Оксана Шачко, основателката на Фемен, се самоуби в Париж

Тя е оставила предсмъртно писмо, твърдят нейни приятели
Обновена: 25 юли 2018 07:14 | 24 юли 2018 22:44,
170

Снимка: Twitter

Една от основателките на женското движение "Фемен" Оксана Шачко се е самоубила в Париж, съобщи БТА като цитира.

Агенцията цитира изявление на друга съоснователка на организацията - Ана Гуцол.

"Напусна ни най-безстрашната и уязвимата Оксана Шачко. Засега е известно, че вчера, 23 юли, тялото на Оксана е било открито в квартирата ѝ в Париж. Според нейни приятели тя е оставила предсмъртно писмо", написа във Facebook Ана Гуцол.

Движението "Фемен" беше основано през 2008 година от Оксана Шачко, Александра Шевченко и Ана Гуцол. Украинското нерегистрирано женско движение стана известно със своите зрелищни провокации, които бяха определяни като "радикален ексхибиционизъм".

Акциите на участничките се състояха основно в Киев, а също така и в други европейски столици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Исус е вечен ерген. той символизира мъжката свобода, и това че жените никога няма да го имат и ограбят ресурсите му и превърнат в свой роб. Жената е слаба и ленива по природа и единственият начин да създаде потомство и да доживее до старини и съответно да получава ресурси е като намери мъж, но с бракоразводните дела достигащи 60% никой здравомислещ няма да поеме на такава стъпка да се свърже с такова неблагодарно същество. Правилно протестират за исляма и женското обрязване, но и мъжкото е лошо.
69
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Кой си ти, че ще решаваш от името на Бог, дали ще и прости?"Аз не решавам нищо, казвам това което го пише в книгата на бог.А ти кой си?
68
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А специално въпросната Оксана, дори и да не се беше самоубила, с всичките тия анти-религиозни протести е пределно ясно, че не приема спасителя, което прави 2 смъртни гряха. Оксана има по-голям шанс да възкръсне отколкото бог да и прости :)
67
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Няма значение колко добро си вършил или колко лошо. Библията е доста ясна по въпроса."Хем е ясна, хем не я разбираш.
66
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даже според най набожните хора, които познавам, да се прави добро е почти равно на грях.Според тях хората страдат защото са заслужили да страдат с нещо. Това страдание им е пратено от бог. Следователно, ако ти правиш нещо, с което да го намалиш, едва ли не вървиш против божията воля.В божиите закони не пише толкова какво трябва да се прави, а какво не трябва да се прави. Първите 4 от 10-те закона са за монопола на господ, и за това че почитането му е най-важното нещо.
65
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 74Няма значение колко добро си вършил или колко лошо. Библията е доста ясна по въпроса. Може цял живот да си ял бебета, ако се покаеш - отиваш в рая. Яденето на бебета не е смъртен грях. Може и цял живот да си помагал, дарявал на бедните, защитавал слабите и т.н., ако не приемеш господ отиваш в ада. А против смъртния грях покаянието не помага. За това е отделна категория грях. Разбира се, логика в това няма. Казват, че божията логика е отвъд нашите предели ;)
64
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак много теолози са се събрали. Обясняват на хората какво можел да прощава Бог и какво не можел. Ако приемем, че има Бог, не е ли само той, който знае какво ще прощава и какво не? Може да си извършил "смъртен грях", но ако си извършил и много добро, какво правим тогава? Общо взето, кой решава кое е добро и кое е зло? Ако си убил си лош. Ако си спасил си добър. А ако първо си убил един зъл, но после си спасил двама добряци, тогава какъв си? Е*аси шеметите сте и пак се изказвате!
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До С новичок ли ?със стармечок
62
2
 
4
 
! Отговори
С новичок ли ? преди 5 години
С новичок ли се самоуби?
61
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГoшуИ как реши, че е добро ДНК-то? Очевидно е далеч от умна, и далеч от психически здрава. На 31 има физиката на 12 годишна, което не говори и за добро физиологическо развитие. Според законодателството на ЕС, притежанието на еротични материали с жени, които имат вид на малолетни се брои за педофилия, независимо от действителната им възраст. Разбира се, това е крайно и глупаво, но обяснява защо искаш да я клатиш. Но това далеч не прави гените и добри.
60
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от *** разум. Повтаряте "бог да я прости" защото сте дресирани така. От същите тези институции, според които самоубийството е нещо, което бог не прощава. И какво излиза, че казвате на бог какво да прави по въпрос, по който той се е изказал точно и ясно...Вие сте тези, които би трябвало да се молят за прошка.
59
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Бог да я прости! Починал е човек, а като кучета лаят тука! Имайте страх от Бога!"Не е починал, а се е самоубил доброволно. Колкото до бога, доколкото помня, самоубийството е смъртен грях.
58
3
 
5
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Да се събличаш гол непрекъснато в знак , че протестираш срещу нещо си е голяма лудост... А лудостта я е докарала до отчаяние и самоубийство, което е непростим грях...За съжаление.
57
6
 
8
 
! Отговори
Armen pop преди 5 години
Хахавели които взимат пари и са "***" има в цял свят. Защо ни занимавате с тая? Нещо специална ли е?
56
6
 
6
 
! Отговори
НКВД преди 5 години
тва в саюза шехме да е редим сички в лагера мрасна антиправителствена свня тръгнала срещу народа и Путин лично аз щях да я закова лезбий ка жалка
55
4
 
4
 
! Отговори
С тези преди 5 години
Юмруци са по-скоро сталинистки: аи плаката "фък ЕУ"...?Може и да е "самоубита"...Против ЕС, размахва рабочий советский юмрук....героиня от Млада гвардия на Фадеев.( по-скоро)
54
2
 
4
 
! Отговори
SJ преди 5 години
Ми... добре.
53
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе кой им плаща тея,да обикалят цял свят,да си веят... ?
52
19
 
9
 
! Отговори
Дръндер преди 5 години
Абе тука пълно със специалисти. Направо като чета и си умирам от смях. Вие нормални ли сте? Знаете ли, колко лесно се инсценира самоубийство? Ако белешката е печатна и от сорта на . ."Съжалявам, но не мога да живея повече така, сбогом жесток свят." Е ясно че е нагласено. Освен това не пише и как се е самоубила. Абе направо новина та дрънка. Мирише от всякъде. Това е разправа по комунистически. Вие се сещайте от кой!
51
9
 
28
 
! Отговори
666 преди 5 години
Нещо не й е понесла демокрацията. Смахнатите като тази откачалка смятаха, че демокрацията е свободия, а то се оказа, че трябвало да бачкат и да се подчиняват на законите.