За празника: Наш козунак с мухъл заля Кипър

Здравните власти вече го изтеглят от магазините
Обновена: 7 апр 2018 21:38 | 7 апр 2018 16:38, Камелия Цветанова
56
За празника: Наш козунак с мухъл заля Кипър
Снимка: "24 часа"

Опакован мухлясал козунак, който бе открит от проверяващите органи в Кипър, се изтегля незабавно от пазара.

Министерството на здравеопазването информира потребителите, че здравните служби на министерството, в контекста на интензивния контрол на пазара, с оглед празника Великден, са идентифицирали козунаци с плесен с име «Cake Mania», пише "24 часа".

Теглото е 450 г с код 380093560323. Първа партида : L/1/01 05 2018. Втора партида: L/1/19 05 2018.Трета партида : L/1/15 06 2018.

Министерството на здравеопазването е издало нареждане за незабавното изтегляне на стоката от магазинната мрежа, но тъй като съществува риск от закупени вече количества информира гражданите да не консумират въпросния козунак и да го върнат в магазините.

Отбелязва се, че разследването продължава и ако възникне необходимост, Министерството на здравеопазването в Кипър ще излезе с ново съобщение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: козунакКипърплесен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
3
 
! Отговори
Вадиго Смелов преди 6 години
До богат пенсионерТе нашите стомаси са свикнали на какво ли не.От радиоактивни салатки ,китайски ориз с кадмий ,ирландско месо от Втората световна ,аспартам ,натриев глутамат и тнт.Ще те заболи корема вече само ако ядеш истинска храна...
51
0
 
5
 
! Отговори
Бизнескомсомол преди 6 години
Е като не искат консерванти тъй става.За нашия пазар правим козунаци веднъж на 5 години .Остава като нов и след 5 години в склада,дори мравките не го пипат....
50
0
 
2
 
! Отговори
богат пенсионер преди 6 години
Ядохме с бабичката от въпросния козунак снощи и сабале и не ни болеха коремите.Струваше 0,99 стотинки.Мисля,че гърчолята преиграват и искат да ни злепоставят.
49
0
 
4
 
! Отговори
;-) преди 6 години
Щом сиренето "Рокфор" - с плесен, е кралят на всички сирена, защо козунакът "...." - с мухъл, да не е кралят на всички козунаци ;-) Опитайте - сега ви е паднало!
48
0
 
1
 
! Отговори
До 46 преди 6 години
Какво общо има наименованието на продукта с това,че е мухлясъл?И как би си кръстил продукта "незавършиният" ***?Обясни ни, ако обичаш! Явно ги разбираш нещата.
47
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърчолята по този начин си пазят местните производители.В Англия си ядох хасковски козунак и нищо му нямаше.
46
3
 
9
 
! Отговори
Големи уста преди 6 години
Всички отварят голяма уста в БГ, защото искат качествени храни, но проблемът е, ще искат за без пари да ги купуват. Нито у нас, нито в чужбина, можеш да си купиш качествен козунак например, 2 лв. за 1 килограм, при положение, че нормално е от 10 лв. нагоре.
45
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами не знам за е-та, но един италиански козунак изкара два месеца след Коледа, имаше перфектен вкус и стомаха ми си беше ок. Не знам как се постига. А иначе да си кръсти продукцията "Кейк мания" може само завършен про стак.
44
12
 
14
 
! Отговори
Мене преди 6 години
А бе ***, поне козунака е истински. Тия немски *** дето продават изкарват до декември. Бъкани с консерванти и е-Та. Оше утре ше ида да си закупя от въпросния козунак, щом е мухлясал значи е екстра!
43
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Произвеждаме по принцип *** с праз,искаме да ги продаваме като световни деликатеси и да забогатеем за два-три дни! да ама не!
42
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес купих ядки от Кауфланд,бадеми,кишу,фъстъци и др за около 20 кинта-бах ти гранясалата миризма и вкус!Друг път ще ме фанат за оная работа,да пазарувам от смотаната им верига!
41
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Кауфланд още от входа те посрещат палета с този козунак... Сигурно са продали тонове от него...
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Do 38 a kakvi kupuvash?Made in China ili GMO producti?
39
0
 
23
 
! Отговори
SeveN преди 6 години
Това е козунак Рокфор :)
38
2
 
20
 
! Отговори
до 30 преди 6 години
Тук става въпрос за козунака а не за хранителни стоки изобщо.Купувам разбира се, но винаги с повишено внимание,чета етикетите,срок на годност,разговарям с продавачите за стоките,не купувам безразборно ,''на сляпо".Разочерова ли ме някоя хранителна марка ,никога не повтарям от нея-игнорирам я.Нищо тестено не купувам,хляб изобщо.Само домашно производство защото знам какво слагам.Не е сложно,трябва само желание.
37
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога не купувам продукти made in Bulgaria
36
9
 
20
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Да не реват в Кипър за мухлясалия български козунак, защото е правен с гръцко мляко с лошо качество.
35
4
 
15
 
! Отговори
Haskovliq преди 6 години
Kozunaka e ot firma Tims grad Haskovo cql jivot q karat po lekata i mekata !
34
3
 
31
 
! Отговори
Моля преди 6 години
Яйца мляко масло....Само на сън.Просто ароматизиран сладък хляб...Ех,времена....
33
4
 
5
 
! Отговори
Vatmus преди 6 години
Stokata e bila mnogokratno vreme na silno slanchevo nagriavane....mnogo zle e sahraniavana ot targovcite....a vatre ima iaica, mliako, maslo...