Премиерът поиска: На бележката – обяснение за цената на горивото!

Премиерът против превръщането ни в гробище за стари дизели
Обновена: 14 ное 2018 15:52 | 14 ное 2018 12:45, Веселина Йорданова
297
Премиерът поиска: На бележката – обяснение за цената на горивото!
Снимка: архив Reuters

Касовата бележка на бензиностанцията да показва как се формира цената на горивото. Това е възложил премиерът Бойко Борисов на финансовия министър Владислав Горанов.

В началото на днешното заседание на кабинета Борисов поиска дебат в обществото за старите коли и чистотата на въздуха.

Още по темата

"Безумно голям трафик, коли на по 20 г. Някои ще кажат бедни са една част от българите, щото наред с всичките има и много скъпи коли", коментира той.

Премиерът уточни, че кметовете са против връщането на предложенията за по-висок данък за старите коли, защото чистотата на въздуха била основната атака срещу тях.

"Ако не започнем тези стъпки, в един момент можем, както се озовахме с моргите за стари автомобили около Перник, Дупница, София, да се озовем гробището на дизеловите автомобили и тогава ще бъде късно", заяви той.

Премиерът напомни и че тече наказателна процедура на ЕК срещу нас по тази тема. Затова и поискал да има среща на депутати от ГЕРБ с президента Румен Радев.

"БСП може да го покани на пленум, да си представя визията, ние не можем управленски решения, на които текат наказателни процедури, да отидем и да потърсим подкрепа", ядоса се Борисов.

Той отрече да има политическо вмешателство в проверката на прокуратурата спрямо Атанас Семов, който бе президентският избор за Конституционния съд.

Борисов изтъкна, че Семов е бил предложен от правителството му през 2015 г. за кандидат на България за адвокат в Съда на ЕС, но Европа тогава не го одобрила.

Премиерът коментира и доклада на ЕК за правосъдието, обявен вчера, като изтъкна, че са затворени точки, които десетилетия са тормозили българите. Той напомни че добрите думи към страната ни за борбата с корупцията и организираната престъпност са дошли от социалиста Франс Тимерманс. Според Борисов сега е възможно холандското правителство да прецени България да бъде приета в Шенген по въздух до края на мандата на тази ЕК.

"Това ли искат протестите – да спре борбата, това ли е оценката, която се дава, че било блато", попита риторично той.

Премиерът определи бюджета за следващата година като най-щедрия към всички съсловия в контекста на доклада и допълни, че преди тези пари са отивали в организирана престъпност.

Борисов заяви, че у нас има свобода на медиите и няма нещо, което да е скрито и непубликувано. По думите му министрите са "обсадени седмици наред" от протести, а недоволните ги наричат с обидни имена, и това се повтаря без цензура в най-гледаното време.

"Всеки подсъдим олигарх може да си направи електронен сайт в рамките на часове и да каже искам да пиша нещо, те не ми дават. Няма нещо в тази тема, което да ни притесни", категоричен беше министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
3
 
13
 
! Отговори
ГЕРБ преди 5 години
И при Слави ще иде, ако трябва с Доган и Корнела ще се гушне само да е на власт!Властта и парите над всичко, народът да върви на май.ата си!
184
9
 
4
 
! Отговори
179 преди 5 години
До Анонимен 189Ааа, бързаш значи. Щом така си се разбързал явно от БСП са започнали да ви плащат за брой коментари, а не както преди дневна надница.
183
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
защо не купи метанови коли за депутатитеНа депутатите и чиновниците трябва да им вземат всички коли.
182
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като напишете кое колко е това ще намали ли цените или безинжиите ще си сложат надценка й за това допълнително писане. Наистина ни мислят за ***.И. Като във фактурите за тока пишат пренос превоз това намалява ли ни сметките за тока. Ясно е че ще ви поращаме на Марс. Там ще се правите на управници и ще предавате селян.дурските си тарикатлъци.
181
3
 
9
 
! Отговори
Българите възстанаха преди 5 години
Срещу грабителите от Лукоил!Грабят ни както и турчин не го е правил!
180
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес видях чистак нови бмв х4 за Линейки на БЧК! Това е за наша сметка! Комисионната е взета от гербер!
179
9
 
4
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До хахаха. Че за какво му е да ги спира. Не му се занимава с няколкостотин лузъри - безработни и мързеливи младежи, които искат по-ниски цени на всичко и по-високи заплати от правителството. Това можеше да го искат преди 1989г., сега е друго.
178
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората не искат да видят кой, колко им взима, а защо им го взима.
177
2
 
2
 
! Отговори
До ББ преди 5 години
Ами би трябвало да знаеш, все пак минаваш от там пътувайки към Симитли! Рискувай и ще разбереш, ако страдал от амнезия или пък си безмозъчно същество!
176
3
 
13
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Трошките по тротоарите не замърсяват, защото се карат рядко поради безпаричие, за разлика от мощните джипове карани ежечасно. Шменда като толкова загрижена за екологията, защо не купи метанови коли за депутатите? А кметицата защо пусне безплатен градски транспорт? Оставка на мутрите!!!
175
4
 
2
 
! Отговори
ББ има таен план преди 5 години
Сдава властта на дупеде и бесипеОнез ви Доде дар до просршка тояга както им е обичайИ се връща на бял конХитряга е той *** вий ще охлаждате супата
174
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Борисов гостува в Шоуто на Слави на 21 ноември.Премиерът Бойко Борисов ще гостува в предаването Шоуто на Слави идната седмица. Той ще бъде гост на предаването на Трифонов на 21 ноември, съобщи пред Епицентър.бг Севделина Арнаудова, съветник по връзки с обществеността на министър-председателя.Премиерът вече бил приел поканата на водещия.Още утре сутринта министър-председателят ще отговори по БТВ на всички въпроси, които телевизията има по отношение на свободата на словото, евродокладът,
173
1
 
11
 
! Отговори
До чиновника преди 5 години
Ти шуломиго смотана, освен че не си изпълняваш задълженият през работно време, за което би трябвало да бъдеш уволнен дисциплинарно, си и тотално неграмотен! 100% герберска наредена калинка! Гарантирам ти, че по мак адреса ти ще бъдеш издирен и разкаран от службата си и шофорът на Маджо няма да те спаси!
172
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
179-ти,буквите к и л са една до друга на клавиатурата.В бързината лесно се бърка.Естествено че джоба на Бойко Борисов не е"крадкив",а КРАДЛИВ.
171
0
 
6
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
И какво има в това Даскалово?
170
5
 
6
 
! Отговори
Боко преди 5 години
До бреееей. И какво като я напише? Нали знаеш какво следва - Борисов 4.
169
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко да дойде довечера на Даскалово да се изкаже пред хората, ако има очи!
168
7
 
3
 
! Отговори
За 183 преди 5 години
Коментарите тук са два пъти повече от протестиращите;)
167
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свалям доверието си от Парламента и Министерски съвет! Повече няма как да взимате решения от мое име и за мен! Няма да получавате и стотинка повече! Следва да освободите заеманите помещения моментално!
166
3
 
11
 
! Отговори
ХААХАХАА преди 5 години
БОКО, ТАКА ЛИ ЩЕ СПРЕШ ПРОТЕСТИТЕ? ХАХАХАХАХХА