Марсел разкри брат си, ножа, но: Няма да свидетелствам срещу Йоан!

Разплитането на убийството започва в края на 2016 година
Обновена: 18 май 2018 14:46 | 18 май 2018 12:45, Петя Славова
35
Марсел разкри брат си, ножа, но: Няма да свидетелствам срещу Йоан!
Снимка: архив, Булфото

Братът на Йоан Матев отказа да свидетелства срещу него. В петък в Софийския градски съд продължиха разпитите по делото за убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина.

Още по темата

Именно Марсел Матев беше човекът, който по-рано разказа за случилото се и заведе полицаите до оръжието на престъплението, което се е намирало в близост до местопроизшествието.

Той бе ключов свидетел по делото, но сега обяви, че ще се възползва от правото си да не свидетелства срещу брат си.

Припомняме, че през ноември прокуратурата внесе обвинителния акт срещу Йоан Матев за извършено от него убийство по особено мъчителен за убития начин.

Разплитането на убийството започва в края на 2016 г., след като съученичка на Йоан се среща с приятелката на Георги - Лора. Първата казва, че момчето от снимките, разпространени от полицията, много напомня на неин съученик.

След трагичния инцидент Йоан е променил коренно поведението, а и визията си. Спрял е да ходи на училище, напълнява, изтрива си снимките от социалните мрежи.

МВР се среща с брат му Марсел, от когото разследващите разбират за шахтата, в която е намерен несгъваем нож с черна пластмасова дръжка, назъбено от горната страна острие. На ножа е намерен косъм, който морфологично е сходен с косми, иззети за сравение от тялото на Георги.

Оръжието е дълго 31 см, острието му е 18,5 см, а дръжката 3,5 см. То е покрито със засъхнала кал. Марсел си спомня, че Йоан купил ножа през 2014 г.

В съдебната зала на разпоредителното дело през декември 2017 г. стана ясно, че родителите на Георги Игнатов са поискали да бъдат конституирани като граждански ищци и частни обвинители.

Гражданските им искове по отношение на Матев са в размер на общо 400 хиляди лева.

Ако бъде признат за виновен, Йоан ще получи наказание от 5 до 12 години лишаване от свобода, защото в момента на убийството е бил непълнолетен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
12
 
8
 
! Отговори
Марковки преди 5 години
НЯМА ЗНАЧЕНИ КАКВО СИ ИЗВЪРШИЛ И КАКВО НЕ СИ! ВИНОВЕН СИ, АКО СЕ ДОКАЖА ВИНАТА ТИ, АКО НЕ СЕ ДОКАЖЕ СИ НЕВИНЕН!
12
12
 
18
 
! Отговори
Юрист преди 5 години
След като най-големия коз на прокуратурата пропада.Изхождайки от Презюмцията за невинност излиза че Йоан е напълно НЕВИНЕН!Да го освобождават моментално,че всеки час в ареста, съдът в Страсбург го оценя на 21 евро(500 на ден) !! Вземайки из предвид ,че брат му Марсел е показал на Полицията оръжието на убийството и ако доказано е то!Това значи ,че Марсел е замесен в това престъпления и трябва да бъде обвинен!
11
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е много ясно, че ще откаже, още повече има такова право! Толкова мастити адвокати има брат му, че не е проблем да подковат малкия да не свидетелство. И ако нашата "велика" прокуратура не е очаквала това да се случи, значи е много зле с материала. Ако не са се подготвили , когато са вземали показанията на брат му и сега разчитат само на тях, делото е обречено и поредния килър ще си тръгне свободен
10
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
5-12 години? Погача няма ли да му направят.Как така убиваш някой НАРОЧНО и лежиш 5 години.Ако те осъдят за притежание на трева пак толкова.И сега въпроса ми е кой е по-опасен?Този,който си пуши трева и си гледа живота или този,който ходи и ръга хора по парковете???НЕЛЕПИЦИ МНОГО.
9
0
 
66
 
! Отговори
Попа преди 5 години
Ако съм аз на почернените родители,отивам и му резкам вратлето.Зъб за зъб,око за око.
8
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте му шапката на тоя *** - русия ражда само деградати! Един куршум и на место!
7
2
 
19
 
! Отговори
Йоан преди 5 години
Ехааа, изкарах едни 500 хилки за 1 годинка ! Трябва да дам някой лев и на брата ,че ако не се беше разприказвал нищо нямаше да изкарам!!!
6
7
 
30
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Сега да подведат под отговорност Братоубиеца Марсел! След като той се отказва да свидетелства, обвинението изцяло пропада! Но на прокуратурата им трябва обвиняем а като имаме предвид, че Марсел е показал къде е ножа,той трябва да седне на Подсъдимата Скамейка!П.С.Между другото ние данъкоплатците олекнахме с едни 200-300 хил. Евро които ще трябва да изплатим на Йоан след като осъди България за тая година и половина в ареста!
5
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
5 години за убийство ?Човешкия живот нищо не струва тук.
4
0
 
42
 
! Отговори
с преди 5 години
"Оръжието е дълго 31 см, острието му е 18,5 см, а дръжката 3,5 см." - 3,5 см дръжка?
3
1
 
21
 
! Отговори
Без думи преди 5 години
До АнонименНали вече казах няма правосъдие никакво една кръгла 0 !!!!
2
6
 
21
 
! Отговори
Без думи преди 5 години
Ама Вие не знаете ли ... този премерен младеж е невинен ... утре ще съди България в Страсбург и ще спечели. Брат му има екстрасенки възможности не знаете ли? Освен това кои са родители те му? Дали не е дрога която е имал спешна нужда от доза? Да не мислите, че в БГ има правосъдие !!!
1
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо полицаите не са претърсили кошчетата и шахтите наблизо? Аз, дето съм с едните Хавай 5-0, CSI и още някой сериал се сещам, а професионалистите не?Иначе няма как да го осъдят, нямат ДНК, нямат свидетел, нямат оръжие! Имат нож със сходен косъм само.