отсреща. БРАВО ГРИШО !!!
133
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Федерер бил слаб, контузен, въшлясал не знам какво си. Преди мача с Григор нямаше загубен сет и беше дал само 9 гейма на съперниците. Как тогава не беше слаб и контузен, а сега е. Вие хейтърите, освен, че сте хейтъри, сте и много пр*сти, дори не можете да се усетите кога има основание за хейт, и кога изглеждате просто като неуспели комплексари.
132
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виждам дългата ръка на букмейкърите. Все пак залогът беше 1 към 17.Това значи че за всики заложен милион, някой е спечелил 17 милиона.
131
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко важна победа на федербал.Не забравяйте да се натаралянкате довечера от радост, а жените да хапнат повече торта.Той спорта е само за професионалистите и балъците, които си изтъркват ставите. Да не вземете да направите един крос в квартала, че ще се изпотите и ще настинете.
130
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искате да кажете че е на полуфинал. За финала още му е рано.
129
3
 
16
 
! Отговори
До 125 преди 4 години
Федерер не се изложи, а даде всичко от себе си, както винаги. Просто сега нашия Гришо беше по-добър, въпреки контузията, която има.
128
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Григор. Успехът си е успех, независимо как е постигнат. Дали Федерер бил болен или схванат, какво значение има? С кое да се гордеем със алчните политици, корупцията или с неадекватното управление. Не разбира се. Малко са хората с чиито постижения може да се каже нещо хубаво за България. Страхотна новина!!! Успех до края момче, вземи титлата!!!