Плосък данък vs. подоходно облагане. Кое да изберем?

Пламен Димитров от КНСБ: Плоският данък носи негативи!
Обновена: 25 сеп 2018 11:26 | 25 сеп 2018 09:30,
320

Плоският данък вече носи негативи и ние предлагаме той да се осъвремени, настоя президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Предложението на синдиката е да се въведе необлагаем минимум от 510 лв. – какъвто и доход да има един човек, като тази сума да е необлагаема.

Предлагат също да се вдигне таванът, върху който се начисляват осигурителни вноски, който в момента е 2600 лв.

По думите на Димитров плоският данък не е довел до свиване на сивия сектор. По повод 10 години от въвеждането на плоския данък синдикатът организира дискусия "За" и "Против" този налог.

Относно очакваното поскъпване на живота след поредното увеличение на цените на газа Димитров прогнозира пред bTV, че издръжката на живот на 4-членно семейство – двама родители с две деца, ще стане 2400 лв.

"Това означава, че всеки един от родителите трябва да взима чисто по 1200 лв., а 75% от домакинствата нямат такъв доход", пресметна лидерът на КНСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой политик няма да го направи това щото хората на 650 лева заплата веднага ще се догиворят с работодателите за минимална и прихода в хазната ше падне рязко
5
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да горат в ада. На 10 000 лева 10% са 1000, на 500 лева са 50лв. Пак плащаш повече. Едно от конкурентните ни предмиства са ниските данъци. Младите, които струват нещо и изкарват пари с труд ще си тръгнат съвсем, ако се вдигнат още данъците. В България пари нямат некадърните, много е просто. Толкова работа има, не е истина.
4
3
 
13
 
! Отговори
Според предложението преди 5 години
ще се удържа ли данък на баба Кунка, ако тя взима 200 лв пенсия, но е дала под наем едната стая от двустайната си панелка също за 200 лева и така е оформила месечен доход 400 лв, който е по-нисък от минималната заплата?А ако нейната врагиня г-жа Хортензия също е с пенсия 200 лв, но отдава од наум реституиран магазин за 1 000 лв месечно и така прави месечен доход 1 200 лв, тогава ще се облага ли с данък само горницата над 510 лв? Г-жа Хортензия ще плаща ли данък само върху 690 лв месечен доход?
3
0
 
44
 
! Отговори
sante_dog преди 5 години
Т.е. да плащам повече за да може фирми като Трейс да строят пътища като в Искърското дефиле? Мерси, следваща стъпка ще е емиграция ако заложат необлагаем доход на господа шведите и пак Българите да им плащаме. Айде стига!
2
6
 
34
 
! Отговори
. преди 5 години
Сегашният данък НЕ Е плосък, а ПРОПОРЦИОНАЛЕН! Ако беше плосък всеки щеше да плаща еднаква номинална сума, а то не е така.Необлагаем минимум има резон, но това изобщо НЕ Е прогресивно подоходно облагане.Изобщо голяма каша в заглавието.
1
2
 
35
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Тоя само...предлага,а нищо не може да наложи,защото се е...продал на власта и на едрия бизнес.Ако беше синдикалист на място,би вдигнал наемните работници на масови протести и власта да трепери,а този е само един...съглашенец.Не му плащайте членския внос,няма...никакъв смисъл.