Политолог за F-16: България купува сигурност, членове сме на НАТО!

София със сигурност ще остане "синя крепост", смята доц. Стойчев
Обновена: 22 юли 2019 07:41 | 21 юли 2019 11:31, Анисия Иванова
412

Архивът на НАП е непокътнат въпреки хакерската атака през седмицата, заяви в студиото на "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR политологът доц. Стойчо Стойчев, цитирайки проф. Михаил Константинов.

"Не са възможни изчезване на записи на данъчни задължения - платени, неплатени. Тоест - някой не може да си направи данъчна амнистия или друг да бъде натоварен с данъци, които не дължи", каза Стойчев.

Той обясни, че е направил проверка за себе в изнесената база дании и там са фигурирали негови стари данъчни декларации, подадени по електронен път - от 2005 до 2015 година.

Реално дали с нашите данни може да се злоупотреби, засега никой в държавата не може да даде такъв отговор, смята политологът и допълни, че в момента отговорите са политизирани до крайност.

"По света сериозните системи за защита се изграждат, когато имат пробив. В България досега сме имали лукса, че сме нямали пробив", каза още той.

Държавата може да направи обществена поръчка и да си купи такъв тип сигурност, не е необходимо да има човек на заплата, предложи той като вариант за сектора.

По повод сделката с F-16 политологът обясни, че България купува сигурност. "Тя се гарантира от участието ни в НАТО. В момента САЩ и останалите страни от Алианса са реалният гарант за сигурността ни. И 500 самолета Gripen да купим те няма да са съизмерими с турската изтребителна мощ", обясни той.

Това е политическо и геостратегическо решение, смята той. "САЩ имат важен, геостратегически интерес България да има боеспособна авиация, защото тя ще участва в бъдещи операции на НАТО в региона", обясни Стойчев.

Според него в България ще бъде печеливш моделът на Зеленски в Украйна. Такива кандидати за местния вот ще "вървят" и у нас. Актьори, спортисти и общественици лесно печелят доверието на обществото, заяви доц. Стойчев.

"София със сигурност ще остане "синя крепост". Добре е, че отпадна машинното гласуване. Ние нямаше как да се справим.

А "отвореното финансиране" не крие големи рискове, както някои се опитват да му пришият. Напротив- ще се изсветлят тези, които финасират партиите", коментира още той пред Ганиела Ангелова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
3
 
12
 
! Отговори
Васил преди 4 години
Този политолог е близалка на Тиквата
218
2
 
10
 
! Отговори
ха ха преди 4 години
С какво България е купувала някога самолети ха ха ми с ДОМАТИ, краставици, консерви и тютюн и цигари с това но тогава ги имаше и произвеждаше а сега и картофите са полски !!!
217
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде ги вида тея самолети преди 89та :) До пълните проводници ли. Само на приказки е имало такива самолети. С какво бедната България, ще е купила 200 самолета? С усмивки ли.
216
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди 89 год. сме имали толкова самолети колкото Гърция и Турция заедно! Сега /или по-точно тезвестно кога/ ще имамае ПОЛОВИН ескадрила! Колкото до това, че хамериканците си искат парите авансово, те просто знаят че утре като се смени политическата обстановка в РъБъ може да сръбнат една студена водица! И общо взето май и този доцент е чел от един буквар с друтаря тръбаров!
215
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нужда от референдум. Простолюдието неможе да избира бъдеще. В Англия си прилича. Има филиии има манипулирани интню. Рефенрдума не е винаги правилна ниша. Ако 2002 имаше Рефенрдум за ЕС старците щяха да гласуват НЕ.. Сега вече ги няма и ние щяхме да духаме супата и да тънем в калта на тогавашните мутри. Така че заври си мечтите за Референдум знаеш къде.
214
5
 
6
 
! Отговори
Сатира преди 4 години
Много правилно, България е малка страна и винаги трябва да бъде в някой от големите съюзи, в световен мащаб преди бяхме във Варшавския пакт, сега сме в НАТО. Съвсем нормално е да закупим Натовски самолети. Колкото до изказването за Турската авиация, ние сме вратата на Турция за Европа, винаги са гледали да са добре със нас..
213
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тази сделка бойкото борисовс цялата си сланина трябва дапопадне в затворническа килия.Това е нагло ограбване на държавния бюджет.
212
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гнида герберастка ***.А направете честен и прозрачен референдум за нато , ес или ф-18.Ама не ви стиска .
211
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А освен Тайвен, Бахрейн, България друг някой заявил ли е, че иска да си купи сигурност с тези самолети? В Германия купуват ли ги? Или във Франция или Австрия, или само в Бахрейн и Тайват?
210
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тайван е предупреден, че е част от Китай.Не могат да му помогнат никакви бройкиФ-16.
209
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНапротив, няма нито един произведен самолет от тези. Дори заводът не е готов, нито има произведен, нито летял нито тестван. Всичко е на хартия, а ние плащаме кеш предварително 4 милиарда.
208
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България никой няма намерение да я напада, а ако искат да отделят Кърджали както напрвиха в Косово достатъчно е да уведоямт България, че създават Кърджалийска турска република и всичко ще мине гладко без никой да напада. България не е Сърбия.
207
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви глюпости дърдори този кeлeш?
206
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви глюпости дърдори този ***?
205
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
самолет който дори още не е произведен, няма нито един екземпляр който да лети-Има такива екземпляри и си летят, ти нещо не си разбрал. Тайван си дава старите Ф-16 блок 30/40/50, сменят им всичко и става блок 70. 142 бройки.
204
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСамо военен съюз на България с Русия може да гарантира националната сигурност на страната. Всички страни от НАТО са били винаги врагове на България, никой няма да воюва за нас. И сега сме в НАТО заради територията, за да ни използват за пушечно месо при конфликт с Русия. Защо не ни въоражат с 20-30 F-22 или F-35 без да плащаме или да им платим на заводски цени с разсрочено плащане за 40 години? Ами искат предварително 4 милиарда за самолет който дори не е произведен още.
203
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"България има бъдеще само извън ЕС и НАТО. Военен съюз с Русия и икономически отношение с Евразийския икономически съюз - само тогава България може да просъществува, иначе след 50 години ще остане само територията"Точно обратното, ама ти явно си ***. Никой няма да посмее да нападне държава от евросъюза, това е все едно Мексико да нападне Калифорния, защото там живеят мексиканци.
202
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да отделяме 2% от БВП-то за армия, такива са договорките, ние се скатавахме 15 години и вече просто няма на къде, а САЩ трябва да пълнат бюджет от 700 милиарда долара, та наще самолети са една капка в морето, освен това самолетите не са хич лоши, със сигурност са по-добри от руските.
201
2
 
9
 
! Отговори
а защо? преди 4 години
Никоя държава от ЕС и НАТО не иска да купи сигурност, и никой нямама намерение да въвежда на въоражение такъв "модернизиран" самолет който дори още не е произведен, няма нито един екземпляр който да лети, а го купуват "доброволно" само страни като Индонезия, Бахрейн и България.
200
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И този младок е добър синковец и на баща си и на партия Герб. Хранилката е добра и похвалите му за бат Бойко не спират.....