Щастлива развръзка: Спасени са всички от пещерата в Тайланд!

Изведени са и последното дете и треньорът
Обновена: 10 юли 2018 16:54 | 10 юли 2018 14:29, Елка Василева
76
Щастлива развръзка: Спасени са всички от пещерата в Тайланд!
кадър: Instragram

Спасителите в Тайланд изведоха от пещерата Там Луанг на повърхността и последното от 12-те деца, както и техния треньор, които се намираха вътре повече от две седмици.

Това съобщи телевизия Spring News, цитирана от ТАСС.

Групата спасители и последните изведени от пещерата се появиха отвън в 17,43 часа местно време /13,43 ч. бълг. време/.

Още по темата

Преди това от пещерата на носилки бяха изнесени трима души, предаде Ройтерс. По този начин днес на повърхността бяха изведени петима души. Те бяха последните от групата от 13 души, оказали се блокирани в пещерата.

Предполага се, че под земята все още остават лекарят, който е прегледал децата, както и водолази. В днешния ден в операцията участват над 100 души.

По-рано днес шефът на компанията SpaceX Илън Мъск пусна видео от спасителната операция в Instagram.

В първите два дни на операцията - в неделя и понеделник, бяха изведени 8 деца, които са в добро физическо и психическо състояние, но са гладни и всички са с признаци на инфекция, съобщиха властите. Те са оставени за наблюдение в болница за цялата седмица.

Групата млади футболисти на възраст от 11 до 16 години и техният треньор влезли в пещерата в северната част на Тайланд на 23 юни, когато там е било сухо. Скоро, след като влезли вътре обаче, започнал да вали дъжд, входът бил наводнен и затрупан от камъни. Операцията по издирването им продължи 10 дни. Първоначално се появи информация, че те ще трябва да останат вътре в пещерата до септември или октомври – до края на дъждовния сезон.
 

 

 

Just got back from Cave 3

Публикация, споделена от Elon Musk (@elonmusk) на

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: пещераТайланд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че изчака да почнат да ги вадят преди да си предложи "подводницата", която със сигурност щеше да се провали., понеже нямаше да може да мине през тесните и гърчави проходи. Така избегна резила, и позволява на поклонниците си да култивират идеята как е щял да спаси децата.
47
1
 
2
 
! Отговори
болен мозък преди 5 години
Болният мозък, не е за море,става още по зле! Очите се зачервяват и лупата е нокаут!
46
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си правиш реклама на гърба на човешката трагедия е долно деяние.Сети се кога да прави "подводници" - когато вече бяха почнали да ги вадят.Направил бил, "той", "подводница", от "скрап в склада", "само" за 8 часа.В действителност не е бил нито той, нито е било скрап. Било е монолитна фабрична капсула за горивен резервоар, с няколко дръжки, завити с болтове в нея, и с кислородна бутилка, прикрепена отвън с каиш, която да падне на първата теснина, през която "подводницата" нямаше да мине
45
6
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
До анонимен 45И да те светна, че ракетните двигатели са реактивни, а не витлови!!! А Циолковски е работил над реактивните двигатели още в края на 19-ти век. Фон Браун е едва през 40-те на 20-ти век.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво!!!!
43
11
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Фон Браун е работил по направата на реактивния двигател което е различно от ракетния.Руснаците изстрелваха спътници,кучето Лайка Гагарин още американците се ослушваха.Руснака академик Беновски не съм сигурен за името му след като имигрира в САЩ им даде формулата на окислителя и те започнаха изстрелванията.Така,че никакъв Браун Маун не им е помогнал руснаците винаги са били много добри химици като помислиш за Менделеев какво е написал друго няма нужда.
42
10
 
4
 
! Отговори
Перко Изперков преди 5 години
Ако беше станало тук такова нещо направо ги отписвай...даже вече правилната фирма щеше да чукa надгробните плочи
41
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До niki"Какво толкова го плюете Мъск не разбирам"Според теб това да капитализира на трагедията, и да се преструва, че е помогнал с нещо... това поведение не е ли за критикуване?Едно е да се плюе, друго е да се говорят истини, и ако са толкова обидни, че да изглеждат като плюене, то това е по негова вина.
40
7
 
11
 
! Отговори
niki преди 5 години
Какво толкова го плюете Мъск не разбирам. Взел пари, други му работели... че кой от богатите хора сам си работи и не наема хора, нито пък привлича инвеститори?!?!
39
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тайланд разчекна грижливо подготвената мазна пиар кампания на найлона
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименизложи се пред целия свят
37
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро гледах някакво видео как Мъск пелтечи на някаква конференция. Коментарите бяха че не можел да говори гладко, защото бил толкова умен, че не можел да си изразява гения с думи...Дикцията му обаче не беше като на високо интелигентен човек, беше като на дете, което се напряга да си спомни наизустени неща, които са далеч отвъд предела на разбирането му.Да се смее ли човек или да плаче... Новите дрехи на царя...
36
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРОБИТИЯ НАЙЛОН БЕ ИЗХВЪРЛЕН ПОЗОРНО
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фон Браун са го взели хамериканците, и без него в общи линии не са можели дори да излетят, и не само него, цялата група от германски ракетни учени отива директно в НАСА.Даже са ги бъзикали на времето, как когато някой влезе при тях и каже ХАЙЛ и всичките скачат прави и с изпънати ръце.Не виждам с какво Фон Браун е помогнал на руската ракетна програма.
34
14
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
За Мъск не знам колко е добър но руснаците отдавна имат 3 вида малки подводници с по 4човека екипаж.От руснак знам,че изобретателят е бил затворник територията на затвора е била на полуостров и се охранява само по суша.Имало цехове в които са работили същият е направи малка подводница задвижвана с *** и избягал.Като го хванали си казали този е умен и има идеи които са ни нужни го назначават конструктор и той се е доказал,че е добър.
33
10
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
До Изгърбич ЗадвратянСтига с този фон Браун! Да, вярно е - голяма работа е бил, но далеч не е той първопроходец по отношение на реактивните двигатели! Напиши в гугъла "Константин Циолковски" и виж кога е живял и работил! Виж също и "Сергей Корольов"...
32
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде сега, тичайте да си купите "огнехвъргачката" на Спасителя за 500 долара, която в действителност е газова горелка за 10 долара + пластмасова дръжка за 2 долара, и се радвайте, че сте част от легендата...
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей така се прави - пускаш едно видео, и все едно ти си ги спасил...
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
след разпореждане на бочко всички са спасени
29
3
 
6
 
! Отговори
Рали преди 5 години
За малко щях да забравя - държавна хранилка !!!! дава +5 копейки!