Бенчев за Очите: Като говоря с престъпник, ставам ли престъпник?

Общинарят приема раздялата с БСП, нямало да плаче за тях
Обновена: 7 авг 2018 16:14 | 7 авг 2018 10:30,
256
Бенчев за Очите: Като говоря с престъпник, ставам ли престъпник?
Кадър: bTV

Бургаският общинар от БСП Бенчо Бенчев отново се разграничи от Митьо Очите и обяви, че нямат общ бизнес, а са просто познати. Той обясни и че за него няма значение дали някой е престъпник и не мисли, че става престъпник, ако говори с такъв. Общинарят обясни и че явно повече няма да работи с БСП, но няма да плаче заради това.

Бенчев бе един от арестуваните заедно с Димитър Желязков в истанбулски хотел преди дни. Акцията бе проведена след като Очите бе обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол. Заедно с Бенчев бе арестуван и бившият депутат от ДПС Несрин Узун. Прокуратурата вчера обяви, че стаите в хотела са били на името на Бенчев, а резервациите са били направени от Узрун.

Още по темата

Двамата политици вчера бяха освободени от ареста без да им се предяви обвинение. Днес Бенчев обясни, че с Желязков се занимават с различни неща.

"Познавам го, не мога да кажа, че не се познавам с него, поздравяваме се. Държавата го е обявила за някакъв престъпник, за мен няма никакво значение – уважаваш ли ме, и аз те уважавам. Когато говоря с един престъпник, не значи, че и аз съм престъпник. Това престъпление ли е? Ако говоря с един доктор ще стана ли хирург, няма да стана, нали? Защо трябва да делим хората на прокажени и на нормални хора?", коментира Бенчев пред bTV.

Общинарят коментира и това, че има дял в охранителната фирма на Митьо Очите.

"Димитър Желязков не работи сега там. Работеше преди да стане престрелката… Не Димитър Желязков, а тази фирма охраняваше моите обекти тогава и аз давах някакви пари. Като бизнесмен реших, че ако стана собственик, не само, че няма да давам пари, ами и ще печеля. Това е основанието", обясни Бенчев.

Той е категоричен и че не е укривал Димитър Желязков. Помогнал му с превоз до Истанбул, където Очите искал да се лекува.

"Аз съм постъпил като човек, не мога да откажа на един болен да го превозя донякъде, разбирате ли? Не знаех, че го издирва Интерпол Ако знаех, никога нямаше да го взема, макар че беше в болно състояние".

Бенчев нарече "някаква случайност“ това, че с Очите са се озовали в един хотел в Истанбул.

"Аз също се изненадах как станаха тези неща… При ареста на Димитър Желязков аз не бях там, пристигнах по–късно и даже питах: Какво става тук?, понеже виждам, че е със свински опашки на ръцете. Те взеха, че се обърнаха и арестуваха и мен“, обясни политикът.

Той е категоричен, че не е укривал Желязков.

"Хотелът не е мой да го укривам, разбирате ли? Говори се, че регистрацията била моя. Регистрацията я направи колегата Несрин Узун на мое име, даже се обади и каза: "Запазих ти стаи на твое име"“, разказа Бенчев.

Той коментира и решението на БСП да се разграничи от него.

"Явно с БСП няма да работя повече! Няма много да плача, имам къде с кого да работя, имам с кого да реализирам идеите си, но времето ще покаже кой какъв е!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
5
 
22
 
! Отговори
не няма "чадър преди 5 години
"Димитър Желязков е бизнесмен с легален бизнес, с три изрядни фирми, които развиват напълно законна дейност", заяви пред Нова телевизия в качеството си на вицепремиер и вътрешен министър в Борисов 2, шефката на кабинета на премиера в сегашното правителство Румяна Бъчварова." ----------това е след спора за " паркомястото" в Слънчев бряг пита се как за 2 години Димитър Желязков от изряден бизнесмен се превърна в един от топ престъпниците в България . Или просто си е дружка с ББ
159
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ти не си престъпник ти си мазен и нагъл престъпмпник на квадрат всички като тебе които си плащат на съдии и прокурори се чувстват като защтитените животни не може да ги обстрелваш
158
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По този могат да се напишат няколко дисертации по антропология.
157
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ама какво съвпадение само ,човека е бил съвсем случайно там.
156
4
 
12
 
! Отговори
Стана ясно преди 5 години
*** напираше бясно да бута властта Били са наясно че предстои разкриване на схемата - БСП и мафията в единен строи продават дрога на децата ни Ми власт няма да види...
155
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой още помнят как Илия Павлов с едната ръка градеше параклиси, а с другата затриваше цели семейства ... и после какво му се случи.Защото ГОСПОД РУШВЕТИ НЕ ПРИЕМА !!!
154
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Визия за България". Защото сме социалисти!
153
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тоо *** на снимката как мяза на Калоянчев,а?
152
8
 
3
 
! Отговори
БСП преди 5 години
Очите и Бенчев . Няма се предавате!!!Нима останалите са СВЕТЦИ? Аз не съм чул Нанов@ и БОКО са станали светци. Е, не може милионери в офшорки да си купят дом в Рая. Нали?
151
3
 
17
 
! Отговори
Кака Радка преди 5 години
Човекът е социалист.Просто е помогнал на друг човек в беда.Ако Бенчев беше капиталист никога нямаше да помогне и да прояви съчуствие.А вие само го обиждате.....Срамота!
150
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На коментар 127 си направих екранна снимка...шедьовър,баце,шедьовър...4 пъти го четох,и още се чудя : що каза тоо бре?
149
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е по-голям престъпник от Очите
148
0
 
7
 
! Отговори
южния плаж преди 5 години
абе бенчев, няма се махаш от бсп.да се маха нинова.абе, как ще се предаваш? я, малко мъжката. имаш автомати... сещаш се. плътно до очите.Митьо Очите - президент на българи и роми от Несебър до Индия!!!Е, б***х я в милионерк***т@!!! Тя ще казва, кой да се маха!?
147
0
 
17
 
! Отговори
Манолски преди 5 години
толкова каръшки случайности на този благ и почтен човечец. Просълзих се
146
0
 
10
 
! Отговори
БУНАТА преди 5 години
БЕНЧЕВ - ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ И ИМПЕРАТОР НА ВСЕЛЕНАТА!!!тОЧКА!!!
145
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти да ставаш, не е задължитлено за другите нормални хора.
144
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бенчев за Очите: Като говоря с престъпник, ставам ли престъпник?Ти си престъпник, още преди да започнеш да говориш.Ако има безпристрастни прокурории полиция, отдавна щеше да си в затвора.
143
1
 
4
 
! Отговори
ПЛАКАМОТО преди 5 години
Бенчев - МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ!!!
142
1
 
4
 
! Отговори
нинннн преди 5 години
Нинова направи грешка. Започна да лае по баницата, която до вчера дъвчеше.Аз не виждам разлика между този хуманоид, Боко и Нанов@.НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ТРИМАТА?приликата е ясна - мил'ио'не'ри, кр'@'дци, пр'ес'тпн_и'ци.чудя се брюксел, кога ще каже за офшорките на Б'ОК'О и Н'И'НОВ@? Кога?Какво стана с диска с милионерите дето Меркел даде на ГЕРБ?Изчезна!!!Всичко се знае.
141
0
 
3
 
! Отговори
999999 преди 5 години
Ако Бенчо Бечев разполага с такава власт , че да е не досегаем , какво ли представляват батковците и каките му в НС ,