"Новичок" произведен в Русия? Британци не могат да докажат

Предоставили сме информацията на правителството, заяви експерт
Обновена: 4 апр 2018 07:54 | 3 апр 2018 21:22, Красимир Ангелов
191
"Новичок" произведен в Русия? Британци не могат да докажат
Снимка: Reuters

Ръководителят на британска военна лаборатория заяви днес, че тя не е могла да докаже, че бойното нервнопаралитично вещество, с което бе отровен миналия месец Сергей Скрипал, е произведено в Русия, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Ние можахме да го идентифицираме като "Новичок" и да установим, че това е боен нервнопаралитичен агент", каза пред "Скай нюз" Гари Ейткънхед, шеф на Лабораторията за отбранителна наука и технология в Портън Даун, Англия.

"Не идентифицирахме точния източник, но сме предоставили научна информация на правителството, което после използва редица други източници, за да формира заключенията, стигнали до вас", добави той.

Ейткънхед потвърди, че субстанцията изисква "изключително сложна методика за своето създаване, което е по силите само на държава". Той добави, че лабораторията продължава да работи за осигуряването на допълнителна информация, която може да помогне за "доближаване" до източника на отровата. "Но досега не бяхме в състояние да направим това", призна експертът.

Както е известно, Москва отрича да е замесена в отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в английския град Солсбъри на 4 март. От Лондон обаче твърдят, че това не е вярно и основната отговорност трябва да бъде поета от Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
21
 
! Отговори
Много кока и бело преди 6 години
Ми как да докажат.Руски учен "участващ" в разработката на новичок почва да ни говори някакви неща от.. САЩ... Тва е много малиумна история.
28
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"От Лондон обаче твърдят, че основната отговорност трябва да бъде поета от Русия."_________________________________________________________________Така можете да разговаряте само с колониалните си васали.Обръщайки се към лондон Лавров каза, че колониално робство вече няма.
27
2
 
27
 
! Отговори
20 ДЪРЖАВИ преди 6 години
имали технологията за подобен газ. А ингилизите-експерти на ПРЯК ВЪПРОС от журналист дали са разработвали и те такъв --- НЯМА ОТГОВОР. Също както не отговори посланичката на въпроса дали този случай не е същия като с КОЛБИТЕ на ПАУЪР и БЛЕЪР
26
14
 
5
 
! Отговори
до 33 преди 6 години
До 33 рубладжийски партииСъвсем кратък списък на глупаците в България - написалият поста под номер 33
25
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво се радвате ч.угуни, не се казва че не е русия.
24
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Превеждам на простичките вашингтонски тролери: за да бъде установено от британските лаборатории, че веществото е "Новичок", това означава, че Британия разполага с образци на токсина, както и с формулата му. За да не бъде установен източникът, това означава, че не само Русия е в състояние да го произведе, тоест и Британия е в състояние да го произведе.
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 21Какъв ти средношколец.....такива слайдчета могат да нарисуват и сегашните първолаци! И вервай ми ЩЕ БЪДАТ ПО-ДОБРИ, СМИСЛЕНИ И ЛОГИЧНИ! Тия не стават даже и за детската градина!!!
22
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом е по силите само на държава да го създаде, мисля всички се сещаме коя е държавата...
21
3
 
36
 
! Отговори
КОЙ, БЕ КОЙ преди 6 години
трябва сега да подаде ОСТАВКА, А ТЕРЕЗО
20
43
 
4
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 6 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Валерия Велева, Петьо Блъсков, Татяна Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, Шаренкова,Явор Дачков
19
3
 
28
 
! Отговори
ТИХО НЕ СЕ ЧУВА преди 6 години
ВИКАЙТЕ по-силно, че НАГЛО-САКСОНЦИТЕ СЕ НАС....ХА
18
3
 
35
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
НАТО=ГИБЕЛ!!ТОВА Е ИСТИНАТА!
17
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
руски е било е в овесена каша, варили са го и са яли от него и е подейсвало след 4 часа. Типичен нервно паралитичен газ, те така действат казвам ви
16
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ислямисти та ислямисти ама де да имаше и една статистика колко хора са избили по света тези люде от западна европа заедно с Америка за последните 6-700 години. То и в Ирак имашр бомби ама се оказа че няма, резултат, десетки хиляди убити.
15
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не идентифицирахме точния източник"Превод: британските обвинения са отправени без доказателства, а държавите изгонили руски дипломати са изпълнили присъда без съд.
14
2
 
31
 
! Отговори
всичко е точно.... преди 6 години
Английските учени са доста компетентни и не може да има съмнение, че са установили какъв е произхода на отровното вещество. Ноооо, живет в Англия и работят в Англия. Затова казват половината истина, че веществото няма произход от Русия, а останалата информация я премълчават.... като не могат да установят произхода, да дадат на руснаците проби, те ще им кажат.... т.е. ще потвърдят това което знаят, но не казват...
13
31
 
3
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
сме предоставили научна информация на правителството, което после използва редица други източници, за да формира заключенията, стигнали до вас", добави той.-Кое точно не вденахте?Естествено, че лабораторията може да даде само анализ за вида на веществото. Службите са намерили откъде идва.
12
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички "доказателства", представени от Тереза по делото Скрипал не издържат никаква критика. Странно е да обвиняваш цяла една страна, като показваш няколко слайда, които с лекота може да създаде едва ли не всеки средношколец в Power Point.
11
2
 
40
 
! Отговори
666 преди 6 години
Ай сега да почнат да връщат дипломатите, които изгониха! И да се извинят на Путин и Русия!
10
2
 
36
 
! Отговори
гого преди 6 години
евала, на тоз англичанин, че имаше куража да го заяви , явно е е от феновете на Терито...