Лавров: Отравянето на Скрипал може да е изгодно и за британците

Великобритания и САЩ загърбиха всякакво благоприличие, смята той
Обновена: 2 апр 2018 16:25 | 2 апр 2018 15:43, Александър Попов
241
Лавров: Отравянето на Скрипал може да е изгодно и за британците
Снимка: Reuters

Това доколко конфликтът между Москва и Запада заради отравянето на Сергей Скрипал ще ескалира, не зависи от Русия, заяви на пресконференция руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс.

През Студената война имаше някои правила, но сега Великобритания и САЩ загърбиха всякакво благоприличие и се държат като деца, каза той.

Още по темата

Русия отрича да е отговорна за нападението от 4 март срещу бившия разузнавач Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри.

В изказването си Лавров допълни, че Москва е заинтересована да бъде установена истината по случая, предаде ТАСС. Министърът изрази възмущение, че Великобритания или отклонява, или не отговаря на руските искания за консулски достъп до Юлия Скрипал, както и надежда Сергей Скрипал да излезе от комата и да не му се случва нищо лошо.

"Силно се надявам Сергей Скрипал да последва примера (на дъщеря си Юлия, която излезе от комата), защото съдейки по всичко двамата с дъщеря му са били еднакво засегнати при инцидента", каза Лавров.
Той заяви, че отравянето на Скрипал може да е било извършено с най-различни мотиви, посочвайки, че то може да е било изгодно за британските специални служби и правителство.

"Има и други обяснения освен тези, за които говорят нашите западни колеги, заявявайки единствено, че като окончателно решение може да бъде приета единствено руската следа", каза Лавров. "Например експертите казват, че това може да е изгодно за британските специални служби, които са известни със своите способности да действат с разрешение за убийство. Това може да е изгодно и за британското правителство, което явно се оказва в неудобно положение, неизпълнявайки пред своите избиратели обещанията за условията за Брекзит", заяви той.

Според Лавров може да има цял ред причини, които не са известни.

Министърът допълни, че разчита Тръмп да спази обещанието, дадено от САЩ, и да се изтегли от Сирия след победата над групировката "Ислямска държава".

"Особено ни безпокои това, че въпреки постоянните изявления, че единствената цел на САЩ в Сирия е борбата с тероризма, през последните месеци наблюдавахме как САЩ доста сериозно се установяват на източния бряг на река Ефрат", каза Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За разлика от ИДИЛ, представителите на рукса държава никога не поемат отговорност за своите атентати.
194
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анализа потвърждава, че отровата е Новичок, което твърдяха и англичаните и тъй като тази отрова е сделана в ссср'то индийците логично водят и ще продължават да водят към Крелъл.Ето защо сега е времето и България да изгони всички руски шпиони !
193
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато турският радикал Агджа стреля по папата, не се посвениха да изкарат, че е бил на българска служба. Съсипаха здравето на Сергей Антонов, после го оправда съда, ала човека стана развалина. До ден днешен истинските поръчители и извършители на престъплението не се извиниха на папата и България. Ако зад Агджа не е стояла спецслужба а тер организация, то тя щеше да поеме отговорност за престъплението. Спец службите обаче се крият като мишоци.
192
0
 
1
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 6 години
По колко се плаща за тролене в хибридната акция срещу ***? Не на запад а у нас, ясно е че там цените са европейски, тук какво е положението?
191
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо всички убити са убити в Англия а не в която и да е друга държава в света?!?!
190
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жал ми е за руснаците!
189
1
 
4
 
! Отговори
Битка преди 6 години
Битката е и на духовно ниво, в Библията се казва че царетЕ на народите ще се обединят срещу избраника, много срещу един, и по делата им ще ги познаете. Оттук нататък всеки сам си решава
188
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Променили сте думите на Лавров а той каза следното "От отравянето на Скрипал имат полза британските политици и служби".
187
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отравянето на Скрипал може да е изгодно и за британцитеАма, разбира се. Те да не са по-глупави да не използват КГБ акцията и да не я обърнат в своя полза.То затова Путин се крие, защото си мислеше, че англичаните, ще рекат: Е, какво ни пука, че Путин си трепе бившите колеги-шпиони !
186
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всички е 100 % ясно че руснаците са отровителите.Не им е за сефте. Г.Марков, Литвиненко, Немцов и т.н. Убийци !!!
185
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой събори кулите - близнаци ?И колко невинни американцизагинаха от собственните имтайни служби ?
184
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тереза Мей я чака тюръма .И не само нея. В тюръматаможе да се окаже и Цветан Цветанов от герб , каквотои да означава това съкращение .
183
0
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До М, да ...ЕС не са виновни, че не избираме да ни управляват интелигентни, компетентни професионалисти с държавническо мислене, а вместо това овластяваме прости, нагли, крадливи селски тарикати! Затова имаме затънало в кал, дупки и тор село, а не просперираща, демократична,правова държава!
182
5
 
15
 
! Отговори
Безспорно! преди 6 години
МИ-6 отрови Скрипал.
181
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Английското плиткоумие ме разсмива. Тези хора са с интелект на 3 годишно дете.
180
1
 
11
 
! Отговори
майорски преди 6 години
До проктологи не само това ...оставил е на пейката бележка на кирилица "..ние бяхме ...руснаците ..."
179
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе някой видя ли нещо 4ерно на бяло от Англи4аните...освен ..."вероятно" ..."логи4бо е 4е " ..."може би" ..."предполага се .." "вярваме 4е" .....някаква лаборатория нещо показа ли .....някакви доказателства има ли !!!??ДЕМАГОГИЯ .....и ПРОПАГАНДА това са Англия !!!!
178
15
 
3
 
! Отговори
жаго преди 6 години
ЛАВРО ОТИВАЙ В ПЕНСИЯ
177
12
 
4
 
! Отговори
сланинова преди 6 години
ОТ ДЕТЕТО ДО СТАРИКА ВСИЧКИ СРЕЩУ БОЛШЕВИКА
176
13
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 6 години
.."МОЖЕ" ...АМА , НЕ Е !!!ЯВНО --ТОВА Е ПОДАРЪКА НА ПУТИН ЗА ИЗБОРИТЕ ...като :--Троцки --за Сталин!--Г.Марков --за Тато... и др. .....Да продължаваме ли списъка от жертви на КГБ/ДС...за "КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПРАЗНИЦИ"...??!!!