Надал няма да участва на Аустрелиън Оупън

Той има мускулна контузия
7 яну 2024 13:00, Нели Христова
42
Надал няма да участва на Аустрелиън Оупън
Снимка: БГНЕС

Бившият номер 1 в света Рафаел Надал няма да участва в Откритото първенство на Австралия заради мускулна контузия. Това разкри двукратният шампион в Мелбърн в социалните мрежи.

"По време на последния ми мач в Бризбън усетих лек проблем в мускула, който ме притесни. В Мелбърн имах възможност да си направя ядрено-магнитен резонанс и имам микро разкъсване на мускула, не на същото място, където бе предишната контузия, което е добра новина. Към момента не съм готов да се състезавам на максимално ниво на натовареност в петсетови мачове. Ще отлетя обратно за Испания, където ще се видя с моя лекар, ще започна лечение и ще си почина", написа Надал в X.

Носителят на 22 титли от Големия шлем направи завръщане в тениса на турнира в Бризбън тази седмица след близо една година извън кортовете заради контузия. Той записа две победи, преди да загуби в четвъртфиналите от Джордън Томпсън, след като изпусна три мачбола и получи мускулен проблем.

"Работих много здраво, за да се върна на корта и какво вече казах, моята цел е да бъда на най-доброто си ниво след три месеца. Тъжно е, че няма да мога да играя пред невероятната публика в Мелбърн, но иначе новините не са твърде лоши и всички в екипа оставаме положително настроени за предстоящия сезон. Благодаря за подкрепата и до скоро", допълни испанецът.

Аустрелиън Оупън ще се проведе в периода 14-28 януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 1 Не ваксините съсипаха Надал, а прекаленото му натягане на корта. Той хвърчеше 20 години по корта като ненормален. Това 38 годишно тяло няма как да издържи вече на този ритъм. Федерер пестилив и си игра спокойно до 41 години. На 38 години Федерер даже стигна финал на Уимбълдън и имаше 2 мачбола за да победи Джокович и изпусна титлата. А Надал е амортизиран отвсякъде в момента.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Преди 17 години си казвах че Федерер ще остане номер едно по брой титли от ГШ в историята,а то какво стана. Джокович тогава 2007-мa спечели първата си титла на сметката си от ГШ. Сега рекордьор с 24! Отвя и Надал и Федерер И като брой победи един срещу друг, и като титли от ГШ и Мастърс 1000.Единствено му остава да се бори да подобри рекорда за брой спечелени титли на Джими Конърс който е с 109 и с Федерер който е с 103. Джоко има 98 до момента. Но те не са атестат.Конърс по добър от Федерер?
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 10 За кога да се покрива?
10
6
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
НАДАЛ СЕ КОВИД ВАКСИНИРА И ПРИКЛЮЧИ КАРИЕРАТА СИ ! И ДРУГИ ДОСТА СЕ ИЗЛЪГАХА С БЛАГОДАТНАТА КОВИД ВАКСИНА! НАШ ХИТЪР ГРИШО ДОЙДЕ ТУКА И СИ ИЗКАРА СЕРТИФИКАТ , ЧЕ СЕ Е ВАКСИНИРАЛ БЕЗ ДА ГО ПРАВИ И СЕГА СЕ БОРИ ЗА ТОП 10 ЩОТО ОСТАНАЛОТО Е ИНВАЛИДИ КОВИД ВАКСИНИРАНИ БЕЗ ДЖОКОВИЧ И ТОЙ НЕ СИ ТУРИ ОТ БЛАГОДАТНАТА ВАКСИНА!
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Деня в който "отпадна" от турнира в Брисбейн, беше деня в който избухна допинг скандала в Испания. Микроразкъсвания на мускула се получават от всеки човек при почти всяка физическа активност. Така мускулите растат. Това оправдание нищо не значи. Сега ще се покрие 2-3 месеца и няма да го хванат с допинг ОТНОВО!!!
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Едно е ясно: няма да доживеем някой да подобри броя на титлите от ГШ и от Мастърс 1000 на Новак Джокович.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 4 Яник Синър е свиреп. Ще бие всички на АО. Алкарас и той е здрав. Джоко остаря. Не може в 5 сета да издържи вече. Нашия до полуфинал може да отиде с тази игра.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 4 по-тъпо, злобно и просташко изказване не може да се измисли. А може и да може. Обединената българска злоба е тази, която от години навлича на Гришо лоша карма. Вече не се съмнявам, че е така.
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Муахахахаха... испанското *** се уплаши че пак ще има гавра с него на АО я от Новак, я от братушките. До мача с Томпсън му нямаше нищо, но като видя че пада в третия сет и си измисли контузията. Жалък римлянски (не че е италианец тоя) симулатор. Да каже направо че се отказва и от любимия си РГ и да обяви край на кариерата си. Аре стига сълзливи драми с тоя гъзобъркач.
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Почнаха се последствията след толкова години яко зобане.
3
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Супер няма да е лошо и Джоката да се контузи и пътя пред нашия към титлата да се поразчисти
2
1
 
8
 
! Отговори
свърши преди 3 месеца
Достойно решение. Вместо някой младок да измете корта с него.
1
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нашият хасковски бек ще има шансове значи, остава и Джокович да се контузи.