След 4-часов сблъсък: Новак Джокович с осми триумф в Австралия

Сърбинът победи австриеца Доминик Тийм
2 фев 2020 15:45, Нели Христова
22
След 4-часов сблъсък: Новак Джокович с осми триумф в Австралия
Снимка: БГНЕС

За осми път - Новак Джокович триумфира на Откритото първенство на Австралия. Той победи Доминик Тийм в петсетова драма на финала на състезанието, съобщават от Gol.bg.

Сърбинът надделя над своя опонент след 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 за 4 часа игра.

Преди мача сръбският тенисист бе абсолютен фаворит за трофея, но въпреки това имаше сериозни проблеми и изоставаше в сетовете, а освен това в четвъртия сет Доминатора пропиля и скрит мачбол, след като изпусна да поведе с пробив.

С триумфа си Ноле успя не само да защити титлата си, но и да си върне първото място в световната ранглиста. От утре той ще измести Рафаел Надал от лидерската позиция, докато Доминатора ще заеме четвъртото място в ранглистата.

Трофеят също така е 17-и в турнири от "Големия шлем" за Ноле, а освен това той успя да спечели и своята 78-а титла в кариерата си до момента.

Победата е седма за Джокера в преките сблъсъци с австриеца, като той е загубил и цели четири двубоя от него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
4
 
! Отговори
море голема фиеста преди 4 години
От Фредо може да се научиме на перфектна техника,от Надал на гнусно изкривена мутра, очесване на некои интимности, аот Джоко,нищо неможем,защото или ти е дадено да си човек или не ти е дадено,останалото може да е тенис,футбол,х0кей,но да си човек и харизматичен - това ако не ни е дадено няма как да го прихванем от Джоко.ОЛЕНоле живео здравео другаре,балкански,сваки турнамент е радост да те гледаме,децаГоспод не ни даде и тебе за наш син мислиме и кога гнетеш католиците те затници горките плачат
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джокович ме кефи максимално защото всички го мразят,а тай напук на всички побеждава
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
do 19 Що говориш сега така, брат? Аз съм фен на Федерер от 2003-та когато взе да мачка на 22 години. Аз съм една година по- голям от него. Дойде Надал и започна да нарушава хегемонията му. Дойде и Джокович след 2-3 години и той да нарушава хегемонията му. И до ден днешен не харесвам като типаж Надал, но след като Федерер започна да сдава багажа, винаги съм се кефил на битките на Джокович с омразния ми Надал! Днес се накефих че се приближи до него на само 2 титли от ГШ в мач срещ екзекутора му.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Федерер щял да спечели още титли, дръжки. Премина през крайно лесен жребий и то благодарение на фанатизираната публика и подпиране от съдиите. Два мача слабаци го отупаха, само за да подарят на швейцарското гнoмче победата. А Джоко просто го разпра от бой. Това прави титлата днес още по-сладка, а на вас привържениците на Фердо има още доста да ви горчи ;) Особени имайки предвид, че дядо от алчност за още титли не ще и не ще да се отказва. Само дето няма да види вече нито една.
16
10
 
0
 
! Отговори
тестис преди 4 години
Най добри са Гришо и Шарапова освен тениса има и дуги работи
15
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И 20 титли да спечели Джокович Федерер и Надал спечелят някоя друга титла пак ще изостава няма да може да ги задмине и той си го знае а Т. и . м днес сам се би особено в послендия сет със сигурност Федере ще спечели поне още една титла и ще прецака Джокович отново
14
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тийм сам се би особено в последния сет а Джокович ако Федерер спечелят и Надал още 1 2 титли няма да може да стигне повече от 1 2 титли най-много и няма да може да ги стигне и не най-добрия е Федерер най-техничен е може да спечели и 40 те и 50 те си години титли от шлема Джокович едвали ще може да печели още кой знае колко все пак е на 33 и скоро такива като Тийм Тситсипас Зверев Медведев ще го бият в финалите
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво,Браво,браво!Продължавай все така да ни радваш.Нали ти си върхът.
12
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джокович е по-добър и от Федерер, и от Надал.
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Юхууууууаааа! Джоки е номер едно за всички времена!
10
11
 
2
 
! Отговори
METALKING LION преди 4 години
Само метъл дo гроб!
9
2
 
43
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
Няма такова перде като Джоко!Съдията го изнерви( чак и го потупа по маратонката, пък оня си помисли че ще го удря), публиката го изнерви, защото на 80 % беше за Тийм и си каза: "Ей сега ви евах майййката на надеждите тоя да ме бие"... И го скъсааааа след 3-я сет!Пия за теб, Новак!
8
2
 
33
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Велик е Ноле. Велик !
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наш Гришо отпадна във втория кръг,а това какво ви говори?
6
3
 
30
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
Тийм хвърчеше по корта цели 3 часа и връщаше почти всички топки от Новак, но накрая се умори и започна да греши. Лисицата Джокович се разиграва баш когато е най- тежко и за него и за съперника. 6 часа да играеш с Надал в 5 сета 2012-та и да го победиш на тоя турнир на финала? За т'ва ви говоря!
5
3
 
17
 
! Отговори
тенис профи преди 4 години
А наш Гришко как се представи на това първенство?
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жесток непукист е Джокович. Играта му в края на 3-я сет изглеждаше меко казано колеблива...като изоставаше с 2-1 сета и започна да мачка след 3 часа игра Тийм в 4-я и 5-я сет!
3
6
 
23
 
! Отговори
Камелия преди 4 години
Джоко, пия за теб, Шампионе!Луда съм по тебе наистина!
2
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българска чалга имало ли е в съблекалнята?
1
1
 
29
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
Това не беше просто 4 часов сблъсък!Който е гледал мача знае, че този мач ни остави без дъх преди малко.Невероятна жажда за победа от Тийм и Новак.Доминик се раздаде- даде всичко от себе си и Новак беше принуден да играе и той на 100%. Спиращи дъха разигравания в десетки пъти.Поклон пред двамата!